Laakkonen Broman group Motonet PKS Fabrik PKO Intersport Karjalainen Punamusta Kuvanmaailma Joensuun kaupunki PKKY Seniorikodit Vatupassi Adidas Teatteriravintola Starkki Solenovo Lakka Lähitapiola

Live-seurannat

Korisliiga

FIBA EuroChallenge
FIBA Europe

Pelaa ja tue Katajaa!

Tue Kataja Basketia pelaamalla Veikkauksen pelisi tämän linkin kautta

Facebook


Twitter


YouTube
LIPUT / TICKETS

LIPUT/TICKETS: 15/10/5 eur

Ennakkomyynti osoitteessa/Shop online at ennakkolippu.com/katajabasket.

Kausikortin hinta kaudelle 2014-15 on 395 euroa sisältäen oman istumapaikan kaikkiin Korisliigan otteluihin (sarja alusta loppuun) sekä etuosto-oikeuden ja alennuksen EuroChallenge-ottelulippuihin. Myös muita etuja tiedossa.

> Infosivu / Information in English

1.2.2015


Nimivahva Bisons Loimaa keskiviikkona Joensuussa

Ottelu:
Runkosarjaottelu 23/40. Sarjassa sijoilla viisi (Kataja) ja 4 (Bisons) olevien joukkueiden kohtaaminen.
 
Aika ja paikka:
Keskiviikko 4.2. klo 18:30, LähiTapiola Areena, Joensuu
 
Liput:
15/10/5 eur (alennusryhmien edut voimassa, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi samoin seniorit Suomen Seniorikotien tarjoamana). Lippujen ennakkomyynti ennakkolippu.com ja Kannattaja Shop (Kauppakeskus Metropol).
HUOM! Opiskelija-/koululaislippu 5 eur!
 
Lapsiparkki:
Lapsiparkki palvelee kaikissa kotiotteluissamme. Vanhemmat lapset voivat tulla lapsiparkkiin touhuamaan omaehtoisesti ja nuoremmat voi jättää ohjaajien huomaan. Paikalla on aina kaksi ohjaajaa.
 
Asetelma:
Bisons (15-8) tekee hitaasti mutta varmasti nousua kohti liigan aivan terävintä kärkeä. Joukkue on pelannut tähän mennessä jo 40 virallista ottelua: 23 Korisliigassa ja 17 VTB-liigassa, jossa se kohtaa sunnuntaina kotonaan UNICS Kazanin. Kataja (13-9) pelasi perjantaina Tampereella taipuen niukasti Pyrinnölle 89-93. Katajan kotisaldo on 8-3 (tappiot Biisoneille, Karhulle ja Kouvoille), Biisoneiden Korisliigan vierassaldo 5-6 (tappiot Pyrinnölle, KTP:lle, Seagullsille, Karhulle ja kahdesti Kouvoille).
 
Historia:
Joukkueet ovat ennen tätä iltaa kohdanneet Korisliigan runkosarjan merkeissä Joensuussa seitsemästi ja Kataja on ollut viidesti parempi. Kuluvalla kaudella Bisons on johdossa otteluvoitoin 1-0 sen voitettua täällä lokakuussa 85-81. Loimaalla ei olla vielä pelattu.
 
Avainkysymykset:
  • Vaikka Biisoneiden riveissä on peräti viisi amerikkalaispelaajaa (joista tosin neljä pelikuntoisia), on Joensuuhun jälleen kerran pitkä matka ja sunnuntainen VTB-ottelu painaa varmasti vielä kintuissa. Joukkue syttyy Katajaa vastaan takuuvarmasti pelaamaan, mutta mikä on vireystila?
  • Katajan aseet ovat hyvä valmistautumismahdollisuus, kotikenttä ja erinomaiset roolitukset, mutta riittääkö tämäkään paperilla aivan omaa luokkaansa olevaa vastustajaa vastaan?
  • Kuka nousee Katajan penkiltä riittävästi esiin? On selvää, että runkomiehet Rannikko, Arnold, Horton ja Knight kantavat suurimman vastuun ja raapivat ilta toisensa perään eniten tehoja mutta pelien kovetessa ja vastustajan keskittyessä erityisesti heihin on apuja tultava muiltakin. Marius Van Andringa aletaan pikku hiljaa lukea kelpo liigapelaajien joukkoon ja Pete Virtasen tuntevat kaikki. Entä Tommi Huolila? Marcel Moore? Jesse Niemi? Joko rävähtää?
  • Biisonit on tällä hetkellä liigan ylivoimaisesti paras joukkue liikuttamaan palloa. Se jakaa keskimäärin 18 koriin johtavaa syöttöä per ottelu (Kataja kakkonen 15:lla). Peräti kahdeksan pelaajan syöttökeskiarvo on yli yhden (Katajalla neljän), joten muutkin kuin takamiehet taitavat pallonkäsittelyn. Kuinka Kataja vastaa tähän?

Kannattaa seurata:

  • Kuka kestää salamannopean Bisons-takamiehen Aaron Johnsonin (173 cm) rinnalla, mieluiten jopa etupuolella?
  • Maajoukkueikoni Tuukka Kotti vastaan Tom Knight. Isojen miesten taistelu, jota ei lokakuussa Joensuussa nähty Kotin oltua toipilaana sivussa.
  • Teemu Rannikko vs. "oppipojat" Antto Nikkarinen ja Roope Ahonen
  • Ken Horton vs. Matti Nuutinen. Ulottuva kaksikko, joka viimeistelee tarkasti.
  • Saako Bisons Reggie Arnoldia kuriin? Pyrintöä vastaan laiturimme nakutti 34 pistettä hurjilla tarkkuuksilla.
  • Pete Virtanen on yhden syötön päässä 1700:sta, johon hän on yltämässä kautta aikain ensimmäisenä Korisliiga-pelaajana

> Kataja Basket 2014-15
> Bisons.fi

Korisliiga.fi

Otteluisäntä:

Tervetuloa!

26.1.2015


Kalle Naapin kausi ohi

Joensuulaisen Korisliiga-joukkue Kataja Basketin takamies Kalle Naapi joutuu jättämään ns. leikin kesken. Häntä jo aiemmin urallaan haitanneet selkävaivat palasivat viime vuoden lopulla ja ne on nyt diagnosoitu sen verran vakaviksi ettei muuta vaihtoehtoa tässä kohtaa ole.
 
Naapi on ollut sivussa marraskuulta saakka. Hän ehti pelata yhdeksän liigaottelua, joissa keskimäärin 7,5 minuuttia. Kauden saldokseen espoolaisen Tapiolan Hongan kasvatti kirjautti yhteensä kahdeksan pistettä, kolme levypalloa ja kaksi koriin johtanutta syöttöä.
 
- Todella harmillinen juttu. Meillä olisi ollut Kallelle käyttöä. Poissaolostaan johtuen olemme nyt todella ohuita hänen pelipaikallaan, päävalmentaja Pekka Salminen toteaa joukkueensa takamiestilanteesta.
 
Ikävä tilanne ei tee Naapista koripalloilun suhteen kuitenkaan täysin työtöntä.
 
- Kalle on sen verran tärkeä kaveri joukkueelle, että otamme hänet mukaan valmennustiimiin.
 
Toista kauttaan seuraa edustavan Naapin sopimus päättyy tähän kevääseen. Sopimuksessa on optio ensi kaudesta.
 
> Kalle Naapin Kataja Basket -pelaajakortti

11.1.2015


Matti Leskinen on poissa

Seuramme kohtasi eilen suru-uutisen: pitkäaikainen taustahenkilömme Matti Leskinen oli menehtynyt kotonaan sairauskohtaukseen.

Matti muistetaan etenkin toiminnastaan Korisliiga-joukkueen taustalla läpi 2000-luvun, mutta sen ohella hän oli parinkymmenen vuoden aikana mukana lähes kaikessa muussakin seuratyössä.

Kataja Basket ottaa osaa Matin perheen ja läheisten suruun.

Urheilusanomat.fi 7.1.2015


"Tutkapari hinaa Katajaa"

Teemu Rannikko - Robert Arnold -juttu tässä.

6.1.2015


Teemu Rannikko ohi Kari-Pekka Klingan

Kataja Basket -maestro jakoi lauantaina ottelussa Helsinki Seagullsia vastaan yhdeksän koriin johtanutta syöttöä mikä nosti hänet lukemaan 1018 Korisliigan runkosarjan historiatilastossa. Tällä suorituksella hän ohitti takavuosien ToPo-ikonin Kari-Pekka Klingan (1016) ja nousi kaikkien aikojen listalla kuudenneksi.
 
Seuraavana edellään on ex-Kataja-pelaaja ja -valmentaja Jukka Toijala (1082). Listan kärjessä on kaikille tuttu "Pete" Virtanen (1686).
 
Viiden ottelun voittoputkessa etenevä Kataja Basket matkaa keskiviikkona Kauhajoelle sarjakakkosen Karhu Basketin vieraaksi.
 
> Korisliigan paremmuustilastoja (Korisliiga.fi)

Basket.fi 3.1.2015


Robert Arnold: "Olemme pysyneet yhdessä vaikeina hetkinä"

"Rajusti viime kausista uudistunut joensuulainen Kataja Basket sai vaikean syksyn jälkeen pelinsä kulkemaan joulukuussa, kun joukkue voitti kaikki neljä pelaamaansa ottelua. Korisliigan joulukuun pelaajaksi nimetty amerikkalaislaituri Robert Arnold, 26, uskoo Katajan voittaneen pahimmat vaikeutensa ja valmistautuvan vahvaan kevätkauteen."
 
> Tästä haastatteluun (Basket.fi)

2.1.2015


Toiminnanjohtaja Riku Tapio jättää tehtävänsä

Joensuulaisen Kataja Basketin toiminnanjohtaja Riku Tapio ei jatka seuran palveluksessa. Hänen pestinsä toiminnanjohtajana päättyy loppiaisena 6. tammikuuta. Tapio on toiminut tehtävässä alkuvuodesta 2013.
 
- Kataja on tarjonnut minulle mahdollisuuden toteuttaa unelmaani ja työskennellä urheilun parissa. Olen siitä erittäin kiitollinen. Nyt on kuitenkin aika siirtyä uusien haasteiden pariin, hän kommentoi.
 
- Riku Tapio palkattin seuramme ensimmäiseksi kokopäiväiseksi toiminnanjohtajaksi toimintamme laajennuttua merkittävästi ja kaiken pyörittämisen talkoovoimin käytyä liian raskaaksi. Rikun aikakaudella olemme menneet monessa asiassa merkittävästi eteenpäin, ammattimaisempaan suuntaan. Kiitämme Rikua ja toivotamme hänelle onnea ja menestystä uusissa tehtävissä, toteaa puheenjohtaja Paavo Vatanen.
 
Kataja Basket jatkaa toistaiseksi ilman toiminnanjohtajaa. Uutta henkilöä tehtävään etsitään aktiivisesti.

4.11.2014


Kausijulkaisu 2014-15 ilmestynyt

60 sivua sisältävät mm. seuraavaa:

"Tohtori Kekki - Rakkaudesta lajiin ja Katajaan vuodesta 1976"

Pekka Salmisen ja Teemu Rannikon kolumnit

Valokiilassa Marcel ja Marius

"Lakan Betonilta rakennustarvikkeita Katajalle"

"Neposen kirje vanhalle rakkaalle"

Naisten joukkue ja juniorit esittelyssä

> Lue julkaisu tästä

KORIPALLOLIITON UUTISTARJONTAA


KATAJA BASKET PELAA


KOTIMAA
EUROOPPA