Ajankohtaista

Jamar Wilson pelaa Kataja Basketissa myös kaksi seuraavaa kautta

Helmikuussa Ranskasta Korisliigaan siirtynyt ja Kataja Basketia kauden ennenaikaiseen loppuun saakka edustanut takamies Jamar ”Jammu” Wilson jatkaa uraansa Suomessa. Hänellä oli sopimuksessaan optio, joka olisi mahdollistanut siirron muualle, mutta joensuulaisjoukkueen ja kannattajiensa iloksi Wilson ei sitä käyttänyt.

Alun perin toisessa kotimaassaan erinomaisesti viihtyvä 36-vuotias taituri ja Kataja Basket olivat sopineet ensi kaudesta, nyt sopimuksen kestoa venytettiin vielä vuodella. Näillä näkymin Wilson siis nähdään Joensuussa ja Korisliigassa kauden 2021-22 loppuun saakka.

Viime kaudella pelaamassaan viidessä runkosarjaottelussa yhdysvaltalaisen Albanyn yliopiston kasvatille kirjattiin tilastot 18,4 pistettä, 5,4 levypalloa, 5,4 syöttöä ja 1,0 riistoa. Heittotarkkuudet olivat 63 % (2 pisteen heitot), 44 % (3 pisteen heitot) ja 86 % (vapaaheitot), teholukunsa 20,8.

”Super excited”

Wilsonista oltiin kiinnostuneita myös Suomen rajojen ulkopuolella ja hän pohtikin asioita perinpohjaisesti yhdessä perheensä kanssa.

– Syy miksi tässä hieman kesti oli se, että halusin tarkastella vaihtoehtoja kaikista mahdollisista näkövinkkeleistä. Edessä on kaksi urani kannalta todella tärkeää vuotta ja minulla oli samaan aikaan pöydällä myös kaksivuotinen tarjous Ranskasta. Vaikka halu jatkaa Joensuussa on koko ajan ollut kova, oli hyvä saada hetki tyhjennettyä pääkoppaa varmistaakseni, että päätös tulee olemaan oikea.

– Kun asia on nyt selvä, olen totaalisen innoissani siitä mitä tuleman pitää. Kaksi vuotta Joensuussa tarkoittaa, että tulen konkreettisesti siirtämään elämäni sinne pitkäksi aikaa ja se on minulle iso juttu.

– Mitä tulee joukkueen tilanteeseen niin palapelin palat ovat jo alkaneet putoilla paikoilleen ja tällä hetkellä kaikki näyttää todella hyvälle. Meillä on nippu nuoria ja nälkäisiä pelaajia, jotka rakastavat lajia ja haluavat tehdä töitä joka päivä tullakseen paremmiksi. Minunkaltaiselleni jo yli vuosikymmenen ajan ammattilaisena pelanneelle kaverille tilanne on monella tapaa sekä haastava että erittäin motivoiva, Wilson luonnehtii.

”Ei kahta sanaa”

Ensimmäiseen päävalmentajakauteensa Korisliigassa valmistautuva Petri Virtanen kuvailee 50 A-maaotteluakin pelanneen konkarin ominaisuuksia epätavallisiksi.

– ”Jammun” saavuttua helmikuussa kävi välittömästi selväksi kuinka johtajuusominaisuuksiltaan poikkeuksellisesta pelaajasta on kyse. Ulkopuolisena hän otti pitkään yhdessä toimineen joukkueen heti haltuunsa ja sai tehtyä ryhtiliikkeen koko porukalle. Harmi vain, että kun hommat kentällä alkoivat toimia, niin kausi oli pakko päättää.

– Olisihan se ollut pettymys, jos yhteistyömme ei olisi jatkunut emmekä olisi päässeet näkemään mitä saamme aikaan, kun herra on mukana alusta saakka.

– Kokoonnuimme muutama viikko sitten muutamaksi päiväksi ns. minicampille, jonka jälkeen ei ollut kahta sanaa siitä kuka tulee hoitamaan kapteenin tehtäviä tulevalla kaudella. Jammun panos oli vakuuttava, Virtanen toteaa.

Pihlajamäki jatkaa takamiesosastolla

Kataja Basket on sopinut jatkosta myös 23-vuotiaan Valtteri Pihlajamäen kanssa.

Seuran väreissä viime syksynä debytoinut Kauhajoen Karhu Basketin kasvatti pelasi kaudella 19 Korisliiga-ottelussa, joissa heitti yhteensä 3 pistettä, haki 4 levypalloa ja antoi 1 koriin johtaneen syötön.

Kataja Basketin sopimustilanne 22.6.2020

Takamiehet: Jamar Wilson (USA/FIN), Valtteri Mervola, Niko Mattila, Valtteri Pihlajamäki
Laiturit: Aapeli Alanen, Tomi Lommi
Isot laiturit/sisäpelaajat: Samuli Vanttaja

Valmentajat: Petri Virtanen, Petri Velling

Joukkue kokoontuu seuraavan kerran yhteen heinäkuun puolivälissä, jolloin ohjelmassa on uusi leirijakso.

Lisätietoa/pelaajakortit:
Jamar Wilson
Valtteri Pihlajamäki

« Takaisin