Gamebox: ASVEL Basket (FRA) – Kataja Basket 95-79


FIBA Europe CupASVEL Basket

Nyt pelataan jo tasolla, jolla vastustaja hyödyntää kovalla prosentilla pienetkin virheet – pallon kanssa ja ilman.

Ottelusta

Pelijaksot:
24-18, 27-24, 24-18, 20-19

Ratkaisu:
ASVEL on odotetun iso ja urheilullinen eikä Kataja luonnollisestikaan saa totuttuja tehoja ”settihyökkäyksistään”. Kun kaukoheitoissa kuitenkin osutaan hyvin ja levypalloissakin pärjätään (lopullinen tilasto vain 38-37 kotijoukkueelle), pysyy piste-ero siedettävänä (puoliaikatilanne 51-42) aina kolmannen jakson päätöshetkille saakka. Sen jälkeen ASVEL iskee kolmesti kaukaa ja äkkiä ollaankin 20 pistettä perässä. Erityishuomio jatkoa ajatellen on se, että nyt pelataan jo tasolla, jolla vastustaja hyödyntää kovalla prosentilla pienetkin virheet – pallon kanssa ja ilman.

Avainpelaajat:
Yhdeksän miehen tasaisella rotaatiolla pelaavasta ASVELista erottuvat etenkin aussikonkari, 213-senttinen David Andersen (20/10/3 s./plus-miinus -luku peräti +32) sekä maajoukkuelaituri Charles Kahudi (22/7/3 s./+10). Molempien otteista huokuu varmuus ja hankittu kokemus näkyy mm. jääkylminä viimeistelyinä: herrat iskevät pelitilanneheittonsa naruihin peräti 64 prosentin tarkkuudella.

Kataja nojaa nelikkoonsa Lamayn WilsonTeemu RannikkoTrevis SimpsonThomas Scrubb, kuinkas muuten.

Wilson (20/7/1 tor./-11) rankaisee entistä seuraansa varsinkin avauspuolikkaalla iskemällä heittojaan sisään välillä aivan vastustamattomasti. Myös puolustuspeli maittaa ja se jos mikä on upea asia loppukauttakin ajatellen. Rannikko (11/0/5 s./-19) on ns. merkitty mies eikä saa rauhaa vartijoiltaan, silti kapteeni löytää sopivasti tilaa sekä passeilleen että heitoilleen. ASVEL on jo sen tason joukkue että palloscreen-pelistä ei vain yksinkertaisesti saa niin paljoa irti kuin mitä tähän mennessä on nähty. Simpson (13/8/3 s./-9) pelaa kärsivällisesti, pakottamatta, ja se tuottaa kokonaisuutena hyvän lopputuloksen – itsekkäämpikin hän voisi joissakin tilanteissa olla. Scrubb (12/7/-23) tekee tärkeää työtä irtopallotaistelussa. Molemmat pallonmenetyksensä ovat silkkaa huolimattomuutta ja ranskalaiset käyttävätkin ne tehokkaasti hyödykseen.

Sisäpelaajat Carson Desrosiers (9/10/-11) ja Tommi Huolila (4/2/1 tor./-5) vääntävät osaamisensa äärirajoilla ja kunniakkaasta taistelusta on nostettava hattua. Molemmat kokevat ottelun aikana varmastikin muutaman ahaa-elämyksen mitkä toivottavasti vievät herroja taas hieman eteenpäin pelaajaurillaan.

Vaihdosta sisään tulee tehokkaimmin Petri Virtanen (6/1/4 s./+6), joka pelaa huomattavan pirteästi.

1Oikealla maajoukkue- ja europelikonkarit Rannikko ja Andersen ottelun jälkeisessä yhteiskuvassa. Aussisentterin CV:ssä on mm. kaksi kautta NBA:ta ja kolme Euroliiga-mestaruutta.

Muuta:
Syöttötilasto 25-14 kertoo osuvasti etenkin kotijoukkueen hyökkäyspelin sujuvasta pyörimisestä. Hyvistä passeista ASVEL upottaa kolmosia 46 prosentin tarkkuudella (heitot 12/26). Katajankin tarkkuus kaaren takaa on hyvä 39 % (12/31), mutta tämäntyyppistä vastustajaa vastaan se ei riitä.

Astroballe-areena on kerrassaan upea, mutta tunnelma jää tällä kertaa yllättävän vaisuksi.

Lohkon toisessa ottelussa slovenialainen Krka Novo Mesto voittaa kotikentällään israelilaisen Maccabi Rand Median 79-76. Kataja kohtaa seuraavaksi Joensuussa 6. tammikuuta Krkan.

> Ottelutilasto

Videot:
> Lehdistötilaisuus: David Andersen, ASVEL Basket (Kataja Basket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus: Marius Van Andringa (ranskaksi) (Kataja Basket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus: Jukka Toijala (Kataja Basket @ YouTube)
> Kooste (Asvel Lyon-Villeurbanne@ YouTube)
> Ottelu kokonaisuudessaan (FIBA @ YouTube)
> ”They Did It Again: Teemu Alley-oop to Trevis” (FIBA @ YouTube)

Muualla:
”The force was with ASVEL” (ranskaksi) (ASVELBasket.com)

Seuraava ottelu:
Ensi lauantaina Nokialla. Sen jälkeen joukkueemme pääsee ansaitun joululoman viettoon.