Gamebox: Kataja Basket – Kouvot, Kouvola 102-77


Kouvot

Kun puolustuspeli saadaan kuntoon, päästään juoksemaan kenttää ja piste-eroa alkaa syntyä.

Otteluennakko

Ottelu:
Korisliigan runkosarjaottelu 11/36, Kouvoilla 14/36. Mestari saa vastaansa pirteästi sarjan aloittaneen, viime otteluissa hieman horjuneen sarjakärjen.

Aika ja paikka:
Sunnuntai 6.12. klo 15:00 (HUOM. Aika!), LähiTapiola Areena, Joensuu

Liput:
15/10/5 eur (alennusryhmien edut voimassa, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi samoin seniorit Suomen Seniorikotien tarjoamana). Lippujen ennakkomyynti Ennakkolippu.com ja Kauppakeskus Metropolissa sijaitseva Kataja Shop (ma-pe 10-18, la 10-15).

Historia:
Joukkueet ovat ennen sunnuntaita kohdanneet Korisliigan runkosarjan merkeissä Joensuussa 29 kertaa. Kataja on voittanut kohtaamisista 20, mutta edelliset kaksi ovat kääntyneet Jyri Lehtosen joukoille. Tämän kauden ensimmäisessä kohtaamisessa 5.10. Joensuussa Kouvot otti isännän roolin ja vei ottelun 93-85. Kataja löi kuitin pöytään pari viikkoa sitten Kouvolassa, jossa nähtiin hurjan hyvätasoinen matsi. Loppulukemat merkittiin Katajalle 94-91.

Asetelma:
Kataja pelasi keskiviikkona Areenalla kovatempoisen euro-ottelun, Kouvot samaan aikaan Korisliigaa kotonaan. Molemmat hävisivät. Tsmoki-Minsk haki Joensuusta varmistuksen lohkovoitolleen, Seagulls kiusasi Kouvot 62-68 -tappioon.

Kataja on voittanut viimeisestä viidestä liigamatsistaan neljä, Kouvot vain yhden. Jatkuuko meno samanlaisena vai muuttuuko toisen suunta?

”90 plus pinnaa pitää pystyä tekemään Areenalla, jos haluaa voiton napata mukaansa”, sanoo Kouvot-päävalmentaja Lehtonen otteluennakossa.

Kannattaa seurata erityisesti:
Kouvot: David Gonzalvez, Ville Kaunisto. Lokakuun pelaajaksi valittu Gonzalvez jäätyi keskiviikkona Seagullsia vastaan 7 pisteeseen. Heitot eivät osuneet ja muutenkin oli tahmeaa. Katajaa vastaan hän sen sijaan oli viimeksi ilmiliekeissä (27 pistettä) ja lähellä kävi ettei olisi ratkaissut peliä yksinään joukkueelleen. Kapteeni Kaunisto pelaa aina viileän tyylikkäästi. Kannattaa seurata kuinka tämä levypalloekspertti hankkii parhaan mahdollisen aseman taistelussa irtopalloista ja kuinka hän tätä hyödyntäen noukkii pallot pitkiin kouriinsa.

Kataja: Tommi Huolila, Carson Desrosiers. Kaksikon otteet paranevat sitä mukaa mitä lähemmäs Joulupukin vierailuajankohta tulee. Viimeksi Kouvoja vastaan Desrosiers joutui virhevaikeuksiin, mutta Huolila paikkasi häntä erinomaisesti. Taistelunsa väkivahvaa Thomas Gipsonia vastaan ei jättänyt kylmäksi. Miten sunnuntaina?

Linkkejä:

Otteluisäntä: Fabrik

Tervetuloa!

Äänestä Katajaa!
Suomen Urheilugaalan äänestys vuoden 2015 sykähdyttävimmästä urheiluhetkestä on käynnistynyt. Katajan historiallisen SM-kullan puolesta voi halutessaan käydä äänestämässä seuraavasti: Siirry tästä Gaalan sivulle sieltä edelleen kohtaan TÄSTÄ ÄÄNESTYKSEEN. Ruksaa kohta 29 ja laita tekstiksi vaikkapa ”Joensuun Katajan historian ensimmäinen korismestaruus”. Äänestysaikaa on ensi keskiviikkoon 9.12. saakka.


 

Ottelusta

Pelijaksot:
26-30, 28-16, 19-12, 29-19

Ratkaisu:
Kotijoukkue katselee reilut 10 minuuttia vieraiden aktiivista pelaamista ollen aika ajoin todella pulassa omassa päässä. Kun puolustuspeli saadaan kuntoon, päästään juoksemaan kenttää ja piste-eroa alkaa syntyä. Kataja voittaa reilun neljän minuutin jakson (peliminuutit 12-16) 20-2 siirtyen tappiotilanteesta 26-32 johtoasemaan lukemiin 46-34 eikä Kouvot pääse enää kantaan. Kyle Shiloh´n poissaolo näkyy ja tuntuu, mutta silti sekä David Gonzalvez että DJ Richardson ovat kaukana parhaastaan.

Avainpelaajat:
Katajan nykäisyvaiheen rytmittävät tutut nimet. Teemu Rannikko (16/3/12 s./teholuku 22/plus-miinus -luku +9) jakelee palloa ja ratkoo itsekin. Lamayn Wilson (20/4/2 riis./2 tor./teholuku 21/+22) repii levyreitä ja heittää tarkasti samoin kuin huikeasti liikkuva Trevis Simpson (24/6/teholuku 25/+16). Myös Petri Virtanen (10/1/2 s./2 riis./teholuku 12/+16) ja Carson Desrosiers (6/6/2 s./teholuku 9/kentän paras plus-miinus -luku, peräti +29) pelaavat erinomaisesti sen pienen jakson, jolloin Kataja karkaa. Tommi Huolila (8/9/3 s./1 tor./teholuku 15/-1) pelaa kokonaisuutena hyvää levypallopeliä.

Kouvojen ”suuri yksinäinen” on takamies Tuomas Hirvonen (21/4/7 s./teholuku 12/-19). ”Tumpin” harteilla on tänään paljon ja vaikkeivat kakkosensa (2/14) oikein osukaan, on energinen esityksensä yksi illan parhaista. Sentteri Thomas Gipson (19/11/teholuku 24/-23) taistelee maininnan arvoisesti, mutta takamies-laiturit Gonzalvez (4/0/2 s./-19) ja Richardson (7/4/3 s./1 tor./-8) jäävät huomattavan vaisuiksi eikä kapteeni Ville Kaunistonkaan (7/5/2 riis./1 tor./teholuku 12/-15) iltapäivästä jää hirveästi kerrottavaa. Vuonna 1998 syntynyt Teemu Knihtinen (4/3/-14) sen sijaan jää monen mieleen energisellä suorituksellaan – lopputulemana mm. uusi pääsarjan piste ennätys.

Muuta:
Kataja jakaa ottelussa peräti 27 koriin johtavaa syöttöä mikä on liigakauden kovin noteeraus tähän mennessä.

Seuraava ottelu:
Kobra-Basket Lapualta saapuu Areenalle keskiviikkona, kyseessä on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella.

> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)

Videot:
> Teemu Rannikko making plays (KatajaBasket @ Facebook)
> Lamayn Wilson hitting the 3 (KatajaBasket @ Facebook)
> Lehdistötilaisuus: Teemu Knihtinen ja Trevis Simpson (KatajaBasket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus: Jyri Lehtonen ja Jukka Toijala (KatajaBasket @ YouTube)

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka