Ajankohtaista

Korisliiga-kauden runkosarjatilastot: Jesse Niemen dominointi jatkuu, Kataja piti ennätyksellisen hyvin huolta pallosta

Jesse Niemi: ”Haalariosaston” luottomies kaudesta toiseen.

Keskiviikkona päättynyt Korisliigan runkosarja tuotti muutaman uuden lisäyksen seurahistoriaan.

Henkilökohtaisia tilastoherruuksia Kataja-pelaajalle kirjattiin yksi: Jesse Niemen riisto/menetyssuhdeluku 3,75 (30 riistoa/8 menetystä) oli jälleen kerran parempi kuin kenelläkään muulla. Niemeä voi pitää tämän tilastokategorian todellisena kuninkaana, sillä ykköstila on hänelle jo neljäs peräjälkeen. Kaikkiaan Tampereen Pyrinnön kasvatti on voittanut ko. tilaston urallaan kuusi kertaa ja pitää hallussaan myös kautta aikain kovinta lukemaa 5,17 (31 riistoa/6 menetystä), joka kirjautui kaudella 2016-17.

Joukkueena Kataja menetti runkosarjan aikana ainoastaan 9,93 palloa ottelua kohden. Se on paitsi uusi seuraennätys myös paras liiganoteeraus 20 vuoteen. Viimeksi runkosarja on pelattu läpi alle 10 menetyksellä kaudella 1997-98, jolloin Kouvot kirjautti ottelukohtaiseksi lukemakseen 9,91.

Katajan päätösottelu Korihaita vastaan sujui sikäli hienosti, että joukkueelle kirjatut 34 koriin johtanutta syöttöä on liigan kautta aikain kolmanneksi paras suoritus (jaettu sellainen) ja luonnollisesti uusi seurennätys.

Ex-takamies Damier Pitts pyöritti joulukuun lopussa Seagullsia vastaan syöttörulettia historiallisesti nousten 17 merkinnällään ohi aikaisemman yhden ottelun seuraennätyksen (16) jakaneiden Teemu Rannikon ja Jyri Lehtosen. Korisliiga-historiassa 17 syöttöä on kautta aikain kuudenneksi paras suoritus ja kovin noteeraus peräti 17 vuoteen. Mainittakoon, että Pittsin (syöttökeskiarvo 6,2) Katajassa helmikuussa korvannut Eric Garcia on tehtaillut hänkin komeita syöttölukemia ja runkosarjakeskiarvokseen saatu 6,5 oli jopa Pittsin vastaavaa lukemaa parempi.

Joukkueen tehokkain pelaaja runkosarjassa oli Wesley Saunders. Teholukunsa 20,4 oli sarjan kahdeksanneksi paras. Sen takaa löytyvät keskimäärin 15,5 pistettä (17. paras), 7,8 levypalloa (11.), 2,6 syöttöä (21.), 1,3 menetystä ja 1,1 riistoa (18.). Kahden pisteen heittotarkkuus oli 56 % (16.), kolmosten 41 % (13.) ja vapaaheittojen 84 % (7.).

Myös Saunders urakoi itsensä seurahistoriaan kirjautettuaan tammikuussa ottelussa KTP:ta vastaan tripla-tuplan (15 pistettä, 11 levypalloa, 11 koriin johtanutta syöttöä), joka on kautta aikain toinen Kataja-paidassa tehty. Runkosarjan aikana tripla-tuplaan ylsi kertaalleen myös tulevan puolivälierävastustajan BC Nokian takamies Vincent Council.

Korisliigan lopulliset runkosarjatilastot:
> Kataja-pelaajat
> Paremmuustilastot/pelaajat
> Paremmuustilastot/joukkueet

> Kataja Basket -paidassa voitetut tilastokuninkuudet
> Kataja Basket -liigaennätykset/henkilökohtaiset
> Kataja Basket -liigaennätykset/joukkue

« Takaisin