Gamebox: Kataja Basket – Helsinki Seagulls 82-77


Seagulls

Vaaditaan lujaa uskoa, tahtoa, taitoa ja ripaus onneakin, jotta sarjapisteet pysyvät tänään Joensuussa.

Ottelusta

Pelijaksot:
7-28, 28-21, 22-13, 25-15

Ratkaisu:
Ottelun alkupuolella horroksessa pelaaville isännille todellista shokkihoitoa tarjoilevat Lokit ovat tällä kaudella Katajalle äärimmäisen kova haaste, se on viimeistään tässä vaiheessa selvä asia. Vaaditaan lujaa uskoa, tahtoa, taitoa ja ripaus onneakin, jotta sarjapisteet pysyvät tänään Joensuussa. Kataja saa suurien vaikeuksien jälkeen puolustuksensa pitämään debyyttiottelunsa pelaavan Tony Easleyn näyttäessä mallia taistelutahdosta ja kun avainmiesten Teemu RannikkoTrevis Simpson paras osaaminen nousee kuin nouseekin esiin ensin mainitun viime päivien sairastelustakin huolimatta, nähdään Areenalla vääjäämätön nousu 24 pisteen takamatkalta aina voittoon saakka.

Avainpelaajat:
Rannikko (21/1/9 s./teholuku kentän paras, 25/plus-miinus -luku +16) on ottelun alkupuolella selvästi toipilas eikä tuttu pelirytmi tahdo löytyä. Hiljalleen vanha kone lämpenee ja lopulta käy jo hienosti. Hän on hyökkäyspelin kovin nimi yhdessä alkupuolella kovin epätarkasti heittävän, lopussa ratkaisevia kolmosia niittaavan Simpsonin (24/1/teholuku 17/+14) kanssa.

”Slim” Easley (10/8/2 s./6 tor./teholuku 20/kentän paras plus-miinus -luku, +17) ansaitsee erityiskehut. Ei ole helppoa debytoida tämän päivän Korisliigassa Seagullsin tyylistä aggressiivista joukkuetta vastaan varsinkaan, kun edellisestä virallisesta matsistaan on aikaa kolme kuukautta ja alla loukkaantuminen. Pelimies on tällä kertaa maineensa veroinen ja vakuuttaa etenkin asenteellaan, liikkuvuudellaan ja urheilullisuudellaan – eli aika lailla niillä asioilla, joita häneltä halutaankin. Kuusi torjuntaa on sikäli poikkeuksellista valuuttaa, että se tasaa Korisliiga-seuraennätyksen yhdessä Clifton Jonesin, Mike Morrisonin ja Tom Knightin kanssa.

Tommy Scrubb (14/11/teholuku 22/+12) on neljäs kova Kataja-tekijä. Heitot osuvat tarkasti (pelitilannetarkkuus 6/9) ja levyripeli on taattua laatua. Puolustuspäässä Jason Conley tarjoaa todella kovan haasteen, jossa toisaalta jää vielä pureskeltavaa.

Seagulls operoi ennen kaikkea Conleyn (16/10/teholuku 12/-4), loisto-ottelun vääntävän Timo Heinosen (17/7/teholuku 17/-7) ja liukkaan James Sinclairin (11/5/5 s./teholuku 12/-5) kautta. Etenkin Heinonen ajoittain suorastaan dominoi hyökkäyskorilla.

Muuta:
Seagulls-kokoonpanosta puuttuu kaksi sille tärkeää pelaajaa, Carl Lindbom ja Antti Niskanen.

Sarjataulukossa Katajan johto kakkoseen (Biisonit) kasvaa kahdeksaan pisteeseen ja joukkue on pelannut yhden ottelun sitä vähemmän.

> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)

Videot:
> Highlights (Kataja Basket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus: Antto Nikkarinen & Tony Easley (Kataja Basket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus: Mikko Larkas & Jukka Toijala (Kataja Basket @ YouTube)

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka

Muualla:
”Katajan voittoputki kasvoi kahdeksaan komean kirin ansiosta” (Korisliiga.fi)

Seuraava ottelu:
Jo perjantaina Kouvolassa hyvin valmistautumaan päässyttä Kouvoja vastaan.