Ajankohtaista

Damier Pittsin ja Kataja Basketin tiet eroavat

Korisliigan hallitseva mestarijoukkue Kataja Basket on päättänyt irtisanoa Damier Pittsin sopimuksen ja tekee parhaillaan töitä saadakseen riveihinsä uuden pelintekijän.

Amerikkalaistakamies edusti joensuulaisseuraa 28 ottelussa 16,1 pisteen, 3,3 levypallon, 6,2 syötön ja 0,8 riiston keskiarvoilla. FIBA Europe Cupin 12 ottelussa lukemansa olivat vastaavasti 16,5 pistettä, 3,7 levypalloa, 4,9 syöttöä ja 1,5 riistoa.

Pitts on ollut Katajan tilastoykkönen sekä pisteissä että syötöissä, mutta koska esitykset nimenomaan joukkueena ovat jääneet kauaksi tavoitteista, päätyivät seura- ja valmennusjohto tehtyyn ratkaisuun. Toinen merkittävä asia päätöksen taustalla liittyy seuran arvoihin, joiden kunnioittamisessa amerikkalaispelaaja ei ole onnistunut riittävän hyvin.

– Damier on tehnyt meille kentällä paljon hyviä asioita, voittanut joukkueelle muutaman pelinkin, mutta tässä kohtaa meidän on otettava uusi suunta, päävalmentaja Greg Gibson sanoo.

– Emme ole pelanneet viimeisen kuukauden aikana hyvin yhdessä ja vastuu tästä on aina pelintekijällä. Jatkossa meidän tulee muuttaa sekä pelityyliämme että asennettamme.

Kataja Basket kertoo uudesta takamiehestään näillä näkymin muutaman päivän kuluessa.

> Damier Pittsin Kataja Basket -pelaajakortti

« Takaisin