Gamebox: Kouvot Kouvola – Kataja Basket 97-78


Kouvot

Ottelusta

Ottelu: Kouvot – Kataja Basket
Aika: 05.04.2019
Paikka: Jatke Areena, Kouvola
Lopputulos: 97-78 (18-19, 23-21, 25-18, 31-20)

Asetelma:
Runkosarjakauden neljäs ja viimeinen kohtaaminen. Molemmat ovat voittaneet kotiottelunsa. Mikäli Kataja häviäisi, nousisi Kouvot mahdollisessa runkosarjan tasapistetilanteessa Katajan edelle.

Kouvot (runkosarjaa jäljellä 4 ottelua, sarjasijotus: 7.) on varmistanut pudotuspelipaikkansa ja keskittyy saamaan viime aikoina takkuilleen pelinsä riittävän hyvään kuntoon. Vanttera sisäpelaaja Thomas Gipson on sivussa ja joukkueen kokoonpanossa neljäntenä ulkomaalaisena nähdään laituri Elbert Matthews.

Kataja (runkosarjaa jäljellä 5 ottelua, sarjasijotus: 5.) on matkassa likipitäen täydellä kokoonpanolla, vain Tommi Huolila puuttuu. Jatkoa ajatellen etenkin ulkomaalaiskaksikon Adrian DiazKevin Bracy-Davis otteiden olisi syytä vahvistua.

Ratkaisu:
Kataja häviää ottelun kolmannen jakson sysimustaan hetkeensä. Se survoutuu hyökkäyspäässä useaan otteeseen Kouvot-sumppuun ja jos heittopaikka tulee kauemmas, yritykset eivät tuota tulosta. Kouvot karkaa peruspelillään 10 pisteen johtoon, jonka se pitää huolestuttavan helposti loppuun saakka.

Avainpelaaja:
Jeremy Morgan (Kouvot): (30 peliminuuttia) 19 pistettä (pelitilanneheitot 6/9 (3 pisteen heitot 2/4), vapaaheitot 5/5)/5 levypalloa/3 syöttöä/ei menetyksiä/2 riistoa/2 torjuntaa/+- -luku kentän paras, +25/teholuku kentän paras, 28

Riistää, torjuu ja heittää Kouvot lopulliselle karkumatkalle kolmannella jaksolla.

Tilastohaut:
Kouvot osuu kolmosissaan erinomaisella 46 prosentin tarkkuudella (14/30), Kataja välttävällä 33:lla (13/39).

Kotijoukkueen virhesarake näyttää lähes 30 minuuttia hyvin erikoiselta: virheitä on vihelletty vain 2 pelaajalle, yhteensä viisi, vaikka joukkue on iskenyt Katajaa alusta saakka mm. aggressiivisella low-post -tuplauksella. Lopullinen tilasto kirjataan 10-17 ja tuomarikolmikon paha epäonnistuminen syö vieraiden pelihuumorista viimeisetkin rippeet.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus (Kouvot @ YouTube)

Seuraava ottelu:
Tiistaina Helsingissä kevättä kohden liitoaan jatkuvasti parantavan Seagullsin vieraana.