Gamebox: 3. välierä: Helsinki Seagulls – Kataja Basket 95-74


SeagullsPlayoffs

Seagulls johtaa välieräsarjaa voitoin 3-0. Finaalipaikka irtoaa neljällä voitolla.

Otteluennakko

”Kohti Kisahallia …taas”

Välierä #3, Töölön Kisahalli. Siinä kohteemme taas tänään. Kannisen Matti ei tarvitse enää navigaattoria, sen verran alkaa olla jo tuttu reitti. Fanibussi seuraa perässä, ei nyt ihan varjona, mutta puoli tuntia meidän takana. Äänekäs ryhmä on taas liikkeellä laulavan bussiemännän eli meidän myyntipäällikkö Henna-Riikan ohjauksessa. Kosken Vili taitaa olla varsinaisena matkanjohtajana ja visailujen laatijana. Erittäin hienoa työtä, että saadaan taas kannattajista iso tuki joukkueelle. Kiitos kuuluu reissua tukeneille yrityksille ja reissun järjestäjälle. Suurin kiitos toki niille, jotka ovat halunneet lähteä paikan päälle tukemaan meitä. ISO KIITOS???? Mainitaan nyt vielä, että viimeiset lähtijät saatiin reissuun mukaan pari tuntia ennen fanibussin lähtöä.

Ei ole kahta sanaa, etteikö Seagulls olisi hyvä joukkue. Tiistain ottelussa Motonet Areenalla he veivät peliä koko ajan eikä heikkoja hetkiä tullut. Ensimmäinen peli Kisahallissa kuitenkin osoitti sen, että Seagulls on voitettavissa. Meille myönteinen lopputulos jäi hieman vajaaksi, mutta antoi varmasti uskoa. Tiistain kotiottelu oli taas selvä ns. ohipeli meiltä. Niitä tulee välillä ja se on jo unohdettu.

Kaksi ikävää loukkaantumista sattui edellisessä pelissä ja siitä johtuen Amanzen ja Tomin pelit on tämän kauden osalta pelattu. Molemmat ovat kuitenkin bussissa mukana tukemassa joukkuetta. Tämä on ihan selkeä juttu molemmille, eivät olisi jääneet pois mistään hinnasta. Positiivinen juttu on se, että Camron Reece saa nyt hienon mahdollisuuden kentällä. Cam on uskomaton ilopilleri, joka on harjoitellut erittäin hyvin koko kauden joukkueen mukana ja pitänyt pelituntumaa yllä Talentsien riveissä. Camista voin sen verran vielä kertoa, että hän on kauden aikana kehittynyt todella ison harppauksen.

Loukkaantumiset ovat aina ikäviä. Kaikkein eniten sattuu sydämeen, kun tietää miten pahalta loukkaantuneista pelaajista itsestään tuntuu. Kolikolla on kuitenkin kaksi puolta. Toiset pelaajat saavat nyt ne minuutit jotka Amanzelta ja Tomilta jäävät. Väkisin tulee mieleen kevään 2015 finaalit. Meidän sentteri Tom Knight loukkasi polvensa pahasti ja hänen kautensa päättyi siihen. Siinä tilanteessa ei jääty surkuttelemaan. Silloin koko joukkue taisteli ja esille nousi eräs Tommi Huolila aivan jäätävillä esityksillä. Nytkään ei surkutella vaan taistellaan.

Tänään Joensuun virallinen kisakatsomo on Jet Set Bar. Sinistä taas päälle, ???? sykkimään ja Jettiin katsomaan peliä. Jos et pääse Kisikselle tai Jettiin, niin Ruutu+ palvelusta näkee pelin. Jos ei sekään onnistu, on vielä yksi keino seurata peliä, nimittäin Karjalainen Syke radiokanavalta voi kuunnella suoran lähetyksen Kisahallista klo 18.20 alkaen. Siitosen Petri on selostushommissa.

Pallo nousee ilmaan Kisiksella 18.30 ja teidän kaikkien kannustustanne tarvitaan.

Huutakaa, me kuullaan kyllä!

-Tapsa


 

Ottelusta

Ottelu: Helsinki Seagulls – Kataja Basket / Korisliigan 3. välieräottelu
Aika ja paikka: 21.4.2023, Kisahalli, Helsinki
Lopputulos: 95-74 (23-17, 27-15, 19-16, 26-26)

Ratkaisu: Keinot, jotka Katajan pitäisi siirtää fläppitaululta parketille voittaakseen tässä sarjassa yhdenkin ottelun jäävät edelleen suunnitteluasteelle. Hyökkäyspeliin ei saada sykettä, heittopeli ei ole riittävän korkealla tasolla ja Seagulls löytää paikat omille korintekosektoreilleen lopputuloksen kannalta aivan liian helposti. Vieraiden otteista puuttuu raivokkuus sekä tietynlainen ”playoff-ilkeys” ja viimeistään tässä vaiheessa sarjaa tätäkin pelikirjan puolta on kaavittava jostakin esiin.

Tehomiehet:
Kataja: Galin Smith, teholuku 15 (12/8/1 menetys/1 riisto/1 torjunta/ pelitilanneheitot 4/10, vapaaheitot 4/4)
Seagulls: Zena Edosomwan ja Lassi Nikkarinen, molemmilla teholuku 24 (Edosomwan: 15/11/1 menetys/1 torjunta / pelitilanneheitot 7/8, vapaaheitot 1/2; Nikkarinen: 18/1/5 syöttöä/2 riistoa / pelitilanneheitot 6/7, vapaaheitot 3/4)

> Ottelutilasto

Seuraava ottelu: Välieräsarjan neljäs ottelu pelataan Motonet Areenalla sunnuntaina 23.4.