Ajankohtaista

Kataja Basketin kausi huipentuu lauantaina SM-pronssitaisteluun

Korisliigassa on pian lopullisten ratkaisujen aika, kun kamppailut kolmesta korkeimmasta SM-sijoituksesta käynnistyvät. Pantteri-jahti Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kesken alkaa vapun jälkeen tiistaina 2. toukokuuta. Sitä edeltää launtaina 29. huhtikuuta Motonet Areenalla Joensuussa pelattava yksiosainen pronssiottelu. Kataja Basket hakee tuolloin seurahistoriansa 13. ja vastustajansa Salon Vilpas Vikings viidettä SM-mitalia.

Välieräsarjoissa Helsinki Seagulls kaatoi joensuulaiset selkeästi otteluvoitoin 4-0 ja Kauhajoki oli lähes yhtä vakuuttava, kun se iski neljä voittoa Vilppaan yhtä vastaan.

Pronssista taistelevat joukkueet kohtaavat Korisliigan mitalipeleissä toista kertaa. Kun Kataja otti 2017 seurahistoriansa toisen mestaruuden -ja samalla miesten edellisen SM-mitalin- oli Vilpas hopealla.

Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana viidesti: neljästi Korisliigassa ja kerran Suomen Cupissa. Kotietu on ollut huomattava, sillä molemmat ovat voittaneet liigakotiottelunsa (2 kpl) ja Vilpas teki Joensuuhun turhan reissun myös cupin puolivälierävaiheessa.

Kauden päättäminen ja SM-mitalin ratkaiseminen omalla Motonet Areenalla on joukkueelle, seuralle ja varmasti myös kannattajille iso ja upea asia. Aivan helpolla ei kotietu Korisliigan Ylemmän loppusajan viime metreillä irronnut, mutta taistelu juurikin Vilpasta vastaan oli lopulta menestyksekäs. Kataja sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja Vilpas neljänneksi.

Korisliigan pronssiottelu päättää lauantaina Pohjois-Karjalan talviurheilukauden, joka toi Kataja Basketille tammikuussa sen neljännen Suomen Cup -mestaruuden. Kaksi mitalia saman kauden aikana ei olisi aivan jokapäiväistä herkkua, sillä tähän mennessä Kataja-pelaajien ja -staffin kauloihin on pujotettu saman kauden aikana kahden eri kilpailun mitalit neljästi: 2002-03 (cup-kulta ja SM-hopea), 2005-06 (cup- ja SM-hopea), 2010-11 (cup-kulta ja SM-hopea) sekä 2011-12 (cup-kulta ja SM-hopea).

Miesten SM-pronssi ratkeaa Joensuussa Motonet Areenalla lauantaina 29.4. klo 18 käynnistyvässä ottelussa Kataja Basket – Salon Vilpas Vikings.