Ajankohtaista

FIBA Europe Cup -arvonnat suoritettu, Kataja Basketin ensimmäinen karsintavastus on israelilainen Hapoel Haifa

Arvonta sekä FIBA Europe Cupin syyskuun lopussa pelattaviin karsintaturnauksiin että sarjan myöhemmin käynnistyviin alkulohkoihin suoritettiin tänään Münchenissä. Kataja Basket oli arvostettu ennakkoon ns. sijoitetuksi joukkueeksi, joten se välttää puolivälieräottelun ja pääsee suoraan oman karsintaturnauksensa välierävaiheeseen. Vastustajaksi arpa toi kokonaan uuden tuttavuuden, israelilaisen Hapoel Haifan.

Neljä karsintaturnauspaikkakuntaa päätetään muutaman viikon kuluessa. Myös Kataja Basket on alustavasti kiinnostunut järjestämään 27.-30. syyskuuta käytävän tapahtuman.

Karsintaturnausfinaalissa kohtaavat voittaja ottelusta Kataja-Haifa sekä yksi seuraavista: Rilski Sportist (BUL)/Aris (GRE)/Wolves (LTU).

Hapoel Haifan koripallotoiminnot on käynnistetty vuonna 1930. Miesten joukkueen parhaat saavutukset tähän mennessä ovat vuosikymmenten takaa: Israelin pääsarjan finaalipaikat (hopeamitalit) v. 1962 ja 1965. Viime kaudella joukkue selvisi pudotuspeleihin, mutta tie päättyi ensimmäiselle kierrokselle.

Kansainvälisiä otteluja Hapoel on pelannut yhdeksällä kaudella: 1978-82, 1984-85, 1987-88, 1989-90 (edelliset: FIBA Korac Cup), 2020-21 (Balkanin liiga) ja 2021-22 (FIBA Europe Cup). Parhaimmillaan joukkue on selviytynyt kaksi kertaa karsintakierroksilta lohkovaiheeseen. Viime syksynä se oli FIBA Europe Cup -karsinnassa sijoitettuna, kuten nytkin, voitti välieränsä (Enisey Krasnoyarsk (RUS)), mutta putosi kärsittyään finaalitappion saksalaiselle Bayreuthille.

Hapoel Haifan kansanvälisten ottelujen (38 kpl) voittoprosentti on 32 (12 voittoa). Kataja Basketin vastaava lukema on 39 (38 voittoa/98 ottelua).

Kataja Basketin karsintaturnauksen voittaja etenee alustavan kaavion mukaan FIBA Europe Cup -lohkoon B, jossa muut joukkueet ovat tuttu tanskalainen Bakken Bears, turkkilainen Gaziantep sekä Anton Mirolybovin valmentama itävaltalainen Swans Gmunden.

« Takaisin