Laakkonen Broman group Motonet PKS Fabrik PKO Intersport Karjalainen Punamusta Kuvanmaailma Joensuun kaupunki PKKY Seniorikodit Vatupassi Adidas Teatteriravintola Starkki Solenovo Lakka Lähitapiola

Live-seurannat

Korisliiga

FIBA EuroChallenge
FIBA Europe

Pelaa ja tue Katajaa!

Tue Kataja Basketia pelaamalla Veikkauksen pelisi tämän linkin kautta

Facebook


Twitter


YouTube
VIP-AITIOT & COURTSIDE-PAIKAT

Kataja Basket eteni Korisliigan välieriin, jotka alkavat keskiviikkona 29.4. Pelit pelataan Joensuussa Mehtimäen jäähallissa.

Välierien kotipelit: ke 29.4., ma 04.05. ja tarvittaessa pe 08.05.

Aitiot ja Courtside-paikat puolivälieriin ovat nyt myynnissä!

VIP-AITIOT

Aitioita on tarjolla neljää eri kokoa:
Aitio nro 1 (16-20 hlöä), hinta 1100 eur
Aitio nro 2 (12-14 hlöä), hinta 850 eur
Aitio nro 3 (8 hlöä), hinta 550 eur
Aitio nro 4 (18-22 hlöä), hinta 1200 eur

Aitioihin on saatavilla ruokatarjoilu. Lisäksi aitioissa on juomakaapit (B-oikeudet), joista seurue voi nauttia virvokkeita. Juomat ja ruoat laskutetaan erikseen kulutuksen mukaan.

COURTSIDE-PAIKAT

Courtside-paikoilta seuraat ottelua aivan kentän tuntumasta, kenttätasosta. Courtside-lippuun sisältyy ruokailu Kataja Basket Klubilla ennen ottelua ja kahvit ottelun tauolla. Courtside-paikan hinta on 55 eur.

Lisätiedot/varaukset: Eero Oksava, p. 050 540 4690

PLAYOFFS-LIPUT / TICKETS

LIPUT/TICKETS: 20/12/7 eur (alennusryhmien edut voimassa, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi samoin seniorit Suomen Seniorikotien tarjoamana)

Ennakkomyynti osoitteessa/Shop online at ennakkolippu.com/katajabasket.

> Infosivu / Information in English

27.4.2015


Mitalipelit käynnistyvät keskiviikkona Mehtimäellä
Historiansa parasta kautta pelaava Karhu Basket Katajan välierävastustaja

Ottelu:
Pudotuspelien toisen kierroksen avausottelu. Runkosarjakakkonen (Kataja) ja -kolmonen (Karhu) aloittavat pelit paikasta Korisliigan finaaliin.
 
Aika ja paikka:
Keskiviikko 29.4. klo 18:30, Mehtimäen jäähalli, Joensuu
 
Liput:
20/12/7 eur (alennusryhmien edut voimassa, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi samoin seniorit Suomen Seniorikotien tarjoamana).
Lippujen ennakkomyynti ennakkolippu.com ja Kannattaja Shop (Kauppakeskus Metropol).
 
Lapsiparkki:
Lapsiparkki palvelee kaikissa kotiotteluissamme. Vanhemmat lapset voivat tulla lapsiparkkiin touhuamaan omaehtoisesti ja nuoremmat voi jättää ohjaajien huomaan. Paikalla on aina kaksi ohjaajaa.
 
Historia:
Joukkueet ovat ennen tätä sarjaa kohdanneet Korisliigan pudotuspeleissä kerran. Kataja voitti kaksi vuotta sitten yksiosaisen pronssipelin selvästi 81-59.
 
Asetelma:
Molemmilla on takana täydet viisi puolivälieräottelua. Jos laittoi Lahti Katajan todella lujille, saman teki Pyrintö Karhulle. Loppujen lopuksi tilastot eivät valehdelleet ja jatkoon menivät aavistuksen leveämmällä rintamalla onnistuneet joukkueet.
Runkosarjassa voitot tasattiin 2-2. Kumpikin haki kertaalleen vieraspisteet. Kautta aikain joukkueet ovat kohdanneet liigatasolla 29 kertaa. Näistä Kataja on voittanut 19. Joensuussa lukemat ovat peräti 13-2, Kauhajoella Karhu on ollut parempi kahdeksan kertaa 14:stä.
Kataja pääsee välieriin ilman avainpelaajiensa poissaoloja, Karhu jännittää vajaan kuukauden alaraajavamman vuoksi sivussa olleen Antti Kanervon kohtaloa. Häntä odotetaan mukaan jos ei ensimmäiseen niin kenties seuraavaan, Kauhajoella pelattavaan kohtaamiseen.
 
Avainkysymykset:
 • Onko Karhulla jalkoja iskeä Katajan pelintekemistä vastaan samoilla keinoilla kuin mitä Namika Lahti käytti? Lahden kaksi kotivoittoahan rakentuivat hyvin pitkälle ns. haalariosaston varaan: Katajalle laitettiin kova paine välittömästi sen ylitettyä keskialueen ja takamiehissä roikuttiin pienellä riskilläkin.
 • Kuinka puolestaan Kataja puolustaa Karhun pelin sydämen Bojan Sarcevicin? "Sarce" osaa paitsi ajaa ja syöttää myös heittää kaukaa todella tarkasti.
 • Jermont Hortonia ei saa päästää kuumaksi. Karhu-laituri on hanakka heittäjä, joka hyvänä päivänä voittaa pelin vaikka yksin. Kääntäen: jos hänet saadaan ottamaan ns. huonoja heittoja, voi pelinsä levitä saman tien sen illan osalta.
 • Säästyvätkö Katajan isot pelaajat (Tom Knight, Tommi Huolila, Ken Horton) virhevaikeuksilta? Karhu-kaksikko Devonne Giles - Greg Mangano on liigan eliittiä eikä yhteenkään ns. mismatch-tilanteeseen parane joutua.
 • Saako Karhu hyökkäystehoja esim. Juho Lehtorannalta, kuten nähtiin viidennessä puolivälierässä? "Julli" nosti sunnuntaina profiiliaan ratkaisevalla hetkellä iskien pöytään kauden "Top 2" -esityksensä: 19 pistettä (kolmoset 5/7), 3 levypalloa ja 1 pallonriisto.

Taistelupareja:

  Teemu Rannikko vs Bojan Sarcevic. Rannikko rikkoo seuraavalla koriin johtaneella syötöllään 300 pudotuspelisyötön rajapyykin, johon ovat häntä ennen yltäneet vain Roope Mäkelä ja Petri Virtanen. Teemun pelikäsitys on näillä leveysasteilla aivan omaa luokkaansa ja yleensä kun panokset kovenevat kaltaisensa lahjakkuudet kaivavat jostakin vielä pari kikkaa lisää. Teemua kannattaakin seurata vaikkei Katajasta välittäisikään. Karhu-kollega Sarcevic (27 v.) on konkariosastoa hänkin, bosnia-hertsegovinalainen pelaa jo yhdeksättä kauttaan Korisliigassa.
  Tom Knight vs Devonne Giles. Ensimmäistä ammattilaiskauttaan pelaavan Knightin vastuut sen kuin kasvavat. Nyt taisteluparikseen astelee kokenut Giles, jonka CV:ssä onkin kohtalainen meriittilista, mm. Korisliiga-finalisti (välierissä 2013 suvereeni Katajaa vastaan) ja Ranskan kakkosliigan paras hyökkäyslevypallopelaaja.
  Reggie Arnold vs Jermont Horton. Sarjan kovin pistelinko vastaan kenties aavistuksen alle ennakko-odotusten Korisliigassa esiintynyt kollegansa. Siinä missä Arnoldin ura on kovassa nosteessa, kolmekymppisen Hortonin käyrä lienee jo hieman alaspäin.
  Jesse Niemi vs Juho Lehtoranta. Niemen merkitys joukkueelle kasvaa pelien kovetessa. Hän pystyy puolustamaan käytännössä kaikkia pelipaikkoja - tuikiharvinainen ominaisuus! Vastaavanlainen työmyyrä on Karhussa Lehtoranta, joka taitaa myös kaukoheitot.
  Ken Horton vs Greg Mangano. Molemmat pelaavat monipuolisesti koko kentällä. Etukäteen Kataja-lasien läpi katsottuna se vaikein paikka, sillä Mangano on Hortonia kookkaampi ja pahimmillaan tällä voi olla suuri merkitys.

  > Kataja Basket 2014-15
  > KarhuBasket.net

  Korisliiga.fi

  Tervetuloa!

  26.4.2015


  Kataja Basket - Namika Lahti 87-62

  Kataja etenee välieriin, joissa se kohtaa Kauhajoen Karhu Basketin. Ensimmäinen ottelu pelataan keskiviikkona Mehtimäellä. Toinen välieräpari on Bisons-KTP.

  > Otteluraportit, -tilasto, kuvasatoa

  26.4.2015


  Kataja Basketille Korisliiga-historiansa 500. voitto

  Joensuulaisjoukkue Kataja Basket teki sunnuntaina seurahistoriaa, kun se kaatoi Korisliigan puolivälieräottelussa Namika Lahden. Voitto on sille pääsarjatasolla kautta aikain viidessadas.
   
  > Lue lisää

  20.4.2015


  Petri Virtasesta Kataja Basketin kaikkien aikojen Korisliiga-pistemies

  Yhdeksättä Kataja-kauttaan pelaava Petri Virtanen kirjautti maanantaina puolivälieräottelussa Namika Lahtea vastaan 10 pistettä, jotka nostavat hänet seuran kaikkien aikojen parhaaksi Korisliiga-pistemieheksi ohi viime keväänä pelaajauransa päättäneen Sami Lehtorannan.
   
  > Lue lisää

  17.4.2015


  "Pantteri-jahtiin hyvistä asemista"

  Pudotuspelijulkaisumme vm. 2015 on valmis!
   
  > Tästä lukemaan!

  KORI-lehti 16.4.2015


  "Peten viimeinen Pantteri-jahti?"

  > Tästä artikkeliin (KORI-lehti)

  16.4.2015


  Korisliigan runkosarja tilastollisesti poikkeuksellisen hyvä Kataja Basketille

  Joensuulaiset sijoittuvat keskiviikkona päättyneen Korisliigan runkosarjan henkilökohtaisissa tilastoissa paremmin kuin koskaan aikaisemmin.
   
  Kataja Basket -pelaaja voitti kaikkiaan kahdeksan eri paremmuuskategoriaa 14:sta. Tilastoykkösinä kunnostautuvat Teemu Rannikko neljästi, Robert Arnold kahdesti sekä Tom Knight ja Jesse Niemi kerran.
   
  > Lue lisää

  Karjalan Heili 15.4.2015


  Marius Van Andringa: "Pieni jännitys on vain hyväksi"

  > Tästä juttuun (Karjalan Heili)

  Basket.fi 15.4.2015


  "Pekka Salmisesta naisten päävalmentaja"

  "Vuodesta 2001 Suomen miesten koripallomaajoukkueen eli Susijengin nousua rakentamassa ollut Pekka Salminen, 51, on nimitetty naisten päävalmentajaksi. Paraikaa joensuulaista Kataja Basketia Korisliigassa valmentava Salminen aloittaa laaja-alaisessa ja päätoimisessa tehtävässään Koripalloliitossa 1.6."
   
  > Tästä uutiseen (Basket.fi)

  14.4.2015


  "Tämä on ollut mahtavaa aikaa, fiilikset ovat katkeransuloiset"
  Pekka Salminen jättää Kataja Basketin kauden jälkeen

  Korisliigan pudotuspeleihin valmistautuvan joensuulaisen Kataja Basketin ja päävalmentajansa Pekka Salmisen tiet eroavat kauden päätteeksi. Salminen on ottanut vastaan hänelle Etelä-Suomesta tarjotun työtehtävän, jonka tarkempi sisältö julkistettaneen myöhemmin tällä viikolla.
   
  - Fiilikset ovat tällä hetkellä katkeransuloiset. Kausi täällä Joensuussa on ollut jo tähän mennessä aivan mahtava. Mitään negatiivista en keksimälläkään keksi. Organisaatio, pelaajat, muut ihmiset... Aivan loistavaa aikaa. Menee heittämällä top kahteen, kolmeen urallani.
   
  > Lue lisää

  Basket.fi 24.3.2015


  Teemu Rannikko: "Olemme koripalloihmisten papereissa kaikkein suurin yllättäjä"

  "Kataja Basketin kapellimestarina viimeiset kaksi kautta viihtynyt Teemu Rannikko, 34, kirvoitti riemunkiljahduksia monen pohjoiskarjalaisen koripallofanin suista aiemmin viikolla allekirjoitettuaan jatkosopimuksen joensuulaisseuran kanssa. Susijengi-legendaa kosiskeltiin takaisin ulkomaan rahakkaisiin liigoihin, mutta Joensuu vei voiton."
   
  > Tästä haastatteluun (Basket.fi)

  YLE.fi 25.2.2015


  Teemu Rannikko: "Agenttien valinta aina arpapeliä"

  "Yle Puheen urheiluillassa keskusteltiin kattavasti urheilumanageroinnista. Suomen koripallomaajoukkuen takamies Teemu Rannikko, 34, selvitti yksityiskohtaisesti pelaaja-agentinsa roolia."

  > Tästä artikkeliin (YLE.fi)

  KORIPALLOLIITON UUTISTARJONTAA


  KATAJA BASKET PELAA


  KOTIMAA
  EUROOPPA