Gamebox: Helsinki Seagulls – Kataja Basket 85-71

Seagulls

Otteluennakko

Huoltaja Tapsa Riutan terveiset: ”Uutta matoa koukkuun”

Coach Virtasen keskiviikko-iltana joukkueelle lähettämässä viestissä oli selvä ohje: ”Nyt illalla saa ottaa päähän, mutta huomenna kun tulette harjoituksiin, ajatukset pitää olla perjantain pelissä”.

Tänään torstaina klo 11 jälkeen joukkue kerääntyi LähiTapiola Areenan pukukoppiin päät pystyssä eikä ainakaan ulospäin näkynyt ketutusta eilisillan tappiosta. Harjoitukset alkoivat perjantai-illan vastustajan tekemisiä videolta tutkaillen ja siitä siirryttiin parketille. Alkuun lämpöä ja tarpeelliset venyttelyt. Seuraavana oli vuorossa heittoharjoitus ja viimeistään siinä huomasi, että kaikki olivat tulleet paikalle hyvin keskittyneinä. Lopuksi reippaaseen tahtiin viisikoittain hyökkäyssettien juoksua.

Näytti siltä, että Peten viesti oli hyvin sisäistetty. Tästä on hyvä lähteä pääkaupungin kirkkaisiin valoihin, legendaariseen Kisahalliin haastamaan Lokkeja.

– Tapsa

Ottelusta

Korisliiga-kierros 7/22, Helsinki 29.10.2021: Seagulls – Kataja Basket

Lähtökohdat: Kataja (sarjasijoitus yhdeksäs) kärsi keskiviikkona kotikentällään kirvelevän jatkoaikatappion Tampereen Pyrinnölle. Liigakakkonen Seagulls ei sen sijaan ole hävinnyt sitten avauskierroksen, jolloin Kouvot kukisti sen Mansikka-aholla. Helsinkiläiset ovat voittaneet joukkueiden kuusi edellistä kohtaamista.

Lopputulos: 85-71 (19-20, 13-15, 33-15, 20-21)

Ratkaisu: Ottelun neljästä jaksosta kolme voittava Kataja pelaa ison osan ottelusta erinomaista puolustuspeliä, mutta ei voi mitään Seagullsin 3. jakson alun 12-0 -repäisylle. Otteluvoitto edellyttäisi ennen kaikkea nähtyä parempaa tarkkuutta kaaren takana, sillä 20 kolmen pisteen yrityksestä vain neljä osuu (20 %).

Tehokkaimmat pelaajat:
Kataja: Niko Mattila (13/4/3 syöttöä/1 menetys/1 riisto/1 krt rikottu/2PH 1/2, 3PH 3/6 1PH 2/2), teholuku 16
Seagulls: Tuukka Kotti (18/7/2 s./2 krt rikottu/2PH 3/4, 3PH 4/4), teholuku 26