Ajankohtaista

Eric Garcia on Kataja Basketin uusi pelintekijä, korvaa Damier Pittsin

Eric Garcia. Kuva: Wofford.edu.Kuva © Wofford.edu

Joensuulainen Kataja Basket on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen 23-vuotiaan Eric Garcian kanssa. Hän  korvaa joukkueen takalinjoilla Damier Pittsin. Ensimmäistä ammattilaisvuottaan pelaava 183-senttinen amerikkalaistakamies valmistui viime keväänä eteläcarolinalaisesta Wofford Collegesta ja debytoi alkukaudesta Euroopassa edustettuaan makedonialaista MZT Skopjea.

Garcia pelasi Makedonian hallitsevan mestarijoukkueen riveissä 11 ottelua. Neljässä maan pääsarjapelissä tilastoihinsa kirjattiin keskiarvoiksi 24 peliminuuttia, 6,0 pistettä, 1,8 levypalloa, 2,0 syöttöä ja 0,8 riistoa sekä kahden pisteen heittotarkkuus 50 % (5/10), kolmen pisteen heittotarkkuus 33 % (4/12) ja vapaaheittotarkkuus 100 % (2/2).

Kovatasoisessa Adrianmeren liigassa jälki oli huomattavasti parempaa. Kansainvälisen sarjan seitsemässä ottelussa hän sai vastuuta keskimäärin 28 minuuttia missä ajassa kirjautti 11,1 pistettä, 2,1 levypalloa, 6,1 syöttöä ja 0,6 riistoa. Tarkkuus kakkosissa oli 64 % (23/36), kolmosissa 26 % (7/27) ja vapaaheitoissa 79 % (11/14). Paras noteerauksensa koriin johtaneissa syötöissä oli yhdeksän, johon hän ylsi kahdesti. Pisteitä takamies iski korkeimmillaan 17.

Päävalmentaja Greg Gibson sai Garciasta luotettavaa taustatietoa tutulta taholta, sillä nuorukaista valmensi Woffordissa sama henkilö, joka aikanaan kolmisenkymmentä vuotta sitten rekrytoi Gibsonin USC Aiken -yliopistoon.

– Eric on voittajatyyppi ja kova tekemään töitä. Hän on myös tottunut johtamaan joukkuetta. Parhaita pelillisiä avujaan ovat kyky lukea peliä sekä heittotaito. Kyseessä on todella ”nälkäinen” kaveri, jonka odotan auttavan meitä sekä kentällä että myös sen ulkopuolella, Gibson kertoo.

Garcia jätti jälkensä Wofford Collegen historiaan nousemalla ensimmäiseksi pelaajaksi, joka yltää vähintään 1000 pisteeseen ja 500 syöttöön. Tätäkin huomionarvoisempaa olivat syöttökeskiarvonsa (6,8) sekä syöttö/menetyssuhdelukunsa (3,77) päätöskaudellaan 2016-17: molemmat noteeraukset olivat kolmanneksi kovimmat koko NCAA-liiga huomioiden. Vapaaheittojen erinomainen kausitarkkuus 92 % taasen oli viime keväänä NCAA:n kuudenneksi paras.

Keskiarvonsa pisteissä (14,0) ja syötöissä (6,8) pohjustivat vajaa vuosi sitten valintaansa (Southern) konferenssin ykköstähdistöön. Kauden 2013-14 päätteeksi häntä oli kunnoitettu valinnalla konferenssin tulokastähdistöön.

Takamies saapuu Joensuuhun torstaina ja on näillä näkymin kokoonpanossa reilun viikon päästä keskiviikkona 28. helmikuuta pelattavassa seuraavassa ottelussa, jossa Kataja kohtaa kotikentällään Lapuan Kobra-Basketin.

Eric Garcia pähkinänkuoressa

Syntymäaika: 05.10.1994
Kansalaisuus: USA
Kotipaikka: Aurora, Colorado, USA
Pituus/cm: 183
Paino/kg: 84
Pelipaikka: 1
Yliopisto: Wofford College (Spartanburg, South Carolina), USA
Seurat, joita edustanut: MZT Skopje (First League/MKD I ja Adriatic League), Wofford College Terriers (NCAA I, USA), Colorado Miners (AAU, USA), Grandview High School Wolves (CHSAA, USA)
Kausi 2017-18 ammattilaisena: 1.
Kausi 2017-18 kansainvälisissä seurajoukkuekilpailuissa: 1.

> Eric Garcian Kataja Basket -pelaajakortti

19.2.2018
”Damier Pittsin ja Kataja Basketin tiet eroavat”

« Takaisin