Ajankohtaista

Kataja Basket kohtaa FIBA Europe Cup -karsinnassa Motonet Areenalla joukkueet Bulgariasta ja Ruotsista

Joensuulainen Kataja Basket karsii FIBA Europe Cup -lohkopaikasta 3.-5. lokakuuta kotikentällään Motonet Areenalla. Karsintamuoto on yksinkertainen turnaus, johon joukkueemme vastustajiksi arvottiin hetki sitten bulgarialainen BC Chernomorets ja ruotsalainen Borås Basket.

Ensimmäisessä karsintaottelussa kirjautetaan kotimaista koripallohistoriaa. Mittelö tulee olemaan Kataja Basketille kansainvälisillä kentillä tasan sadas mikä on enemmän kuin yhdelläkään toisella suomalaisjoukkueella.

Päävalmentaja Petri Virtanen katselee syystäkin iloisena kohti alkavaa syksyä.

– Mahtavat fiilikset, kun pääsemme pelaamaan näitä pelejä kotikentällä. Menestysmahdollisuus on lähtökohtaisesti tietenkin huomattavasti parempi kuin jos joutuisimme matkustamaan ja toiseksi on upeaa tarjota joensuulaisyleisölle tällainen kauden avaus.

Karsintavastustajista ruotsalainen Borås sijoittui viime kaudella Basketliganissa toiseksi. Seura on kruunattu Ruotsin mestariksi kerran, kauden 2019-20 päätteeksi. Kansainvälisiä pelejä se pelaa tänä syksynä kahdeksatta kertaa.

Bulgarialainen BC Chernomorets Burgasista on Boråsin tapaan maansa pääsarjan viime kevään hopeamitalisti. Se hakee edelleen ensimmäistä Bulgarian mestaruutta. Joukkue palaa eurokentille peräti 47 vuoden tauon jälkeen, alkava kausi on sille kolmas kansainvälisissä sarjoissa.

Muut kuusi karsintaturnauspaikkakuntaa ovat Kyproksen Nikosia (kotijoukkue: Keravnos), Viron Pärnu (BC Pärnu Sadam), Unkarin Körmend (Körmend), Ruotsin Östersund (Jämtland), Turkin Manisa (Manisa BB) sekä Pohjois-Makedonian Skopje (BC Rabotnicki, jossa pelataan neljän joukkueen turnaus ajalla 2.-5.10.2023).

Karsintaturnaukset viedään läpi siten, että kaikki joukkueet pelaavat kerran toisiaan vastaan (kolmen joukkueen turnauksessa kaksi ottelua per joukkue, neljän joukkueen turnauksessa kolme ottelua per joukkue). Tuloksista laaditaan sarjataulukko, jonka ykkönen jatkaa lohkovaiheeseen. Parhaille lohkokakkosille on olemassa pieni takaportti edetä varsinaiseen kisaan; viimeiset mahdolliset paikat ratkeavat, kun karsinnat Mestarien liigaan (BCL) on pelattu loppuun.

Joensuun-turnauksen voittaja etenee FIBA Europe Cupissa neljän joukkueen alkulohkoon yhdessä romanialaisen Oradean, puolalaisen Legia Varsovan ja joko kyproslaisen Larnakan tai slovakialaisen Patrioti Levicen kanssa. Motonet Areenalla 3.-5. lokakuuta pelattavan karsinnan tarkka ohjelma ilmoitetaan mahdollisimman pian.

Ennen kauden alkua Kataja Basketin on tarkoitus pelata 3-4 harjoitusottelua. Näistä elokuun 26. päiväksi on kaavailtu vieraskohtaamista JBA Jyväskylän, syyskuun 15. päiväksi BC Nokian ja syyskuun 22. päiväksi Helsinki Seagullsin kanssa. Seura koettaa järjestää yhtä preseason-ottelua myös kotikentälle.

Korisliiga käynnistyy Katajan osalta 30. syyskuuta, jolloin Lapuan Kobrat saapuu Motonet Areenalle.

Lisätietoa:
”Kataja Basket isännöi historiallista FIBA Europe Cup -karsintaturnausta Motonet Areenalla” (7.8.2023)
”Hosts announced for FIBA Europe Cup Qualifying Tournaments” (7.8.2023)
”FIBA Europe Cup -karsintaturnaukset pelataan 3.-5.10.2023” (20.7.2023)
”Tasan 10 vuotta Kataja Basket -debyytistä kansainvälisillä kentillä – Ensi viikolla kurkotetaan ensimmäisenä suomalaisjoukkueena kohti sadannen ottelun merkkipaalua” (25.9.2022)

« Takaisin