Gamebox: Suomen Cup -välierä: BC Nokia – Kataja Basket 54-94


BC NokiaSuomen Cup

Kataja pelaa Suomen Cupin finaalissa seurahistoriansa viidettä kertaa. Vastassa lauantaina on Helsinki Seagulls.

Otteluennakko

”Kohti pääkaupunkia”

Kataja Basket lähti klo 12.07 kohti pääkaupunkia ja Suomen Cupin välierää. Vastaan asettuu tuttu vastus muutaman päivän takaa eli BC Nokia, tuttujen kesken Näädät. Myöhäinen lähtöaika mahdollisti samanlaisen aamuharjoituksen kuin kotipeliaamuina ja se on hyvä juttu.

Harmillisesti Lamonte ”Tate” Turner jäi kotiin, ainakin välieräpelistä. Tilanteen parantuessa Tate joko hyppää junaan tai lennolle kohti Helsinkiä.

Näädillä ei pelaajistossa ole näköjään muutoksia, mutta yksi puuttuu silti. Greg Gibsonin High School -pelipaita nostetaan koulun hallin kattoon. Greg luonnollisesti matkusti hienoon ja arvokkaaseen tilaisuuteen. Itsekin menisin, siis jos paita nostettaisiin kattoon. Paitsi että en menisi, jos Katajalla olisi peli tai harjoitukset. Onneksi ei ole pelkoa että toteutuisi koskaan. Iso kysymys Näätien valmennukseen liittyen on se, että nouseeko Valtteri ”Pihlis” Pihlajamäki apuvalmentajan rooliin ja jos nousee, onko puku päällä. Toivoisin, että olisi.

Virallinen ottelukatsomo on tänään Bar Play. Peli toki näkyy myös Yle Areenan kautta, mutta hei, perjantai-ilta, Katajan peli ja Bar Play. Sinne siis joukolla. Pallo nousee ilmaan klo 20.30.

Muistakaa kannustaa meitä, me kuulemme kyllä!

-Tapsa


 

Ottelusta

Ottelu: BC Nokia – Kataja Basket / Suomen Cup -välierä (Final Four -lopputurnaus)
Aika ja paikka: 13.1.2023, Urhea-halli, Helsinki
Lopputulos: 54-94 (13-18, 10-29, 11-25, 20-22)

Ratkaisu: Molempien osalta nihkeän avauskympin jälkeen Kataja saa ensimmäiseksi peliinsä rentoutta ja irtonaisuutta. Se vie toisen jakson alusta 5 minuuttia nimiinsä peräti 22-2 ja johtaa ottelua ennen puoliväliä 24 pisteellä (47-23). Nokian pelitilanneheitot ovat tässä vaiheessa osuneet vain 24-prosenttisesti kiitos Katajan koko ajan nousevan puolustusintensiteetin. Kun tarkkuuteen ei tule mainittavaa muutosta heti 3. jakson alussa eikä Nokia löydä muutenkaan keinoja tulla peliin mukaan, on cup-finaalipaikka käytännössä jo 25 minuutin kohdalla ns. taputeltu.

Tehomiehet:
Kataja: Tuomas Hirvonen, teholuku 20 (20/3/6 syöttöä/2 menetystä/ pelitilanneheitot 6/12, vapaaheitot 3/4)
Nokia: Alan Herndon, teholuku 17 (8/11/1 syöttö/1 menetys/1 riisto / pelitilanneheitot 4/7)

Muuta: Seagulls kaatoi omassa välierässään otteluruuhkassa väsyneen Kauhajoen, joten Kataja kohtaa cup-finaalissa hallitsevan mestarin, joka on voittanut -ei yhden vaan- kolme edellistä cupia.

> Ottelutilasto

Seuraava ottelu: Cup-finaali pelataan Helsingin Urhea-hallissa lauantaina klo 17.