Gamebox: Helsinki Seagulls – Kataja Basket 97-74

Ottelu: Helsinki Seagulls – Kataja Basket
Aika: 15.1.2020
Paikka: Kisahalli, Helsinki
Lopputulos: 97-74 (18-19, 20-18, 28-17, 31-20)

Asetelma:
Sarjataulukossa sijoilla 1 (Seagulls) ja 7 (Kataja) olevien joukkueiden kohtaaminen, kolmas kuluvalla kaudella. Seagulls on voittanut kaksi edellistä, mutta mitään läpihuutojuttuja pelit eivät ole olleet. Kotikentällään helsinkiläiset ovat edelleen voittamattomia (12-0).

Sarjakärjen haastamiseen ei päästä parhaista mahdollisista lähtökohdista, sillä Kataja antaa jälleen tahtomattaan reilusti tasoitusta: joukkueen ”isosta päästä” puuttuvat sairastelevat Brandon Walters sekä Matias Ojala.

Ratkaisu:
Erinomaisesti otteluun latautunut Kataja kestää Seagulls-kyydissä niin kauan kuin se pärjää levypallotaistelussa. Kolmannen jakson puolivälissä alkaa väsy vääjäämättä painaa. Kotijoukkue onnistuu hakemaan kasan hyökkäyslevyreitä ja alkaa ottaa ottelua haltuunsa.

MVP:
Shawn Huff, Seagulls:
21 pistettä (pelitilanneheitot 8/11 (3 pisteen heitot 2/3), vapaaheitot 3/4)
4 levypalloa
ei menetyksiä
3 kertaa rikottu
+- -luku +17
teholuku 21
(21 peliminuuttia)

Susijengi-kapteeni on ikävä isäntä. Hän tekee käytännössä vain oikeita asioita ”oikeaan” aikaan laittaen mm. palloa sisään läheltä ja kaukaa.

Tilastopoiminta:
Seagulls voittaa levypallot 47-30 ja hyökkäyslevyreitä se kerää peräti 16, jotka mahdollistavat uusien yritysten kautta peräti 19 pistettä.

Muuta:
35 minuuttia tasapainoisesti ja keskittyneesti esiintyvän Katajan ykkösnimet ovat Jarred Ogungbemi-Jackson (23/5/5 syöttöä/-18/teholuku 28) sekä levypalloissa aina luotettava Jarekious Bradley (10/10/2 s./1 torjunta/-20/teholuku 17).

> Ottelutilasto

Seuraava ottelu:
Lauantaina 18.1. Joensuussa, vastassa Tampereen Pyrintö. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Urheilutalolla.