Gamebox: Kouvot Kouvola – Kataja Basket 78-102


Kouvot

Otteluennakko

”Jatkosarjan viimeistä vieraspeliä viedään”

”Katsokaa jätkät, eikö ole kuin Dallas”, totesi Kataja Basketin entinen päävalmentaja Jukka Toijala aikanaan, kun oltiin porukalla iltakävelyllä Kouvolan kaduilla. Kukaan meistä ei ollut Dallasissa käynyt, joten vertailua oli vaikea tehdä.

Ylemmän jatkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussa Kataja Basket kohtaa siis Dallasin…. eikun Kouvolan Kouvot, eli kyse on oikeastaan paikalliskamppailusta meidän näkövinkkelistä. Kouvot pelaa vauhdikasta koripalloa ja aika usein pelin aikana kuuluu Lehtosen Jyrin huuto ”run, run!!!”. Kouvot sai edelliseen peliin takaisin kokoonpanoonsa liigan ykköskorintekijän Deshon Taylorin. Kyseisen herran ensimmäinen  ajatus pallon saatuaan on, että miten tästä tilanteesta saisi tehtyä korin. Hänen touhujaan on kiinnostavaa seurata.

Me lähdettiin täydellä miehistöllä liikkeelle. Lounas nautitaan Kesälahdella Pivangalla. Siellä meistä on aina huolehdittu hyvin ja ruoka ollut maittavaa. Tälle kerralle on myös järjestetty fanitapaaminen lounaan yhteyteen. Katsotaan tuleeko ketään paikalle. Erityisen mainittava asia tällä kerralla on se, että Pete muisti tällä kerralla ottaa pukupussinsa mukaan. Valvoin kyllä tarkasti, ettei vaan taas unohdu. En tiedä pitäiskö tässä alkaa olemaan huolissaan, kun näitä unohduksia on alkanut tulemaan!?

Pelillisesti paras tapa hidastaa Kouvojen hyökkäystä olisi se, että tehdään koreja itse mahdollisimman paljon ja pakotetaan vastustaja avaamaan päätyrajalta. Toinen hyvä keino olisi napata mahdollisimman paljon hyökkäyspään levypalloja. Hyviä asioita, mutta aina ei peli mene noin yksinkertaisesti. Vaaditaan täydet 40 min kovaa työtä ja siihen ollaan valmiita.

Virallinen kisakatsomo on tänään Jet Set Bar. Harmillisesti Kataja-olutta ei ole tänään saatavilla, koska kysyntä on ollut niin suurta. Onneksi sitä on tulossa lisää piakkoin ja hätäisimmille janoisille tiedoksi, että keskiviikon 22.3. kotipelissä Motonet Areenalla sitä on saatavilla. Menkäähän porukalla Kataja Basket Community -hengessä Jettiin katsomaan peliä ja kannustakaa kovalla äänellä meitä! Me kuullaan kyllä!

-Tapsa


 

Ottelusta

Ottelu: Kouvot Kouvola – Kataja Basket / Korisliigan Ylemmän jatkosarjan ottelu 9/10
Aika ja paikka: 17.3.2023, MLL Areena, Kouvola
Lopputulos: 78-102 (17-29, 21-36, 21-18, 19-19)

Ratkaisu: Jatkuvasti vajaamiehisenä taisteleva Kouvot jää Katajan jalkoihin jo lähdöstä. Pitkästä aikaa komeaa heittopeliä esittävät joensuulaiset paloittelevat kotijoukkueen paikkapuolustuksen avauspuolikkaalla (38-65) osumalla kaaren takaa 11 kertaa 17:sta ja hieman lähempää 14 kertaa 20:sta. Kun levypallopelikin on hallussa (21-13) jää kahdelle viimeiselle jaksolle enää sen verta jännitystä, että mahtaako totaalisulaminen iskeä. Huolimatta viimeisen kympin alun notkahduksesta näin ei tänään käy ja Kataja tyylittelee Tuomas Hirvosen (31/2/6 syöttöä) ja Galin Smithin johdattamana komeaan voittoon jatkaen kamppailua pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiedusta.

Tehomiehet:
Kataja: Galin Smith, teholuku 39 (23/12/2 syöttöä/1 menetys/4 torjuntaa/ pelitilanneheitot 9/10, vapaaheitot 5/5)
Kouvot: Austin Butler, teholuku 21 (19/5/3 syöttöä/1 menetys/2 riistoa/1 torjunta/ pelitilanneheitot 7/14, vapaaheitot 3/4)

> Ottelutilasto

> Sarjataulukko

Seuraava ottelu: Loppusarjat paketoidaan keskiviikkona 22.3. jolloin Kataja pelaa Motonet Areenalla Salon Vilpas Vikingsiä vastaan.