Gamebox: Kataja Basket – Kouvot Kouvola 91-80


Kouvot

Ottelusta

Ottelu: Kataja Basket – Kouvot Kouvola
Aika: 10.02.2019
Paikka: LähiTapiola Areena, Joensuu
Lopputulos: 91-80 (16-24, 22-18, 29-19, 24-19)

Asetelma:
Kouvot (24 ottelua, 12 voittoa) juoksuttaa tänään parketille vanhan tutun Thomas Gipson III:n. Väkivahva sisäpelaaja ilahdutti Kouvot-kannattajia Suomeen-paluullaan hetki sitten ja nyt on vuorossa ensiesiintymisensä tällä kaudella. Kouvot on saanut vedettyä hetken happea, sillä joukkueen edellinen ottelu oli reilu viikko sitten perjantaina.

Kataja (22 ottelua, 13 voittoa) puolestaan pelasi viimeksi eilen ja kaatoi Joensuussa pirtein ottein KTP:n. Valitettavasti takamies Vincent Simpson sai matsissa hieman osumaa ja on Rahlir Hollis-Jeffersonin ohella sivussa.

Ratkaisu:
Ottelun kaksi ensi jaksoa ovat peilikuva eiliseltä. Tänään vierasjoukkue vie ja Kataja joutuu takaa-ajajaksi. Hetken näyttää ettei voimia vain ole tarpeeksi, mutta sitkeästi joukkue roikkuu mukana laittamalla varsinkin puolustuspäässä kaiken peliin. Puoliajan jälkeen hyökkäyskuviot alkavat napsahdella uomiinsa ja kun Kouvot ei enää osu heitoissaan huipputarkkuudella, osat kääntyvät. Johtoasemassa joensuulaiset pelaavat viisaasti ja heittävät Kouvoja tarkemmin mikä varmistaa sarjapisteiden kohtalon.

Avainpelaaja, Kataja:
Daniel Mullings: 32 pistettä (pelitilanneheitot 15/24 (3 pisteen heitot 2/5), vapaaheitot 0/2)/11 levypalloa/3 syöttöä/3 menetystä/1 riisto/+- -luku kentän paras, +18/teholuku kentän paras, 33 (32 peliminuuttia)

Näyttää aivan siltä, että kun Simpson putosi pelaajavahvuudesta, Mullings on päättänyt ns. hoitaa homman kotiin. Takamies pelaa alusta loppuun hurjalla energialla. Myös tehokkuutta löytyy ja tänään nähdään mm. nätisti putoava step back -kolmonen, joka ei todellakaan ole ollut vahvinta kanukkia – eivätkä kolmen pisteen heitot ylipäänsä. Kaikki Mullingsin uraa seuranneet tietävät, että kun pelihuumorinsa on kohdallaan, jälkeä syntyy.

Avainpelaaja, Kouvot:
Ville Kaunisto: 10 pistettä (pelitilanneheitot 3/8 (3 pisteen heitot 3/8), vapaaheitot 1/2)/13 levypalloa/2 syöttöä/+- -luku -8/teholuku 19 (34 peliminuuttia)

Konkari taitaa irtopallot kuten tapoihinsa kuuluu. Iso uhka kolmoskaaren takana. Varma ja rauhallinen esitys.

Tilastopoimintoja:
Kataja hallitsee hieman yllättäen levypalloja, lopullinen tilasto 41-34. Mullings ja hurjasti puolustuskorilla taisteleva Tommi Huolila (2/11/+11) ovat tällä osa-alueella erinomaisia. Huolila repii hyökkäyskorilta peräti kahdeksan levypalloa.

Muuta:
Eilen KTP:ta vastaan mainiosti onnistunut Ilari Seppälä (18/4/3 syöttöä/+10) on pelipäällä myös tänään ja sama pätee nykykunnossaan todelliseksi luottopelaajaksi laskettavaan takamieskollegaansa Joni Herralaan (6/4/5 syöttöä/2 riistoa/+15).

Adrian Diaz (17/5/3 syöttöä/3 riistoa/1 torjunta/+-0) onnistuu yliopistoaikojensa (Kansas State) pelikaveria Gipsonia (10/4/3 syöttöä/1 torjunta/+-0) vastaan ja erityisesti hänen sekä Herralan esitykset antavat uskoa koko loppukauttakin ajatellen.

Matias Ojala (5/2/+12) ei hänkään säästä kroppaansa Kouvot-jättien kanssa vääntäessään. Topias Palmi (11/4/-4) saa matsin toisella puolikkaalla iskun päähänsä ja joutuu jättämään urakan kesken.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus

Seuraava ottelu:
Tähdistöviikonloppu- ja maajoukkuetauon jälkeen keskiviikkona 27. päivä kotikentällä, jonne vieraaksi saapuu Kaarinan Ura Basket.