Gamebox: FIBA Europe Cup (SR): Kataja Basket – Bakken Bears (DEN) 89-104


FIBA Europe CupBakken Bears

Otteluennakko

”Tanskan koripalloylpeys saapuu Joensuuhun – Pystyytkö Kataja katkaisemaan Bakken Bearsin seitsemän ottelun mittaisen voittoputken?”
”Keskiviikkona käynnistyvässä jatkolohkossa kaksi selkeää ennakkosuosikkia”


 

Ottelusta

Ottelu: Kataja Basket – Bakken Bears (DEN)
Aika: 19.12.2018
Paikka: LähiTapiola Areena, Joensuu
Lopputulos: 89-104 (15-27, 17-26, 26-18, 31-33)

Asetelma:
FIBA Europe Cupissa voitosta voittoon (7 kpl) edennyt tanskalaiskarhu on Katajalta vielä kesyttämättä. Kaudella 2013-14 kohdattiin silloisessa EuroChallengessa ja Bears haukkasi pisteet molemmista matseista. Vieraat ovat olleet tällä kaudella totaalisen hurjina iskemällä kuudessa FEC-ottelussa vähintään 100 pinnaa ja seitsemännessäkin 98.

Ratkaisu:
Bears on juuri niin kovassa vireessä kuin mitä tulokset ja tilastot osoittavat. Kovaa vyörytystä kaikki 40 minuuttia. Lääkkeitä on hankala löytää, kun pinnoja ropisee hurjalla itseluottamuksella läheltä ja kaukaa. Terävät leikkaukset ja niihin oivaltavat, napakat syötöt tekevät tuhojaan ja kun stoppeja ei koko iltana saada riittävästi, ei juoksukilpailussa odotetustikaan pärjätä.

Avainpelaaja, Kataja:
Joni Herrala: (14 peliminuuttia) 3 pistettä (pelitilanneheitot 1/3 (3 pisteen heitot 1/3))/2 levypalloa/1 syöttö/ei menetyksiä/2 riistoa/+- -luku joukkueen paras, +3/teholuku 6

Sytyttää Katajan 3. jaksolla taistelemaan. Tulee penkiltä kehiin tilanteessa, jossa ottelua on menty tanskalaisten täydellisessä hallinnassa. Herralan sähäkät otteet toimivat sytykkeenä ja kotijoukkue kipuaa kertaalleen toiveita nostavaan 10 pisteen tuntumaan.

Avainpelaaja, Bakken Bears:
Darko Jukic: (27 peliminuuttia) 13 pistettä (pelitilanneheitot 4/6 (3 pisteen heitot 2/2), vapaaheitot 4/4)/5 levypalloa/5 syöttöä/2 menetystä/1 riisto/1 torjunta/+- -luku kentän paras, +21/teholuku 20

Serbitaustainen Tanskan maajoukkuepelaaja on aivan mykistävän hyvä. Tekee vain oikeita asioita: surpervarmaa, vakuuttavaa ”peruspeliä” – syöttää, ajaa, heittää. Katkoo Katajan viimeisenkin oljenkorren nostamalla kytkintä niillä hetkillä, kun joensuulaiset elättelevät vielä pientä toivetta noususta voittotaistoon.

Tilastopoimintoja:
Kataja pärjää levypalloissa hyvin (41-36) eikä Bears juhli hyökkäyskorilla (”vain” kahdeksan hyökkäyslevyriä), mutta 16 menetystä soitattaa mollisäveliä omassa päässä.

Tanskalaisten 10 Kataja-heiton torjuntaa on kova lukema, samoin peräti 26 koriin johtanutta syöttöä.

Muuta:
Topias Palmi (24/4/-8) pöhisee edelleen hyvävireisesti ja 24 pistettä on uusi ennätyksensä eurokentillä.

Vierasjoukkueen tekemä 104 pistettä on suurin määrä mitä seuran europelihistoriassa on kotikentällä jouduttu vastaanottamaan.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus
> Kuvasatoa

Seuraava ottelu:

Perjantaina Kotkassa seitsemän ottelun voittoputkessa etenevää KTP-Basketia vastaan.

Topias Palmi. Kuva: FIBA.Basketball.