Laakkonen Broman group Motonet PKS Fabrik PKO Intersport Karjalainen Punamusta Kuvanmaailma Joensuun kaupunki PKKY Seniorikodit Vatupassi Adidas Teatteriravintola Starkki Solenovo Lakka Lähitapiola

Live-seurannat

Korisliiga

FIBA EuroChallenge
FIBA Europe

Pelaa ja tue Katajaa!

Tue Kataja Basketia pelaamalla Veikkauksen pelisi tämän linkin kautta

Facebook


Twitter


YouTube
LIPUT JA KAUSIKORTIT / TICKETS

Kausikortin hinta kaudelle 2014-15 on 395 euroa sisältäen oman istumapaikan kaikkiin Korisliigan otteluihin (sarja alusta loppuun) sekä etuosto-oikeuden ja alennuksen EuroChallenge-ottelulippuihin. Myös muita etuja tiedossa.

LIPUT/TICKETS: 15/10/5 eur

Ennakkomyynti osoitteessa/Shop online at ennakkolippu.com/katajabasket.

> Infosivu / Information in English

23.11.2014


Koululaiset ja opiskelijat vitosella peliin!
Tulikuuma Kouvot keskiviikkona Joensuussa

Ottelu:
Kauden Korisliiga-runkosarjaottelu 12/40 (Kouvoille 14/40). Sarjassa sijalta kahdeksan nousua tekevä kotijoukkue kohtaa jo toiseksi kivunneen kouvolalaisryhmän.
 
Aika ja paikka:
Keskiviikko 26.11. klo 18:30, LähiTapiola Areena, Joensuu
 
Liput:
15/10/5 eur (alennusryhmien edut voimassa, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi samoin seniorit Suomen Seniorikotien tarjoamana). Lippujen ennakkomyynti ennakkolippu.com ja Kannattaja Shop (Kauppakeskus Metropol).
HUOM! Opiskelija-/koululaislippu 5 eur!
 
Lapsiparkki:
Lapsiparkki palvelee kaikissa kotiotteluissamme. Vanhemmat lapset voivat tulla lapsiparkkiin touhuamaan omaehtoisesti ja nuoremmat voi jättää ohjaajien huomaan. Paikalla on aina kaksi ohjaajaa.
 
Asetelma:
Alla on kaksi peräkkäisvoittoa (saldo kaikkiaan 5-6) suunnilleen samoilla sijoilla majailleista joukkueista (Salo, Lapua) ja nyt edessä on sarjan terävimpään kärkeen kuuluvan ryhmän haasto.
Kouvot (8-5) on esittänyt viime aikoina loistavia otteita. Se kaatoi viime perjantaina Tampereella mestari-Pyrinnön (84-78) ja suorastaan murskasi sunnuntaina Lahdessa Namikan (91-62). 18-vuotiaan Tuomas Hirvosen ja 19-vuotiaan Alexander Madsenin otteet ovat olleet silmiinpistäviä. Kun peli mm. tällä kaksikolla kulkee, voi päävalmentaja Jyri Lehtonen istuttaa penkillä useampaakin ulkomaalaisvahvistusta kerrallaan. Etenkin 207-senttinen Madsen on ollut viime aikoina aivan häikäisevä ja mikäli seuraavan suomalaisen supertähden veikkaus käynnistyisi nyt, saisi hän ainakin koripallopiirien äänet, se on varmaa. Kannattaa tulla katsomaan tätä taituria juurikin keskiviikkona, sillä kuka tietää missä hän ensi kaudella pelaa... Pyrintöä vastaan syntyi 24 ja Lahtea vastaan 18 pistettä hyvinkin monipuolisilla suorituksilla.

Avainkysymykset:

 • Kataja pelasi viimeksi perjantaina (Lapua kotona), Kouvot sunnuntaina (Lahti vieraissa). Kataja huilasi koko viikonlopun, Kouvot Lehtosen mukaan maanantain. Kumman jalat ovat keskiviikkona tuoreemmat?
 • Kuinka Kouvojen entistäkin laajemmalta vaikuttava penkki pystyy väsyttämään Katajan pienempää pelaavaa rotaatiota?

Historia:

 • Kohtaaminen on tällä kaudella toinen Joensuussa. Kataja voitti lokakuussa lukemin 87-78. (Kouvolassa tullaan pelaamaan 30.12. ja 15.4.).
 • Joukkueet ovat kohdanneet runkosarjan merkeissä Joensuussa kaikkiaan 27 kertaa. Näistä Kataja on voittanut 20 ja viimeiset yhdeksän peräjälkeen, mutta nyt jos koskaan voidaan sanoa, että keskiviikkona ei tätä tilastoa kannata tuijottaa!

Kannattaa seurata:

 • Madsen heittää isokokoiseksi pelaajaksi erittäin tarkasti kaukaa ja taitaa myös monelle pelaajalle ylivoimaisen ns. haastetun heiton ottamisen. Läheltä hän viimeistelee joko nätisti levyn kautta tai lyö pallon voimalla alaspäin.
 • Takamies Hirvonen on urheilullinen elohiiri, joka saa mm. kasvaneen fysiikan myötä päivä päivältä enemmän kunnioitusta vastapelureiltaan. Taitaa oman heiton tekemisen, osaa laukoa vastapalloon ja ajaa korille. Madsenin tapaan huikea "prospect". Iski Korisliigan piste-ennätyksensä (19) tasan vuosi sitten juuri LähiTapiola Areenalla Joensuussa.
 • Jason "Coop" Conley pelaa Suomessa neljättä kauttaan ja on edustanut myös Katajaa (2010-11). Edelleen yksi sarjan taitavimmista pelaajista, jonka "vaikeimmat" korit nostavat oman joukkueen vireystilaa ja masentavat vastustajaa. Pystyy hyökkäämään paikoilla 1-4 mitä myös tekee lähes joka ottelussa.
 • Kouvot sai viikko sitten lainasopimuksella riveihinsä Euroliigassakin esiintyneen nuoren brittitakamiehen Devon van Oostrumin. Hän ei ole kahdessa pelaamassaan ottelussa päässyt vielä sinuiksi joukkueensa eikä Korisliigankaan kanssa. Tähän on tosin yhtenä syynä ollut omien nuorten huikeat otteet. Peliaikaa Lehtonen on tulokkaalle antanut keskimäärin 19 minuuttia. Todella mielenkiintoinen nimi ja poikkeuksellinen rekrytointi Espanjan pääsarjajoukkue Saski Bastoniasta.
 • Kuinka sarjan paras pelintekijä Teemu Rannikko vastaa hänelle asetettavaan paineeseen? Tuoko Petri Virtanen apuja samaan tapaan kuin perjantaina?
 • Levypallotaistelu Ken Horton - Ville Kaunisto
 • Nousevatko Katajan nuoret pelaajat Moore, van Andringa liitoon Kouvo-kollegoidensa vanavedessä?

Tervetuloa!
 
> Kataja Basket 2014-15
> Kouvot.fi

Korisliiga.fi

Otteluisäntä:

21.11.2014


Kataja Basket - Kobrat Lapua 85-73

> Raportit, ottelutilasto
 

20.11.2014


Kataja Basket tarjoaa koululaisille ja opiskelijoille lisäalennuksen Korisliigan otteluihin

Kataja Basket tuo myyntiin koululaisille ja opiskelijoille suunnatun alennetun pääsylipun Korisliiga-otteluihin. Seuran tavoitteena on houkutella katsomoihin entistä enemmän nuoria katsojia.
 
Seura järjesti lokakuussa opiskelijoille suunnatun tempauksen, johon kuului Korisliigan ilmaisottelu Kouvoja vastaan. Tapahtuman herättämä kiinnostus kannusti seuraa tekemään päätöksen edullisemmasta lipusta.
 
- Ilmaisottelun erinomainen yleisömäärä oli selkeä viesti siitä, että ottelutapahtumamme kiinnostaa opiskelijoita. He eivät kuitenkaan käy tapahtumissamme säännöllisesti mikä viittaisi siihen, että ongelmana saattaisi olla pääsylipun hinta. Ainakaan siitä tapahtumissa käyminen ei jatkossa ole kiinni, kommentoi alennuksen taustaa Kataja Basketin toiminnanjohtaja Riku Tapio.
 
Jatkossa opiskelija- ja koululaislippu maksaa 5 euroa aikaisemman 10 euron sijaan. Alennus astuu voimaan heti perjantaina 21.11. pelattavassa Korisliigan ottelussa Kobria vastaan. Alennus on voimassa ainakin Korisliigan runkosarjassa.

19.11.2014


Rannikon 16 koriin johtanutta syöttöä kovin noteeraus kahdeksaan vuoteen

Kuva: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka
 
Ihan jokapäiväistä herkkua ei nähty eilen illalla LähiTapiola Areenalla, kun Kataja Basket kohtasi portugalilaisen Benfican. Teemu Rannikko jakeli hämmästyttävät 16 koriin johtanutta syöttöä mihin on EuroChallenge-tasolla aikaisemmin ylletty viimeksi alkuvuodesta 2007.
 
Amerikkalaistakamies Travis Conlanille kirjattiin 17 syöttöä 30.01.2007 joukkueensa Liege Basketin (BEL) hävittyä vieraskentällä liettualaiselle BC Siauliaille (82-87). Conlan kirjautti karsinnassa ja sittemmin alkulohkossa muutenkin kovia syöttölukemia, sillä keskiarvokseen jäi kahdeksan ottelun jälkeen korkea 10,3.
 
Rannikon syöttökeskiarvo on kolmen alkulohko-ottelun jälkeen 9,3 ja hän on tällä hetkellä tilastokakkosena kaksi ottelua 9,5:n keskiarvolla pelanneen venäläisjoukkue Avtodorin takamiehen Courtney Fortsonin perässä.
 
Kataja-kapteeni on aiemmin yltänyt kertaalleen EuroChallenge-tasolla 16 syöttöön. Tämä tapahtui turkulaisen Piilosetin pelattua kotikentällään ukrainalaista BC Kyiv´iä vastaan (95-77) kaudella 1999-00.
 
Maanosamme ykköstasolla, ULEB Euroliigassa, 34-vuotiaan konkarin syöttöennätys on kuusi ja kakkostasolla, ULEB Eurocupissa, viisi.
 
Korisliigassa Rannikon kirjauttama ennätysnoteeraus on 19 syöttöä (BC Nokia-Piiloset 88-111 14.03.1999). Paras noteerauksensa Kataja-paidassa on 16 syöttöä (Kataja-KTP 91-77 15.02.2014).
 
Mainittakoon, että liigan kautta aikain 12 kovimmasta syöttönoteerauksesta hän on kirjauttanut seitsemän. Muista viidestä vastaavat edelleen yhden ottelun ennätystä, 23, nimissään pitävä Petri Niiranen, Jyri Lehtonen kahdesti (kerran 18 ja kerran 16), Sharaud Curry ja Martin Zeno (molemmat kerran 16).
 
> FIBA EuroChallenge 2015 -tilastosivu
> Rannikon Kataja Basket -pelaajakortti

18.11.2014


Darren Fells: Kataja Basketin kautta NFL:ään

Katajassa kaudella 2010-11 pelanneen sentterin matka amerikkalaisen jalkapallon huipulle:

"Darren Fells journey from the hardwood to the gridiron" (video) (AZCardinals.com)

4.11.2014


Kausijulkaisu 2014-15 ilmestynyt

60 sivua sisältävät mm. seuraavaa:

"Tohtori Kekki - Rakkaudesta lajiin ja Katajaan vuodesta 1976"

Pekka Salmisen ja Teemu Rannikon kolumnit

Valokiilassa Marcel ja Marius

"Lakan Betonilta rakennustarvikkeita Katajalle"

"Neposen kirje vanhalle rakkaalle"

Naisten joukkue ja juniorit esittelyssä

> Lue julkaisu tästä

KORIPALLOLIITON UUTISTARJONTAA


KATAJA BASKET PELAA


KOTIMAA
EUROOPPA