Ajankohtaista

Historiallinen sisäpelaajavaihto: Tim Williams Kotkaan, Kenneth Simms Joensuuhun

Simms

Nykysijoituksiinsa Korisliigassa tyytymättömät joensuulainen Kataja Basket (7.) ja kotkalainen KTP-Basket (8.) ovat päätyneet vaihtamaan sisäpelaajansa keskenään. Operaation tuloksena hallitseva mestarijoukkue Kataja saa 206-senttisen Kenneth Simmsin (31) muodossa voimaa sekä kokemusta ja kahdella edelliskaudella ulos pudotuspeleistä jäänyt KTP 203-senttiseltä Williamsilta (24) liikkuvuutta sekä nuoruuden intoa.

– Kai tässä kirjoitetaan jonkinlaista Korisliiga-historiaa. Taitaa olla ensimmäinen kerta kun tällainen homma kahden organisaation välisellä yhteistyöllä toteutetaan, Kataja Basketin toiminnanjohtaja Riku Tapio juttelee työlään mutta loppujen lopuksi sangen vaivattomasti ratkenneen urakan päätteeksi.

Myös päävalmentaja Greg Gibsonilla riitti kiirettä aina torstaiaamun tunneille saakka.

– Oli pitkä ilta ja yö. Viimeisin viesti agentilta tuli tänään vähän aamuneljän jälkeen.

Ensimmäistä ammattilaiskauttaan pelaava Tim Williams on kirjauttanut pelaamassaan 26 liigaottelussa keskimäärin 14,6 pistettä (kakkosten tarkkuus erinomainen 61 %), 6,7 levypalloa ja 0,8 torjuntaa. Varsinkin hyökkäyskorilla hänen pelinsä on parantunut sitä mukaa mitä kausi on vanhentunut.

– Tämä oli kova päätös. Tim on ollut alusta lähtien todella ammattimainen, tehnyt kaikki ne asiat joita häneltä olemme pyytäneetkin ja hyökkäyspäässä hän on pelannut kerrassaan upeasti. Minua on kuitenkin mietityttänyt koko ajan se, että saammeko hänelle kaivattua apua sairastuvalta ja jos saamme niin milloin.

– Meillä ei välttämättä ole tarpeeksi sisäpeli- ja levypallovoimaa silloin kun Vesa (Mäkäläinen) ja Alex (Murphy) ovat poissa… ja nyt kun Tommikin (Huolila) on ollut sairastellut niin tilanne on todella vaikea. En voi kuormittaa Timiä liikaa laittamalla häntä joka ottelussa yksin vastustajan ”isoja” vastaan, Gibson taustoittaa.

Katajan ns. ison pään kolmikosta Vesa Mäkäläisen ja Alex Murphyn odotellaan palaavan harjoitusvahvuuteen maaliskuun puolivälin kieppeillä. Tommi Huolilan kanssa edetään päivä kerrallaan.

– ”Kennyltä” saamme sekä kokoa, kovuutta että uudenlaista energiaa mm. levypallotaisteluun. Hän on tällä hetkellä todella nälkäinen ja haluaa olla mukana voittavassa joukkueessa. Valmentajana olen innoissani etenkin siitä sisäpeliuhasta mitä mukanaan saamme.

Simmsin (kuvassa ylhäällä vasemmalla) tilastot 31 liigaottelussa ovat keskimäärin 15,7 pistettä (kakkosten tarkkuus erinomainen 60 %), 9,9 levypalloa ja 1,3 torjuntaa.

– Kieltämättä keikutamme niin sanotusti venettämme aika lailla tuomalla ensin uuden pelintekijän, nyt sisäpelaajan. Uskon kuitenkin vahvasti siihen, että tehty suunnanmuutos on oikea, Gibson päättää.

Yhdeksäs ammattilaiskausi, kokemusta peräti 13 eri maasta

Simmsin ammattilaisura alkoi syksyllä 2009 Liettuan pääsarjasta. Ensimmäisen täyden kauden Euroopassa hän pelasi 2010-11 Romaniassa, jossa voitti levypallokuninkuuden. ”Ruotsin-kiertue” Södertälje Kingsin riveissä kesti kaksi vuotta (2011-13), tuloksena mestaruus ja hopea sekä torjuntakuninkuus (2013). Kingsin kanssa Simms pelasi myös kansainvälisiä otteluja FIBA EuroChallenge -sarjassa.

Työpaikka kaudelle 2013-14 löytyi Belgian pääsarjasta ja syksyllä 2014 Simms otti ensi kertaa suunnakseen Suomen ja KTP-Basketin. Europelit saivat jatkoa (FIBA EuroChallenge) ja värikäs kausi päättyi SM-pronssiin. Kaudella 2015-16 tutuksi tuli mm. Italian kakkosliiga.

Viime kaudella Simms esiintyi Unkarin pääsarjassa Kaposvari KK:n riveissä tilastoilla 11,3 pistettä ja 6,6 levypalloa.

Edellä mainittujen maiden lisäksi hän on edustanut ammattilaisjoukkueita myös kotimaassaan USA:ssa, Kiinassa, Uruguayssa, Dominikaanisessa tasavallassa, Ranskassa, Saksassa ja Japanissa.

Vaihtokaupatut pelaajat ovat uusissa osoitteissaan jo tämän illan kuluessa. Sekä Simms että uusi takamies Eric Garcia pukevat Kataja-paidan ensi kertaa päälleen ensi viikon keskiviikkona, jolloin Lapuan Kobra-Basket vierailee Joensuussa. Todellinen herkkupala tulee olemaan myös Kotkassa viikon päästä perjantaina käytävä kamppailu sarjapisteistä – tuolloin toisensa kohtaavat tänään päikseen vaihdetut sentterit.

Kenneth ”Kenny” Simms pähkinänkuoressa

Syntymäaika: 04.08.1986
Kansalaisuus: USA
Kotipaikka: Queens, New York, USA
Pituus/cm: 206
Paino/kg: 111
Pelipaikka: 5
Yliopisto: Cumberland University (Lebanon, Tennessee), USA
Seurat joita edustanut: Kaposvari KK (A Division/HUN I), Gunma Crane Thunders (B.League D2/JAP II), Indios de San Francisco (LNB/DOM I), Dinamica Generale Mantovana (Serie A2/ITA II), Eisbaeren Bremerhaven (BBL/GER I), Soles de Santo Domingo (LNB/DOM I), KTP-Basket (Korisliiga/FIN I ja FIBA EuroChallenge), SOM Boulogne-sur-Mer (Pro A/FRA I), Liege Basket (Ethias League/BEL I), Atletico Welcome (Metropolitan League/URU II), Södertälje Kings (Basketligan/SWE I ja FIBA EuroChallenge), Ningxia Hanas (NBL/CHN II), SCM CSU Craiova (ROU I), Maryland Marvels (ABA, USA), Suduva Marijampole (LKL/LTU I ja Baltian Liiga), Cumberland University Bulldogs (NAIA I, USA), University of Missouri–Kansas City Kangaroos (NCAA I, USA), Florida International University Golden Panthers (NCAA I, USA), New Jersey All-Stars (AAU, USA), Jackson Memorial High School Jaguars (NJSIAA, USA)
Kausi 2017-18 ammattilaisena: 9.
Kaudet kansainvälisissä seurajoukkuekilpailuissa: 3
Korisliigan yhden ottelun piste-ennätys: 30 (KTP-Basket vs Helsinki Seagulls 20.04.2015)
Kansainvälisten seurajoukkuekilpailujen yhden ottelun piste-ennätys: 21 (KTP-Basket vs Antwerp Giants (BEL) 18.11.2014 – FIBA EuroChallenge)

> Kenneth Simmsin Kataja Basket -pelaajakortti

« Takaisin