Gamebox: Helsinki Seagulls – Kataja Basket 97-81


Seagulls

Otteluennakko

”KOHTI STADIN KIRKKAITA VALOJA”

Joulutauon jälkeiset pelit alkavat Kataja Basketin osalta Seagullsien vieraana legendaarisessa Töölön Kisahallissa. Pelaajien kohdalla kaikki on kunnossa, mutta päävalmentaja Pete ei kyennyt reissuun lähtemään tällä kerralla. No, Turusen Teemu on vallan kykenevä hoitamaan tehtävät mallikkaasti. Jos ei muuten, niin avustan kyllä mielelläni.

Seagullseilla on varsin laadukas rosteri niin kotimaisten kuin vahvistustenkin suhteen. Edellisessä kohtaamisessa Motonet Areenalla kokenut Timi Heinonen pääsi rellestämään liikaa. Menneestä on otettu opiksi ja eiköhän Timi pysy aisoissa tällä kerralla. Muita huomioitavia pelaajia on paljon ja nostettakoon tässä esille muutama. Kärppämäisen takamiehen Lassi Nikkarisen elämä kentällä on tehtävä vaikeaksi samoin kuin ex-Kataja Antti Kanervon heittokättä ei saa päästää kuumaksi. Levypallopelaaminen on taas isossa roolissa, kuten toki aina. Seagulssien iso pelaaja Zeno Edosomvan on varsinkin puolustuspäässä suljettava kauas korilta.

Pallosta on pidettävä hyvää huolta eikä turhilla menetyksillä ole syytä antaa Seagullseille ylimääräisiä hyökkäysvuoroja. Siinä käy pian samoin kuin turistille lihapiirakan kanssa Helsingin kauppatorilla, lokki tulee ja nappaa kädestä.

Reissussa ollaan taas hyväksi havaitulla kahden kuskin taktiikalla. Matti ja Kari, tuo mainio kaksikko vuorottelevat ratissa. Jokohan tällä reissulla nähdään kuskin vaihto lennosta. Se ei kyllä olisi yllätys näiltä rattimiehiltä.

Kisahallissa on perinteisesti ollut pääkaupunkiseudulle maakunnista muuttaneita kannustamassa vierasjoukkuetta. Toivottavasti tänäänkin. Virallinen ottelukatsomo on tänään Jet Set Bar. Sieltä löytyy olutvalikoiman kruununjalokivi, nimittäin Unison Brewing Companyn panema Kataja Basket Pils. Sitä on syytä maistaa, sillä siinä on selkeä katajainen puraisu ja sehän meille maistuu. Tuotetta saatavilla muuten myös Motonet Areenallakin kotipeleissä Jet Set Barin tiskiltä. Vink vink, seuraava kotipeli onkin jo ylihuomenna perjantaina 30.12., ja samalla pidetään uudenvuoden ”etkot”. Motonet Areenan parketilla siis urheilun lisäksi luvassa musiikkia.

Muistakaa taas kannustaa, me kuullaan kyllä!

-Tapsa


 

Ottelusta

Ottelu: Helsinki Seagulls – Kataja Basket / Korisliigan alkusarjaottelu 17/22
Aika ja paikka: 28.12.2022, Kisahalli, Helsinki
Lopputulos: 97-81 (25-20, 18-14, 22-22, 32-25)

Ratkaisu: Hyökkäyspeli menee toisella jaksolla pahasti tukkoon ja kun vapaaheittoviivallekin on tuossa vaiheessa jäänyt jo seitsemän pistettä (vapaaheitot ensimmäisellä puolikkaalla 4/11, koko ottelussa 11/22), putoaa Kataja vahvasti ja monipuolisesti viimeistelevän kotijoukkueen vauhdista.

Tehomiehet:
Kataja: Lamonte Turner, teholuku 27 (22/4/9 syöttöä/2 menetystä / pelitilanneheitot 9/14, vapaaheitot 2/3)
Seagulls: Zena Edosomwan, teholuku 25 (13/15/1 menetys/2 riistoa/2 torjuntaa / pelitilanneheitot 6/11, vapaaheitot 1/2)

Muuta: Petri Virtanen on sairaana kotona Joensuussa ja näin ollen ottelu on Teemu Turuselle ensimmäinen Kataja-pääkäskyttäjän roolissa.

> Ottelutilasto

Seuraava ottelu: Perjantaina 30.12. Motonet Areenalla: Kataja – Lahti Basketball