Ajankohtaista

Kataja Basket hakee FIBA Europe Cup -karsintaturnausisännyyttä Joensuuhun Motonet Areenalle

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) Euroopan osaston alaisuudessa pelattava FIBA Europe Cup -kausi (FEC) käynnistyy lokakuussa. Lohkovaiheeseen (32 joukkuetta) on kelpuutettu suoraan, ilman karsintaa, 10 joukkuetta, joiden lisäksi maksimissaan 18 FIBA Mestarien liigan (BCL) karsinnoissa putoavaa joukkuetta saa oikeuden osallistua tähän sarjaan. Edellinen huomioiden on  FEC-alkulohkopaikkoja tarjolla -BCL-karsintojen tuloksista riippuen- pienimmillään ainoastaan neljä.

FEC-karsinta käydään 22 joukkueen neljänä erillisenä turnauksena 27.-30. syyskuuta. Vain turnausvoittajat etenevät varmuudella lohkovaiheeseen, mutta on todennäköistä, että ainakin muutama turnausfinalisti saa paikan (ns. Lucky Loser -käytäntö).

Kataja Basket päätti hakea karsintaturnausisännyyttä, kun myös sen yhteistyökumppanit innostuivat asiasta.

– Yhtenä Kataja Basketin tavoitteista on tuoda kansainvälisyyttä Joensuuhun ja tässä on seuralle erinomainen mahdollisuus toteuttaa tätä missiota. Kiitämmekin jo tässä vaiheessa kumppaneitamme, jotka mahdollistavat kotiturnauksen hakemisen, toiminnanjohtaja Johannes Lasaroff iloitsee.

– Mielestäni meillä on loistavat mahdollisuudet saada turnaus upouudelle Motonet Areenalle. Oikeastaan ainoa iso haasteemme on jälleen kerran lentoyhteydet. Tämän ongelman kanssa emme ole yksin ja toivottavasti asia saadaan pikaisesti korjattua, Lasaroff toteaa.

Lisätietoa:
”FIBA Europe Cup -arvonnat suoritettu, Kataja Basketin ensimmäinen karsintavastus on israelilainen Hapoel Haifa”
”Kataja Basket palaa eurokentille, pelaa syyskuussa paikasta FIBA Europe Cupin lohkovaiheeseen”

« Takaisin