Gamebox: 3. välierä: Kataja Basket – Helsinki Seagulls 105-80


SeagullsPlayoffs

Ottelusta

Aika ja paikka:
Mehtimäen jäähalli, Joensuu, 20.04.2017

Tilanne välieräsarjassa:
Kataja johtaa voitoin 2-1.

Pelijaksot:
34-16, 23-22, 20-23, 28-19

Ratkaisu:
Kotijoukkue onnistuu valmistautumisessaan aivan nappiin. Peli-ilme on päättäväinen ja kun henkinen kovuus siirtyy myös kentälle, nähdään parketilla juuri sitä Katajaa, joka haki kovia europelivoittojakin. Pallosta pidetään huolta (vain 10 menetystä) ja heittoprosentit (kakkoset 62, kolmoset 54, vapaaheitot 83) pysyvät korkealla. Pelaaja toisensa jälkeen onnistuu ja vaikka Seagulls muistuttaa muutamalla vaarallisen oloisella kirillään olevansa laadukas joukkue sekin, ei voittajasta ole tänään epäselvyyttä.

Avainpelaaja, Kataja:
Jarekious Bradley: 21 min: 28 pistettä (pelitilanneheitot 12/17, vapaaheitot 2/2)/9 levypalloa/1 menetys/5 riistoa/teholuku kentän ylivoimaisesti paras, 36/plus-miinus -luku +19

Jälleen uskomattoman kova suoritus pelaajalta, joka oli monen papereissa alkukaudesta lähinnä ”tuuraaja” ja ”se viides jenkki”. Kieltämättä miehen kehitys on kauden mittaan ollut huomattavaa ja tällä hetkellä ”JB” pelaa ihailtavan rennosti, kovalla itseluottamuksella. Tänään parasta osaamistaan ovat oikea-aikaiset hyökkäyslevyrit ja niistä nostetut kakkoset, joiden myötä helsinkiläisleirin valot hiljalleen sammuvat.

Avainpelaaja, Seagulls:
Antto Nikkarinen: 24 min: 6 pistettä (pelitilanneheitot 3/7)/1 levypallo/6 syöttöä/2 menetystä/2 riistoa/teholuku 8/plus-miinus -luku -28

Tällä kertaa tilastot valehtelevat, ainakin osittain. Nikkarinen on pitkään kentällä suvereeni johtaen joukkojaan pelottavan taidokkaasti. Katajan tuleekin myös jatkossa käyttää suurin huomionsa juuri häneen. Greg Gibsonin oiva veto on laittaa tauon jälkeen päällystakikseen Rion Brown (18/1/3 s./+22) ja juuri silloin pelintekijän kone hieman yskii.

Tilastopoimintoja:
Katajan takamieskolmikko Teemu Rannikko (14/2/5 s./+14), Ilari Seppälä (15/2/2 s./+25) ja Darryl Bryant (17/2/2 s./+1) on oivalla pelipäällä. Bryantin neljä menetystä on pitkälti silkkaa huolimattomuutta, mutta muuten miesten tekemisissä ei moitteita ole.

Kahdessa edellisessä ottelussa loistanut Seagulls-laituri Raymond Cowells (8/6/2 s./-19) hiipuu melko vaisuksi. Gerald Lee Jr. (10/3/-17) puolestaan pelaa vain 17 minuuttia mikä etenkin Kervin Bristolin (2/1) pudotessa Kataja-rosterista hieman ihmetyttää: ”Junnu” pyörii korin läheisyydessä tehokkaasti.

Muuta:
Bristol (2/1) saa iskun päähänsä reilun 3 minuutin pelin jälkeen. Hän joutuu jättämään kentän eikä pysty enää palaamaan. Jää nähäväksi kuinka pahasta vammasta on kysymys.

Daniel Mullings on jo harjoitellut joukkueen mukana, mutta ei vielä pue otteluun.

> Ottelutilasto

Videot:
> Kataja Basket Highlights (Visio Video/Ari Tauslahti)

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka

Muualla:
”Kataja murskasi Seagullsin” (Karjalainen.fi)

Seuraava ottelu:
Neljäs kohtaaminen pelataan sunnuntaina Helsingissä.