Gamebox: Kouvot, Kouvola – Kataja Basket 105-86


Kouvot

Ottelusta

Aika ja paikka:
21.1.2018 klo 17, Jatke Areena, Kouvola

Poissaoloja:
Kouvot: –
Kataja: Vesa Mäkäläinen (loukk.), Emil Djeen (loukk.), Tommi Huolila, Daniel Bejarano (5. ulkomaalaispelaaja)

Asetelma:
Kauden toinen kohtaaminen, ensimmäisen voitti Kouvot kotikentällään. Kouvoilla (sarjasijoitus 6.) on alla kolme peräkkäistappiota: Korihait ja Kobrat vieraissa, Salo kotona. Kotisaldonsa on 7-4. Käytösrikkeen vuoksi joukkueesta poistetun James Sinclairin korvaajan, Brannen Greenen, ensimmäinen esiintyminen uudella kotikentällään.
Kataja (sarjasijoitus 4.) on voittanut neljä edellistä otteluaan, vieraissa kahdesti peräkkäin. Vierassaldo on 6-5.

Pelijaksot:
23-18, 26-27, 25-25, 31-16

Ratkaisu:
Kauttaaltaan pehmeä ja löysä (väsynyt?) Kataja ei pysy pirteästi pelaavan kotijoukkueen matkassa. Korin alla Kouvot tulee odotetusti voimalla päälle ja hyödyntää massaylivoimaansa mikä vie voimia, hyökkäyksessä oma liike ei riitä. Kouvot iskee tärkeitä pisteitä harvoista mutta huolimattomista menetyksistä ja puolustuslevypallohallinnan se hyödyntää niin ikään nopeina siirtymisinä, jotka ovat myrkkyä Katajalle. Vieraiden kaukoheittokaan ei osu ja lopullisesti ottelun päätösjaksolla paketoi Severi Kaukiainen (9/1/2 syöttöä/plusmiinuslukema +15) kolmosillaan.

Avainpelaaja, Kataja:
Ilari Seppälä: (36 minuuttia) 21 pistettä (pelitilanneheitot 7/13 (3 pisteen heitot 5/7), vapaaheitot 2/2)/2 levypalloa/5 syöttöä/2 menetystä/+- -luku -18/teholuku 20

Hyvä tilastorivi ”ok”-esityksellä on tänään parasta Katajaa. Seppälä sortuu muun joukkueen tapaan muutamaan löysään suoritukseen, myös puolustuspäässä tulee virheitä. Liikkeensä on joka tapauksessa lähinnä sitä tasoa, jolla näitä pelejä pitäisi jokaisen pystyä pelaamaan.

Avainpelaaja, Kouvot:
Tuomas Hirvonen: (37 minuuttia) 23 pistettä (pelitilanneheitot 9/14 (3 pisteen heitot 4/5), vapaaheitot 1/2)/3 levypalloa/8 syöttöä/3 menetystä/+- -luku +19/teholuku 28

Takamies pitää vauhtia, johon Kataja ei löydä minkäänlaisia lääkkeitä. Hirvosta parhaimmillaan: ajoja, kaukoheittoja, syöttöjä.

Tilastopoimintoja:
Levypallot menevät Kouvoille 38-27, koriin johtaneet syötöt 22-15. Erityisen iso asia on ero kolmostarkkuuksissa: Kouvot 16/27=59 %, Kataja 5/14=35 %.

Kataja on huolellisempi pallon kanssa (vain 6 menetystä, Kouvot 9), mutta kuten todettu, Kouvot käyttää harvat ylimääräiset pallonhallinnat hyödykseen hetkillä, jolloin ottelussa pelataan vielä voitosta.

Muuta:
Huolilan poissaollessa Tim Williams (16/3/-20) on kovassa paikassa Kouvojen ison kaksikon Thomas Gipson (21/13/5 s./+19) – Jamie Skeen (11/1/+2) kanssa. Mikael Kauhanen (4/2/1 tor./+1) tulee apuun ja taisteleekin hienosti. Vaikka Kouvot iskee hurjan määrän pisteitä korin alta, ei ottelu siihen ratkea. Ville Kaunisto (20/13/4 s./+17) herää toisella puolikkaalla taisteluun liigapisteistä ja löytää hänkin hurmoksen kolmosviivan takana – levypallo-osaamisensahan ei ole kenellekään yllätys.

Katajan ulkomaalaisosasto on Williamsia lukuun ottamatta huomattavan löysällä pelipäällä. Kouvot kestää jopa uuden tulokkaansa Brannen Greenen (2/2/-2) heikon kotidebyytin.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus (Kouvot @ YouTube)

Seuraava ottelu:
FIBA Europe Cup -jatkolohkon viimeinen kotiottelu on vuorossa keskiviikkona, jolloin vastaan asettuu venäläinen Nizhny Novgorod.