Gamebox: Kataja Basket – Kouvot, Kouvola 79-81

14.3.2018 klo 18:30, LähiTapiola Areena, Joensuu

Poissaoloja:
Kouvot: –
Kataja: Vesa Mäkäläinen, Alex Murphy, Emil Djeen, Ilari Seppälä

Asetelma:
Kauden kolmas kohtaaminen, ensimmäinen Joensuussa. Kouvot (vierassaldo 7-10, sarjasijoitus 7.) on voittanut kaksi ensimmäistä Kouvolassa pelattua ottelua selvin lukemin.

Kataja (kotisaldo 11-4, sarjasijoitus 5.) on menettänyt pelaajia sairastuvalle pitkin kautta. Jarekious Bradley on koko kauden osalta sivussa, viimeisimpänä pakkohuilille joutui viime viikolla Ilari Seppälä.

Pelijaksot:
24-28, 18-19, 11-18, 26-16

Ratkaisu:
Kouvot on liikkeellä Katajaa huomattavasti paremmalla jalalla – syystä tai toisesta. Sen hyökkäyspeli on aivan eri tasolla kuin kotijoukkueen ja vieraat hallitsevat pitkään myös taistelua levypalloista. Kataja on käytännössä aivan sillassa, mutta nousee kuin ihmeen kaupalla pelaamaan päätöshetkillä jopa voitosta. Oikeus kuitenkin tapahtuu, kun Wayne Bernard naulaa voittoheiton summerin soidessa.

Avainpelaaja, Kataja:
Wesley Saunders: (40 minuuttia) 29 pistettä (pelitilanneheitot 11/20 (3 pisteen heitot 2/4), vapaaheitot 5/6)/11 levypalloa/4 syöttöä/2 menetystä/4 riistoa/+- -luku -2/teholuku kentän paras, 36

Parantaa esitystään minuutti minuutilta ja on pääosin hänen ansiotaan, että Kataja nousee voittokamppailuun. Riistää, haastaa ja viimeistelee – on lopussa kentän kuumin pelaaja. Häntä rikotaan kahdeksan kertaa, mikä korostaa aktiivisuuttaan.

Avainpelaaja, Kouvot:
Tuomas Hirvonen: (38 minuuttia) 11 pistettä (pelitilanneheitot 4/12 (3 pisteen heitot 2/5), vapaaheitot 1/2)/1 levypallo/8 syöttöä/2 menetystä/+- -luku +5/teholuku 9

Rytmittää Kouvojen hyökkäyksen täysin vastaansanomattomasti. Kataja joutuu käytännössä juoksemaan perässään ja silloin on jo liian myöhäistä. Vaikka ”Tumpin” kädenjälki ei ratkaisevassa viimeisessä korissa näykään, on hän tänään kentän ykkösnimi.

Tilastopoimintoja:
Kouvot voittaa levyritilaston lopulta vain kolmella (48-45) ja Katajalle merkitään jopa kaksi hyökkäyslevyriä sitä enemmän (17-15), mutta kouvolalaisten hyökkäyslevyrit ovat järjestään sellaisia, joista heillä on tilaisuus pelata uusi kontrolloitu hyökkäys. Tämä luonnollisesti väsyttää Katajaa.

Koriin johtavat syötöt menevät hyökkäyspelin hallinnan mukaisesti Kouvoille peräti 25-15.

Muuta:
Vain kolme Kataja-pelaajaa yltää lähellekään kaksinumeroisia pisteitä. Eric Garcia (19/6/8 s./2 men./-2) esittää kohtuuvarmoja otteita hyökkäyssuuntaan, mutta on suurissa vaikeuksissa liukkaan Hirvosen kanssa. Daniel Bejarano (24/11/-4) ottaa peräti 26 heittoa (9 osuu), mutta vain pari niistä lähtee turhan nopeasti. ”Heittäjät heittää”, kuten sanonta kuuluu.

Atte Pertusta (3/0/+9) on tulla sankari hänen osuessaan loppuhetkillä ainoassa kolmosessaan, joka siirtää Katajan ensi kertaa johtoon.

Kenny Simms (0/4/2 s./2 tor./-3) pystyy painimaan järkälemäisen Thomas Gipsonin (13/7/5 s./1 tor./+-0) kanssa, mutta kaikilta muilta osin pelinsä hajoaa latauksen mennessä ”yli”. Myös Tommi Huolila (4/7/2 riis./1 tor./+8) on parhaimmillaan omassa päädyssä.

Ville Kaunisto (15/12/2 s./3 tor./+9) on noin kolmannensadan kerran levypalloissa aivan omaa luokkaansa.

Tappiosta huolimatta pahasti vajaamiehinen Kataja pelaa aivan lopussa voitosta – tämä on totta kai todella merkillepantavaa.