Gamebox: Kouvot, Kouvola – Kataja Basket 89-84


Kouvot

Yli viikon otteluun valmistautumaan päässyt kotijoukkue on tehnyt läksynsä hyvin.

Ottelusta

Pelijaksot:
23-25, 23-20, 23-23, 20-16

Ratkaisu:
Yli viikon otteluun valmistautumaan päässyt kotijoukkue on tehnyt läksynsä hyvin. Se paitsi yllättää Katajan pariinkin otteeseen muutamalla hyökkäys- ja puolustuspään kuviolla, esiintyy silminnähtävän pirteästi, hyvällä itseluottamuksella. Energiat kanavoituvat tällä kertaa suoraan tulokseksi ja lopputulos näkyy paitsi tulostaululla myös tekemisen laadussa. Aktiivisuus palkitaan 22 vapaaheitolla (Katajalla 11) ja kun kolmoskaaren takana pärjätään sarjan parhaalle kaukoheittojoukkueelle ja sisäpelissä otetaan selkeä voitto, ei lopputulos ole yllätys.

Avainpelaajat:
Kouvoista nousee esiin erityisesti kaksi pelaajaa. Takamies Tuomas Hirvonen (21/1/teholuku 13/plus-miinus -luku -7) on päättänyt haastaa konkari-Rannikon tosissaan ja onnistuu. Puolustuspäässä hänellä on omat vaikeutensa tätä vastaan -kuten niin monella muullakin liigapelaajalla- mutta hyökkäyskorilla ”Tumppi” on maaginen. 11 kolmosestaan viisi onnistuu ja nuorukainen ei anna Katajalle yleiseltä pyörimiseltään minkäänlaista rauhaa.

Sisäpelaaja Thomas Gipson (23/8/3 s./teholuku kentän paras, 27/-5) on oletetun kova. Kataja saa hidastettua häntä ainoastaan hyvin ajoitetuilla auttamisilla, ilman niitä ollaan koko ajan pulassa. 11 vapaaheitostaan hän nakkelee jokaisen pussiin.

Amerikkalaistakamieskaksikko Kyle Shiloh (12/4/3 s./teholuku 12/-1) – David Gonzalvez (13/5/3 s./teholuku 18/+13) hyökkää tehden harkittuja täsmäiskuja. Shiloh laittaa sisään haastettuja kakkosia ja Gonzalvezin paras hetki ajoittuu aivan loppuun, jolloin hän paketoi ottelua kovalla kakkosellaan vajaa 30 sekuntia ennen päätössummeria (tilanteeksi 87-84).

Joukkueen isähahmo Ville Kaunisto (9/9/3 tor./teholuku 18/+14) repii ratkaisevat irtopallot pitkiin käsiinsä, kuten tapoihinsa kuuluu.

Katajan ykkösnimet ovat tänään Teemu Rannikko (16/1/10 s./2 riis./teholuku 15/+1), Lamayn Wilson (20/9/teholuku 21/-5) ja Thomas Scrubb (16/5/2 riis./teholuku 21/+6).

Rannikko (tänään 32 minuuttia) jaksaa edelleen painaa, vaikka urakkansa on ollut alkuvuoden ennätysmäisen kova. Passit napsahtelevat kohdilleen ja pienikin saavutettu etu puolustajaansa nähden näkyy ilmaan lähtevänä kolmen pisteen heittona (tänään 4/11 = 36 %).

Wilsoninkin otteissa näkyy aavistus sellaista väsymystä, josta ei syksyllä ollut tietoa. Pelimies saa kuitenkin pidettyä suoritustason riittävänä illasta toiseen, edelleen. Heittopelinsä on Kouvolassakin hyvää (pelitilanneheitot 8/17 = 47 %) ja levyreistä hän taistelee niin ikään takuuvarmasti.

Nuoren Scrubbin menossa sen sijaan ei näy merkkejä väsymyksestä. Kanukki jaksaa painaa molempiin suuntiin ollen joukkueelleen äärimmäisen tärkeä pelaaja. Pelitilanneheittonsa osuvat erinomaisesti 6/9 (67 %).

Trevis Simpson (12/7/2 s./teholuku 6/-2) aloittaa mainiosti mutta kadottaa heittonsa tauon jälkeen. 16 pelitilanneheitostaan lopulta vain 4 löytää tiensä koriin (25 %). Seitsemän levypalloa on toisaalta hyvä määrä. Häntä tuuraileva Jesse Niemi (3/1) tuo hyvää energiaa etenkin puolustuspäähän.

Tony Easley (10/6/teholuku 13/+8) on kovilla Gipsonin kanssa eikä puhtaita papereita voi antaa vaikka katselisi minkä väristen lasien läpi tahansa. Gipson pääsee liian usein asemiin aivan korin alle, jonne syötön saadessaan on jo käytännössä voittanut tilanteen. Hyökkäyskorilla Easley sen sijaan on terävänä aina pallon saadessaan.

Muuta:
Sarjataulukossa Katajan johto kakkoseen (Biisonit) pysyi kahdeksassa pisteessä. Joukkueet ovat nyt pelanneet yhtä monta ottelua (26).

> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)

Videot:
> Lehdistötilaisuus (Kouvot @ YouTube)

Muualla:
”Kouvot taisteli Kovan voiton Katajasta” (KouvolanSanomat.fi)

Seuraava ottelu:
Keskiviikkona kotikentällä sarjakolmosta Kauhajoen Karhu Basketia vastaan.