Ajankohtaista

Playoff-kevät nurkan takana, Kataja Basket taistelee keskiviikkona Motonet Areenalla pudotuspelien kotiedusta

Korisliigan loppusarjat saadaan päätökseen tulevana keskiviikkona 22. maaliskuuta.

Ylemmän loppusarjan voitto ja kaikkien pudotuspelisarjojen kotietu ratkeaa Helsinki Seagullsin matkustaessa Kauhajoelle. Sijat 3-6 ovat niin ikään auki ja varmaa on ainoastaan se, että Salon Vilpas Vikings on varmistanut kotiedun pudotuspelien 1. kierrokselle ja se, että Kouvot aloittaa oman ottelusarjansa vieraskentällä.

BC Nokia tulee voittamaan alemman loppusarjan ja kohtaa playoffien 1. kierroksella joko Seagullsin tai Karhu Basketin. Toinen alaloppusarjasta pudotuspeleihin kurkottava joukkue on vielä auki ja tästä viimeisestä paikasta kamppailevat Pyrintö sekä Kobrat.

Kataja Basketilla (sijoitus tällä hetkellä neljäs) on keskiviikkona paljon pelissä. Se saa varmuudella kotiedun 1. kierrokselle, jos Vilpas (sijoitus tällä hetkellä kolmas) kaatuu vähintään 10 pisteellä. Tämän matematiikan takana on joukkueiden piste-ero sarjataulukossa (2 p.), jonka Kataja siis kuroisi voitolla umpeen. Samalla kauden keskinäiset ottelut tasoittuisivat lukemiin 2-2. Koska aikaisemmat kohtaamiset ovat päättyneet (Katajan koripisteet ensin mainiten) lukemiin 71-69 (+2), 81-88 (-7) ja 81-85 (-4), saadaan lähtötilanteen koripiste-eroksi Vilppaan hyväksi yhdeksän. 10 pisteen voitto siis nostaisi Katajan salolaisten ohi loppusarjan sijalle kolme.

Mikäli Kataja voittaisi alle 10 pisteellä, olisi se varmuudella neljäs. Tappio sen sijaan tarkoittaisi, että mikäli ennen päätöskierrosta viidentenä oleva KTP-Basket kaataisi Kouvot (tällä hetkellä kuudes), Kataja menettäisi kotiedun, mutta mikäli Kouvot voittaisi, olisi Kataja Vilpas-tappiollakin neljäs.

Korisliigan Ylemmän loppusarjan päätösottelu Kataja Basket – Salon Vilpas Vikings keskiviikkona 22.3. klo 18:30 Motonet Areenalla.

Pantteri-jahti käynnistyy lauantaina ja sunnuntaina 25.-26. maaliskuuta.

> Korisliigan sarjataulukko

« Takaisin