Ajankohtaista

Kataja Basket taistelee FIBA Europe Cup -lohkopaikasta 3.-5. lokakuuta, liput PKO-turnaukseen myynnissä nyt!

Motonet Areenalla lokakuun ensimmäisellä viikolla pelattava karsinta, PKO-turnaus, käydään siten, että tiistaina 3.10. Kataja kohtaa ruotsalaisen Borås Basketin. Keskiviikkona vastakkain ovat Borås sekä bulgarialainen Chernomorets ja turnaus päättyy torstaina 5.10. otteluun Kataja-Chernomorets.

Turnausisäntä PKO avaa tapahtuman tiistaina 3. lokakuuta, jolloin Kataja-Borås -ottelussa toteutetaan myös Yhteistä hyvää –hyväntekeväisyystempaus.

Torstaina 5.10. pelattava päätösottelu Kataja-Chernomorets tulee olemaan perhetapahtuma, johon on suunniteltu erilaisia aktiviteetteja myös perheen pienimmille.

Kataja Basketin toiminnanjohtaja Johannes Lasaroff tietää ettei edessä oleva kolmepäiväinen rutistus onnistuisi ilman tukijoukkoja.

– Tällaisen sirkuksen tuonti kaupunkiin vaatii paljon rahaa, erilaisia järjestelyjä ja talkootyötä. Se on myös konkreettinen toimenpide, jolla lisäämme tavoitteidemme mukaisesti Joensuun kansainvälisyyttä. Kiitos etenkin PKO:lle tuesta turnausjärjestelyjen mahdollistamiseksi, hän kiteyttää.

PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä painottaa urheilutoiminnan merkitystä Joensuun ja koko Pohjois-Karjalan elinvoimaisuutta mitattaessa.

– Haluamme tukea Katajaa kohti lohkovaihetta, koska europelien kautta Joensuu ja koko Pohjois-Karjala saavat uudenlaista näkyvyyttä eri puolilla Eurooppaa. Europelit ja niissä pärjääminen auttavat Katajaa myös jatkossa hyvien ulkomaalaisvahvistusten houkuttelemisessa Joensuuhun. Tämä on yksi käytännön teko, jolla toteutamme PKO:n missiota tehdä Pohjois-Karjalasta entistä parempi paikka elää. Mitä enemmän täällä on erilaisia tapahtumia ja mitä vireämpää urheilutoiminta on sitä parempi paikka Joensuu on, Kivelä taustoittaa kokonaisuutta.

Yhteistä hyvää -keräyksiä PKO on toteuttanut eri urheiluseurojen kanssa jo vuoden ajan. Edellinen Kataja Basketin kanssa toteutettu keräys tuotti 40 koripalloa ja nyt kiikarissa on vähintään yhtä hyvä tulos.

– Kun PKO:ssa kysyimme omistajiltamme mihin he haluaisivat meidän suuntaavan hyväntekeväisyystekojamme, tärkeimmäksi kohteeksi nousivat oman maakuntamme vähävaraiset perheet. Pyrimme tekemään auttamisesta helppoa tarjoamalla mahdollisuuden tuoda lahjoitustavaroita samalla kun tulee katsomaan peliä. Huolehdimme tavaroiden vastaanottamisesta sekä kuljettamisesta Hope ry:lle, joka puolestaan vastaa tavaroiden jakelusta lapsiperheille, PKO:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petri Vähä kertoo.

> Tästä PKO-turnauksen lipunmyynti-infoon

« Takaisin