Ajankohtaista

Kataja Basket palaa eurokentille, pelaa syyskuussa paikasta FIBA Europe Cupin lohkovaiheeseen

Kausina 2012-20 kansainvälisiin sarjoihin osallistunut, COVID-19 -pandemian vuoksi kaksi edellisvuotta ainoastaan kotimaiseen Korisliigaan keskittynyt joensuulainen Kataja Basket palaa eurokentille tulevana syksynä. Joukkue on hyväksytty mukaan tuttuun FIBA Europe Cupiin, jonka nykymuotoista versiota se on pelannut tätä ennen neljä kertaa (2016-20). 

FIBA Europe Cup 2023:n lohkovaiheeseen on tässä vaiheessa kelpuutettu suoraan, ilman karsintaa, 10 joukkuetta (Kangoeroes Mechelen (BEL), BC Balkan (BUL), Crailsheim (GER), Hapoel Galil Elion (ISR), Brindisi (ITA), Donar Groningen (NED), Anwil Wloclawek (POL), FC Porto (POR), CSM Oradea (ROU), Gaziantep (TUR)). Näiden lisäksi lohkovaiheeseen on varattu paikat maksimissaan 18 FIBA Mestarien liigan (BCL) karsinnoissa putoavalle joukkueelle.

Edellinen huomioiden FIBA Europe Cup 2023:n lohkovaiheeseen (32 joukkuetta) on -BCL-karsintojen tuloksista riippuen- pienimmillään tarjolla vain neljä paikkaa. Karsinta käydään 22 joukkueen neljänä erillisenä turnauksena, joista voittajat etenevät varmuudella lohkovaiheeseen.

Tässä vaiheessa on selvää, että joensuulaisten tie kohti lohkovaihetta ei tule olemaan aivan yhtä kivikkoinen kuin muutamalla muulla, sillä Kataja Basket on arvostettu tulevassa karsintaikkunassa ns. sijoitetuksi joukkueeksi. Tämä tarkoittaa, että joukkue aloittaa karsintaturnauspelinsä puolivälierän sijaan vasta välierävaiheesta ja selvitäkseen oman karsintaturnauksensa voittajaksi sen on kaadettava kaksi vastustajaa (turnausvälierä ja -finaali).

Karsintaohjelma selviää tulevana torstaina 14. heinäkuuta Münchenissa suoritettavassa arvonnassa. Karsintaturnaukset ovat ohjelmassa 27.-30. syyskuuta.

Lisätietoa:
”FIBA Europe Cup 2022-23 clubs and qualification system announced” (FIBA.Basketball)

« Takaisin