Gamebox: Kouvot Kouvola – Kataja Basket 105-94


Kouvot

Otteluennakko

Huoltaja Tapsa Riutan terveiset: ”Uudistuneella ryhmällä kohti Kouvolaa”

Kouvolaa on julkisuudessa moitittu Suomen rumimmaksi kaupungiksi, mutta muistuu mieleen Katajan entisen päävalmentajan Jukka Toijalan sanat iltakävelyllä: ”Eiks näytä ihan Dallasilta”.

Dallas tai ei, sinne kuitenkin ollaan matkalla hieman uudistuneella ryhmällä. Rahlir ja Nick uusina kasvoina mukana. Kumpikin on ajan ja harjoitusten vähäisyydestä huolimatta päässyt hyvin mukaan joukkueeseen.

Kouvot on ollut kova alkukauden ja illan peli on varmasti hyvä mittari meille. Kävi pelissä miten tahansa, ainakin uusia miehiä saadaan ajettua sisään. Muistaakseni eräs kohtalainen koripalloilija Michael Jordan on sanonut suunnilleen näin: ”En koskaan häviä. Joko voitan tai opin”.

Näillä eväillä kohti Kouvolaa.

– Tapsa


 

Ottelusta

Korisliiga-kierros 12/22, Lahti 8.12.2021: Kouvot Kouvola – Kataja Basket

Lähtökohdat: Paluu maajoukkuetauolta, jonka aikana Katajasta Jamar Wilson Kouvoista Hannes Pöllä osallistuivat Susijengin toimintaan. Vierasjoukkueen (sarjasijoitus yhdeksäs) kirin kohti pudotuspeliviivaa on syytä alkaa pian, jotta tavoite pysyy realistisena ja ns. omissa käsissä. Joukkueeseen on liittynyt kaksi uutta pelaajaa (paluumuuttaja Rahlir Hollis-Jefferson ja Nick Griffin) ja siitä on poistunut kaksi (Trey Landers, Markel Crawford). Isännät (sarjasijoitus kolmas), jotka eivät ole tällä kaudella hävinneet kotikentällään vielä kertaakaan, pääsevät Jyri Lehtosen tutuin eväin iskemään toistensa tapoja vielä opetteleviin joensuulaisiin – mutta joutuvat taistoon ilman Pöllää ja tämän sentterikollegaa Ilmari Toikkasta.

Lopputulos: 105-94 (30-27, 31-12, 17-29, 27-26)

Ratkaisu: Kouvot onnistuu sekä kaukoheitoissaan että pallollisissa haastoissaan saaden Katajan näyttämään ensimmäisellä puolikkaalla ajoittain todella heikolta. Kolmannella jaksolla vieraat saavat tilkittyä puolustustaan sen verran, että nousevat pitkältä takamatkalta iskuetäisyydelle, mutta sangen sekava tekeminen molemmissa päissä ei lopulta riitä sarjapisteisiin, kun tarvittavista ”stopeista” jäädään lopulta sittenkin sangen kauaksi.

Tehokkaimmat pelaajat:
Kataja: Jamar Wilson (26/5/4 syöttöä/4 menetystä/4 krt rikottu/2PH 6/12, 3PH 2/4, 1PH 8/8), teholuku 23
Kouvot: Deshon Taylor (29/7/1 s./3 men./3 riis./4 krt rikottu/2PH 7/10, 3PH 3/3, 1PH 6/6), teholuku 34

> Ottelutilasto (Korisliiga.fi)

Seuraava ottelu: keskiviikko 8.12.2021: Kataja – Bisons Loimaa