Gamebox: Kataja Basket – Kouvot, Kouvola 96-91


Kouvot

Ottelusta

Pelijaksot:
26-32, 27-21, 19-16, 24-22

Ratkaisu:
Kouvot lähtee taktiikkansa mukaisesti pitämään vauhtia ja onnistuu. Joukkueen heittojakauma näyttää pitkään kummalliselta, sillä esim. ensimmäisellä jaksolla se ottaa 14 kolmen pisteen heittoa ja vain yhden kakkosen. Kun osumatarkkuutensa kaukaa on hurja, jää Kataja takaa-ajajaksi. Hyvällä itseluottamuksella isännät nousevat pikku hiljaa lähelle ja päätösminuuttien hieman tarkemman suorittamisen myötä pisteet jäävät Joensuuhun.

Avainpelaaja, Kataja:
Vesa Mäkäläinen: 30 min: 23 pistettä (pelitilanneheitot 7/10, vapaaheitot 7/7)/4 levypalloa/1 syöttö/2 menetystä/4 riistoa/teholuku 27/plus-miinus -luku +4

Kauden parasta ”Veskua”. Jalat käyvät, jolloin pelinsä yleensä kulkee parhaimmalla mahdollisella tavalla. Puolustuspäässä sijoittuu totutun hyvin, hyökkäyksessä viimeistelee tehokkaasti korin alta, kolmen pisteen viivan takaa sekä vapaaheittoviivalta.

Avainpelaaja, Kouvot:
Tuomas Hirvonen: 27 min: 4 pistettä (pelitilanneheitot 1/5, vapaaheitot 2/2)/4 levypalloa/12 syöttöä/9 menetystä/1 riisto/teholuku 8/plus-miinus -luku -3

Ei kannata antaa vähäisten pinnojen ja suuren menetysmäärän hämätä: ”Tumppi” piiskaa Kouvot sellaiseen lentoon, että niin kotiyleisö kuin Katajakin ovat pitkään ihmeissään. 12 koriin johtavaa syöttöä on uusi ennätyksensä liigatasolla ja tarjoiluistaan on mukava toimittaa palloa radalle, kuten aika moni tänään menestyksekkäästi tekeekin.

Tilastopoimintoja:
Kouvoille kirjataan peräti 25 koriin johtavaa syöttöä, Katajallekin 20.

Kataja menettää pallon vain 10 kertaa, Kouvot peräti 24. Vieraat paikkaavat tätä osa-aluetta hakemalla 11 hyökkäyspään levypalloa ja voittamalla levyrit kokonaisuutena selvästi 43-28.

Kouvojen kolmostarkkuudeksi jää lopulta hieno 52 % (15/29), Kataja osuu samoilta etäisyyksiltä 29-prosenttisesti (8/28). Isäntien kakkoset putoilevat sukkaan peräti 62-prosenttisella tarkkuudella (26/42).

Muuta:
Jarekious Bradley (25/6/3 riistoa/teholuku Katajan paras, 29/+9) tehtailee uuden piste-ennätyksensä Korisliigassa. Kouvojen Steven Pledgerin (32/7/teholuku kentän paras, 34/+3) käsi on tulikuuma koko illan.

Tuomas Hirvosen 12 syöttöä jakaa kauden parhaan noteerauksen yhdessä neljän muun pelaajan kanssa.

Daniel Mullings on sivussa, mutta nousee siltikin liigan riistotilaston ykköseksi (ka, 2,26) ohi KTP:n Monyea Prattin (ka 2,23).

Uusi Kataja-hankinta, takamies Darryl Bryant saapui kaupunkiin eilen eikä vielä pue otteluun.

> Ottelutilasto
> Sarjataulukko

Videot:
> Kataja Basket Highlights (Visio Video @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus (Kataja Basket @ YouTube)

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka
> Jari Turunen

Muualla:
”Kouvot taipui lopulta” (KouvolanSanomat.fi)
”Kataja piti Kouvot takanaan” (Korisliiga.fi)

Seuraava ottelu:
Kotipelit jatkuvat sunnuntaina, jolloin Areenalle saapuu Lapuan Kobrat.


Vesku on loistovireessä. Kuva: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka.