Gamebox: Kataja Basket – Kouvot Kouvola 95-86


Kouvot

Ottelusta

Ottelu: Kataja Basket – Kouvot Kouvola
Aika: 15.12.2019
Paikka: LähiTapiola Areena, Joensuu
Lopputulos: 95-86 (24-11, 18-26, 32-26, 21-23)

Asetelma:
Sarjataulukossa sijoilla 7 (Kouvot) ja 8 (Kataja) olevien joukkueiden toinen kohtaaminen kuluvalla kaudella. Viimeksi oltiin vastakkain vain muutama päivä sitten, tämän viikon maanantaina, jolloin Kataja kykeni näyttämään pitkästä aikaa aitoa taisteluilmettä, joka näkyi kolmannella jaksolla joensuulaisten otettua pelin haltuunsa.

Kouvoilla on alla neljä peräkkäistä vierastappiota. Kokoonpanosta on tänään sivussa Teemu Knihtinen.

Katajan riveihin palaa pitkän tauon jälkeen laituri Aapeli Alanen. Myös kapteeni Matias Ojala on jälleen mukana, samoin flunssasta kärsinyt Jarekious Bradley. Samuli Vanttaja sen sijaan jää flunssaisena sivuun.

Ratkaisu:
Liekö sairastuvan lähes täydellinen tyhjeneminen vai mikä syynä joensuulaisten mainioon peli-ilmeeseen. Focus on ainoastaan pelaamisessa ja sen myötä Kataja tarjoilee kotiyleisölleen todella tasapainoisen näytöksen. Puolustus maittaa ja hyökkääminen on muutamaa harhasyöttöä lukuun ottamatta viihdyttävää katseltavaa. Kouvot sortuu heikkoon alkuun, jää takaa-ajajaksi eikä odotetun kova loppurynnistys tänään aivan riitä.

MVP:
Jarred Ogungbemi-Jackson, Kataja:
34 pistettä (pelitilanneheitot 14/21 (3 pisteen heitot 4/7), vapaaheitot 2/3)
3 levypalloa
8 syöttöä
2 menetystä
2 riistoa
+- -luku +17 (kentän paras)
teholuku 37 (kentän paras)
(34 peliminuuttia)

Tekee niitä asioita minkä vuoksi hänet on joukkueeseen hankittu: osoittaa johtajuutta kannattelemalla muuta ryhmää aina tarvittaessa. Pistää palloon liikettä tai ratkaisee itse. ”JOJ” esittelee tänään korintekotaitojaan kirjaimellisesti kaikilta etäisyyksiltä ja 34 pistettä on uusi ennätyksensä Korisliigassa.

Tilastopoiminta:
Katajan kahden pisteen heittotarkkuus on huima 62 % (28/45).

Muuta:
Pitkästä aikaa kokoonpanossa nähtäviä Alasta (3/6/+2), Ojalaa (3/0/1 torjunta/-2) ja Bradleya (9/7/3 syöttöä/1 torjunta/+11) tervehditään jokaista rieminkiljahduksin. Heistä pisimpään sivussa ollut Alanen hakee ymmärrettävästi eniten pelituntumaa, mutta ulottuvana pelaajana jo pelkkä olemuksensa auttaa joukkuetta.

Jacksonin ohella huippupelit nähdään sentteri Brandon Waltersilta (19/9/2 torjuntaa/+7) ja takamies Joni Herralalta (2/5/7 syöttöä/1 torjunta/+10). Walters on parhaimmillaan ottelun toisella puolikkaalla, jolloin hän löytää rytmin sekä oman korin alla että siirryttäessä toiseen päätyyn. Herrala antaa kaikkensa puolustuspäässä ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä alleviivaa taitojaan myös hyökkäyskorilla.

Valtteri Leppäsen (6/2/+6) täsmäiskut kolmoskaaren takaa jatkuvat. Nuori mies osuu jälleen hienosti kaukaa, tänään kahdesti yhtä monella yrityksellä.

> Ottelutilasto

Seuraava ottelu:
Ennen joulua pelataan vielä kerran, viikon päästä sunnuntaina Lahdessa.