Gamebox: Kouvot, Kouvola – Kataja Basket 91-94


Kouvot

Erittäin korkeatasoinen ottelu ratkeaa arvolleen sopivasti vasta aivan lopussa. 27 pisteestään peräti 14 viimeisellä 10-minuuttisella iskevää Kouvojen David Gonzalvezia saadaan hidastettua vähän mutta riittävästi.

Ottelusta

Pelijaksot:
27-24, 14-21, 22-24, 28-25

Ratkaisu:
Erittäin korkeatasoinen ottelu ratkeaa arvolleen sopivasti vasta aivan lopussa. 27 pisteestään peräti 14 viimeisellä 10-minuuttisella iskevää Kouvojen David Gonzalvezia saadaan hidastettua vähän mutta riittävästi. Koko ottelun laadukkaasti hyökänneen Katajan onnistuu pitää johdostaan kiinni juuri sen verran, että Kouvot joutuu pakottamaan joensuulaiset vapaaheittoviivalle peliajan alkaessa karata käsistä. Teemu Rannikko ja Petri Virtanen osuvat heitoissaan riittävän tarkasti ja loppusekunneilla kapteeni Rannikko kruunaa vielä iltansa pelaamalla loistavasti kaksi peräkkäistä puolustustilannetta Kouvojen viimeisessä pallonhallinnassa.

Avainpelaajat:
Rannikko (20/3/10 s./2 men./3 riis./teholuku 27/plus-miinus -luku +9) palkitaan ansaitusti Katajan parhaana. Pelinsä on pakottamatonta ja koko ajan täydellisesti kontrollissa. Hyökkäyspelinsä rullaa parhaimmillaan tauon jälkeen, jolloin tilaisuuden avautuessa käsistään lähtee joko kolmen pisteen heitto (tarkkuus tänään 5/11 = 45 %) tai oivaltava syöttö. Lamayn Wilson (22/6/3 riis./teholuku 19/+3) on puolestaan avauspuolikkaalla suorastaan liekeissä – kouvolalaisyleisö näkee tuolloin heittopelinsä parhaat puolet. Trevis Simpson (18/6/teholuku 11/+1) viimeistelee korkean pistesaldonsa kuin varkain. Tarkkuutensa ei ole parhaimmillaan (pelitilanneheitot 7/18) mutta tärkeä panoksensa hyökkäyspeliin on myös ajoittainen pallon ylöstuonti.

Myös luottomies Tommy Scrubb (19/11/2 s./teholuku 29/+11) osallistuu pallon ylöstuontiin. Teho- ja plus-miinus -lukunsa eivät tänäänkään valehtele: kanukki tekee tuloksekasta työtä joka puolella kenttää. Erityisen arvokkaita ovat tänään loppuhetkien hyökkäyslevypallonsa, onnistuneet kaksi vapaaheittoaan (tilanteeksi 86-88) sekä vastustamaton layup niiden jälkeisellä hyökkäysvuorolla (86-90).

Illan musta hevonen on Tommi Huolila (4/6/1 tor./teholuku 7/+6). Hän saa hieman normaalia enemmän peliaikaa Carson Desrosiersin (2/3/3 tor./teholuku 6/-4) virhevaikeuksien vuoksi. Kouvot hyökkääkin erityisen voimakkaasti juuri Huolilaa kohti mutta pitkäkätinen salolaiskasvatti kestää ja ottaa kirjaimellisesti torjuntavoiton. Suorituksensa on yksi vierasvoiton kulmakivistä.

Petri Virtasen (7/1/teholuku 6/-5) siirto kakkospaikalle toimii jälleen hienosti ja Kataja saa tänäänkin Petestä irti juuri niitä avuja, joista mies tunnetaan: heittouhkaa ja kylmäpäistä viimeistelyä.

Korisliigan lokakuun pelaajaksi valittu Kouvojen Gonzalvez (27/5/1 tor./teholuku 20/-2) on edelleen aivan hurjassa iskussa. Pallollinen haastamisensa lienee tällä hetkellä sarjan parasta ja kun mies osaa ja haluaa myös puolustaa, saa joukkue häneltä ilta toisensa jälkeen kovat tehot. Sentteri Thomas Gipson (16/12/2 riis./teholuku 17/-6) on toinen vaarallinen isäntä – Katajan onneksi Huolila ei suostu perääntymään edestään. Myös maajoukkuemies Ville Kaunisto (15/10/teholuku 29/-5) pelaa korkealla tasolla ollen alati vaarallinen.

Kyle Shilohilla (11/5/3 s./3 riis./teholuku 15/+2) ja DJ Richardsonilla (16/3/3 s./teholuku 12/-8) on kummallakin aavistuksen kaksijakoinen iltapäivä. Molemmilla on mahdollisuudet nousta ottelussa astetta paremmiksikin, mutta Katajan onneksi vähän jää puuttumaan. Esimerkiksi Richardson heittää kolmosensa vain 1/6.

Muuta:
Katajan tarkkuus kolmen pisteen viivan takana on upea 45 % (heitot 15/33) ja joukkue jatkaakin edelleen tämän tilaston kärjessä Korisliigassa (tarkkuus tämän illan jälkeen 38 %). Levypalloissakin pärjätään, lukemat isännille ”vain” 46-42. Kataja on silti tällä saralla edelleen sarjan heikoin joukkue keskimääräisellä 35 levypallon ottelukohtaisella saaliillaan.

Seuraava ottelu:
FIBA Europe Cup jatkuu keskiviikkona Joensuussa. Jatkopaikka voidaan varmistaa voittamalla slovakialainen MBK Rieker COM-therm Komárno.

> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)

Videot:
> Lehdistötilaisuus (Kouvot @ YouTube)