Gamebox: Kouvot, Kouvola – Kataja Basket 87-74


Kouvot

Ottelusta

Aika ja paikka:
20.10.2017 klo 18:30, Mansikka-aho, Kouvola

Lähtötilanne:
Kataja on yhä paluumatkalla Itävallasta, jossa se pelasi keskiviikkoiltana voitokkaasti. Kouvot puolestaan haki samaan aikaan sarjapisteet Nokialta mahdollisimman niukalla marginaalilla (80-79).

Vastakkain sarjan tämän hetken ylivoimaisesti paras (Kouvot) ja huonoin (Kataja) levypallojoukkue.

Pelijaksot:
16-30, 24-22, 26-11, 21-11

Ratkaisu:
Pitkälle täytyy Kataja-historiassa peruutella, että äkkiseltään muistaa milloin joukkue on pelannut yhtä heikkoa jaksoa kuin tänään jälkimmäisen 20-minuuttisen. Hyökkäämisessä ei ole järjen hiventäkään ja se alkupuoliskon rento ja vapautunut pelaaminen, jolla Kouvot saatiin näyttämään aivan oppipojilta, jää merkityksettömäksi. Pelinjohto ja ajatus on unohtunut pukukoppiin eikä pääosin hyvä tekeminen puolustuspäässä auta kotijoukkueen saadessa koneensa kunnolla käyntiin.

Avainpelaaja, Kataja:
Wesley Saunders: 10 pistettä (pelitilanneheitot 3/7, 3 pisteen heitot 2/4, vapaaheitot 2/2)/8 levypalloa/4 syöttöä/2 menetystä/2 riistoa/+- -luku -5/teholuku 18

Tasapainoisin Kataja-pelaaja, ylivoimaisesti. Jää vähille heitoille ja voi olla että kyseessä on asia, josta joukkueen sisällä täytyy keskustella. Totutun aktiivinen puolustussuuntaan.

Avainpelaaja, Kouvot:
Severi Kaukiainen: 13 pistettä (pelitilanneheitot 4/5, 3 pisteen heitot 2/2, vapaaheitot 3/4)/2 levypalloa/2 syöttöä/2 menetystä/+- -luku +4/teholuku 13

Illan todellinen yllättäjä. Vasta 30. Korisliiga-runkosarjamatsiaan pelaava PeKa-kasvatti tuo takalinjoille Kouvojen kaipaamaa energiaa. Onnistuu erityisesti hetkillä, jolloin isännät nousevat voittokamppailuun.

Tilastopoimintoja:
Katajan pelinjohdon ongelmat kulminoituvat syöttötilastoon: 21-9 Kouvoille.

Levypalloissa on lopulta tasaista: 42-39 Kouvoille.

Muuta:
Tommi Huolila (0/2/2 tor./+9) pelaa loisto-ottelun. Hän onnistuu upeasti Kouvojen jääkaapin kokoisen Thomas Gipsonin (13/9/5 s.) vartioinnissa.

Ykköstakamies Damier Pitts (25/4/4 s./2 riis./-14) ottaa peräti 24 pelitilanneheittoa ja se on 42 prosentin osumatarkkuudella aivan liikaa. Ilari Seppälänkin (22/5/2 riis./-6) tarkkuus katoaa toisella puolikkaalla täysin. Saldo tuolloin vain 2 pistettä (vapaaheitoilla).

Uusi sisäpelaaja Tim Williams (13/9/2 riis./1 tor./-22) on jo astetta paremmin sisällä joukkueen tekemisissä kuin mitä Itävallassa nähtiin.

Kataja-kokoonpanosta puuttuu edelleen Alex Murphy. Vesa Mäkäläinenkään ei pue otteluun. Kouvot tulee lopulta hyvin toimeen ilman pelintekijäänsä Tuomas Hirvosta, kiitos mm. Severi Kaukiaisen.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus (Kouvot @ YouTube)

Muualla:
”Kataja menetti johtoaseman ja taipui tappioon Kouvojen vieraana” (Karjalainen.fi)

Seuraava ottelu:
Ensi viikon keskiviikkona kotikentällä portugalilaista FC Portoa vastaan, kyseessä siis FIBA Europe Cup ja sen toinen kierros.