Gamebox: Kataja Basket – Kouvot Kouvola 79-78


Kouvot

Ottelusta

Ottelu: Kataja Basket – Kouvolan Kouvot
Aika: 27.03.2019
Paikka: LähiTapiola Areena, Joensuu
Lopputulos: 79-78 (26-17, 15-21, 19-13, 19-27)

Asetelma:
Runkosarjakauden kolmas kohtaaminen. Tätä ennen kumpikin on voittanut kotiottelunsa.

Kouvot (runkosarjaa jäljellä 6 ottelua, sarjasijotus: 7.) pelasi viimeksi perjantaina kotikentällä, jolloin Korihait oli yllättäen parempi.

Katajan (runkosarjaa jäljellä 9 ottelua, sarjasijotus: 5.) riveistä puuttuvat edelleen Tommi Huolila, Daniel Mullings ja Topias Palmi, joista kahden jälkimmäisen toivotaan palaavan kokoonpanoon kenties jo tällä viikolla. Otteluruuhka jatkuu, sillä kun edellisen kerran pelattiin maanantaina, pelataan tämän illan jälkeen jälleen perjantaina.

Ratkaisu:
Valmennuskaksikko Juha StenPetri Virtanen on laatinut otteluun toimivan taktiikan. Kouvojen isoa korinaluskaksikkoa paimennetaan tarkasti ja jos ja kun tilaa pitää jonnekin jättää, sitä jätetään tietyille heittäjille. Kenttää pyritään juoksemaan aina kun siihen on mahdollisuus. Kataja hallitsee tapahtumia aivan ottelun loppupuolelle saakka, jolloin Kouvojen David Gonzalvez (23/3/-11) ottaa isoa roolia ja nostaa joukkueensa mukaan voittotaisteluun. Kevin Bracy-Davisin (13/8/+1) taistelema hyökkäyslevypallo ja sitä seurannut Kouvot-virhe Vincent Simpsonin kolmen pisteen heittoyrityksessä (kaikki kolme vapaaheittoa sisään) ratkaisevat lopullisesti pisteiden kohtalon.

Avainpelaaja:
Vincent Simpson (Kataja): (32 peliminuuttia) 22 pistettä (pelitilanneheitot 8/15), 3 pisteen heitot 3/8, vapaaheitot 3/3)/5 levypalloa/6 syöttöä/3 menetystä/+- -luku -1/teholuku 23

Takamies on löytänyt viime päivinä otteisiinsa samaa rentoutta mitä nähtiin mm. alkukauden euro-otteluissa. Heitto putoaa hyvin, pelinjohto on varmaa ja syötöt oivaltavia.

Tilastohaut:
Kouvot voittaa levypallotilaston 47-37 ja hakee Katajan korilta 16 hyökkäyslevyriä. 28 kolmosestaan se osuu kuitenkin vain 5:sti (18 %) ja tässä on yksi ottelun ratkaisuista.

Muuta:
Samuli Vanttaja (10/5/+14) pelaa erinomaisen ottelun. Puolustuspäässä otteet ovat jämäköitä ja hyökkäyspäässä korille leikkauksissaan on tehoa.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus

Seuraava ottelu:
Perjantaina Kotkassa samoista kärkipään sijoituksista kamppailevaa KTP:ta vastaan.