Gamebox: Kataja Basket – KTP-Basket 89-80


KTP

Ottelua suurimmillaan 17 pisteellä (tilanne toisella jaksolla 11-28) johtava KTP ei pysty pitämään vahvaa vääntämistään yllä riittävän kauaa. Alkupuolella kaukoheittonsa pääosin ohi viskovat isännät saavat tauon jälkeen hyökkäyksen rytmistä kiinni.

Otteluennakko

Ottelu:
Korisliiga-kierros 3/36. Mestari saa vastaansa keväällä pronssit kuitanneen liigakonkarin.

Aika ja paikka:
Sunnuntai 11.10. klo 17:00, LähiTapiola Areena, Joensuu

Liput:
15/10/5 eur (alennusryhmien edut voimassa, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi samoin seniorit Suomen Seniorikotien tarjoamana). Lippujen ennakkomyynti Ennakkolippu.com ja Kauppakeskus Metropolissa sijaitseva Kataja Shop (ma-pe 10-18, la 10-15).

Historia:
Joukkueet ovat ennen tätä iltaa kohdanneet runkosarjan merkeissä Joensuussa 36 kertaa. Kataja on voittanut otteluista 25, viimeisestä 10 pelistä kahdeksan. Teemu Rannikko on pelannut Kataja-kautensa (2013-15) KTP:ta vastaan tähän mennessä hurjalla 10,3 syötön keskiarvolla.

Asetelma:
Kataja aloitti kauden maanantaina tappiolla Kouvoille, mutta haki keskiviikkona vakuuttavan vierasvoiton Tampereelta. KTP:n peli on takkuillut ja joukkue on hävinnyt sekä vieraissa BC Nokialle että kotona Salon Vilpas Vikingsille. Jälkimmäinen tappio oli ensimmäinen Karhuvuoressa 13 vuoteen.

Kannattaa seurata erityisesti:
KTP: Michael Pounds, Samuel Haanpää, Sefton Barrett. Kapteeni Pounds on ottanut joukkuettaan reppuselkään ja takonut kahdessa ensimmäisessä matsissa keskimäärin peräti 18,5 pistettä. Katajassakin pelannut Haanpää (tällä kaudella 2 ottelussa keskimäärin 12,0 pistettä 56-prosenttisella pelitilannehaittotarkkuudella) palasi täksi kaudeksi jälleen Suomeen ja Kotkassa on ladattu kovat odotukset suhteensa. Barrettkin on tuttu Korisliigaa seuranneille. ”Air Canada” saapui Kotkaan ensi kertaa syksyllä 2010 ja muodosti kovan kolmikon niin ikään tuttujen Jeb Iveyn ja Jerald Fieldsin kanssa. Parhaimmillaan häikäisevä, heikkona iltana näkymätön, jopa haluton.

Kataja: Teemu Rannikko, Thomas Scrubb, Carson Desrosiers. Rannikko on kurittanut KTP:tä Kataja-paidassa Joensuussa pelatuissa otteluissa käsittämättömän kovalla 13,5 pisteen syöttökeskiarvolla. Kuluvalla kaudella Taikuri on kahden pelatun kierroksen jälkeen liigan paremmuustilastossa jälleen omassa kastissaan, syöttökeskiarvo 10,5. Scrubb on osoittautunut odotusten mukaiseksi taistelijaksi ja otteet näkyvät myös tilastoissaan, esim. levypallosaaliinsa 11,0 per ottelu on tällä hetkellä sarjan toiseksi paras! Desrosiers antoi keskiviikkona Tampereella hyvän näytteen osaamisestaan (18 pistettä, 7 levypalloa, 3 torjuntaa) ja hieman tahmea Kouvot-peli voitiin unohtaa. Nyt vastassa on kokenut Devonne Giles, joten näyttöpaikat kovenevat. Gilesin voidaan sanoa olevan jo hyvää kansainvälistä tasoa ja etenkin europelejä silmällä pitäen Desrosiers saa hyvän haasteen.

Muuta:
KTP:ssä mietitään parhaillaan takuuvarmasti kokoonpanoa vahvistusten (laituri Barrett, sentteri Giles, takamies Lamb Autrey, sentteri Aleksander Herrera) suhteen. Varsinkin Autrey on alisuorittanut. Tuleeko muutoksia?

Linkkejä:

> Kataja Basket -kokoonpano 2015-16
> KTP:n otteluennakko

Korisliiga.fi:

> Pääsivu (Kausiennakot, uutiset, tulokset, tilastot, kuvat, videot)
> Valmentajien ennakkokommentit, kokoonpanot otteluun (julkaistaan hyvissä ajoin ennen ottelua)

Otteluisäntä:
Vatupassi

Tervetuloa!


 

Ottelusta

Pelijaksot:
8-21, 25-21, 34-18, 22-20

Ratkaisu:
Ottelua suurimmillaan 17 pisteellä (tilanne toisella jaksolla 11-28) johtava KTP ei pysty pitämään vahvaa vääntämistään yllä riittävän kauaa. Alkupuolella kaukoheittonsa pääosin ohi viskovat isännät saavat tauon jälkeen hyökkäyksen rytmistä kiinni. Kataja siirtyy kolme minuuttia ennen kolmannen jakson loppua johtoon (57-55) ja samalla lopullisesti kuskin paikalle. KTP:n suurimmat ongelmat ovat pelinteko-osastolla, jolla Lamb Autrey, vaikka on tänään huomattavan pirteä, on enemmän ns. skoraava kuin pass first -pelintekijä. Palloa pitäisi saada kaikessa yksinkertaisuudessaan toimitettua riittävän laadukkaasti erinomaisille isoille pelaajille Devonne Gilesille ja Aleksander Herreralle – tähän joukkueen takamiesosasto ei ainakaan tässä vaiheessa kautta vielä pysty.

Avainpelaajat:
Katajasta erottuu tänään selvästi viisikko Thomas Scrubb (13/12/2 s./3 riis./teholuku 26/plus-miinus -luku +11), Lamayn Wilson (15/4/-3), Trevis Simpson (18/2/5 s./2 riis./+4), Carson Desrosiers (21/8/2 s./2 tor./kentän paras teholuku, 28/+8) ja Teemu Rannikko (15/1/3 s./3 riis./kentän paras plus-miinus -luku, +12). Scrubb jatkaa energistä menoaan ollen jälleen hyvä usealla pelin osa-alueella. 12 levypalloa on kova lukema ja kanadalainen jatkaakin liigan levyritilaston kakkosena. Wilson ja Simpson väläyttelevät jälleen heittokäsiään kolmen pisteen viivan takana. Lamayn upottaa yhdeksästä kolmosesta neljä ja Trevis kuudesta kolme. Tuolla tarkkuudella saa heittää! Sentteri Desrosiers pelaa toisen mainion ottelun putkeen eli jatkaa siihen mihin keskiviikkona Tampereella jäi. Hän on alussa hieman puristuksissa mutta loppua kohti kerrassaan erinomainen. Korinalusliikkeet toimivat ja puolustuskorilla ulottuvuutensa näkyy ja tuntuu. Kakkosensa osuvat peräti 10/14. Kapteeni Rannikko jakaa ”vain” kolme koriin johtanutta syöttöä, mutta Katajan nousu ja peliin kiinni pääseminen tapahtuu juurikin hänen rytmittämänään.

KTP:sta kanadalainen Sefton Barrett (13/5/2 s./2 riis./2 tor./-9) on alussa loistava ja hänen energiatasonsa näyttää hetken olevan liikaa kotijoukkueelle. Jotakin kuitenkin tapahtuu eikä esitys kanna loppuun saakka. Takamies Autrey (12/3/5 s./2 riis./-4) pelaa pitkään hyvin molempiin suuntiin, mutta lopulta pelinteko-ongelmat alkavat näkyä. Iso kaksikko Herrera (11/11/-11) – Giles (19/5/+6) saa puhtaat paperit taistelustaan, samoin tekee kauden erinomaisesti aloittanut Michael Pounds (15/2/-2). Tämä nostaa KTP:n mukaan lopulliseen voittotaisteluun päätösjakson puolivälissä 10 peräkkäisellä pisteellään (tilanne 78-73), mutta löytyy hetken päästä aika monen ihmetykseksi vaihtopenkiltä. Samuel Haanpää (5/2/1 tor./-9) ei saa itsestään irti totuttuja tehoja.

Seuraava ottelu:
Tulevana lauantaina Salossa Vilpas Vikingsiä vastaan.

> Ottelutilasto, valmentajien kommentteja ym. (Korisliiga.fi)
> Lehdistötilaisuus (Kataja Basket @ YouTube)