Gamebox: 1. välierä: Helsinki Seagulls – Kataja Basket 84-68


SeagullsPlayoffs

Seagulls johtaa välieräsarjaa voitoin 1-0.

Otteluennakko

”Välierä #1 Kisahallissa”

Kataja Basketilla on nyt toinen vuosi peräkkäin Korisliigan välierissä. Edellisen kerran näin on ollut kausilla 2013-14 ja 2014-15. Hyvässä muistissa on, miten silloin kävi tuolla jälkimmäisellä kaudella. Toivottavasti tämä on enne tulevasta. En panisi pahakseni. Sitä ennen on kuitenkin kairattava kahdeksan voittoa ja niiden kairaaminen alkaa tänään.

Seagulls on laadukas nippu pelaajia eikä valmennuksessakaan ole moitteen sijaa. Päävalmentaja Jussi Laakso tietää miten mestaruuksia voitetaan, tosin sitä tietoa ei ole kuitenkaan hankkinut Lokkien peräsimessä. Heiltä löytyy jokaiselle pelipaikalle osaavia pelaajia ja myös vaihtopenkiltä löytyy syvyyttä. Korisliiga.fi sivuston mukaan Lokeilla ei ole muita terveysmurheita kuin se, että ex-Kataja Antti Kanervo on merkitty kommentilla GTD 75%. Myöhemmin tänään selviää, onko Antti pelikunnossa.

Meillä pelaajien tilanne on hyvä. Toki pieniä kolhuja on yhdellä jos toisella, mutta ei sellaisia, jotka vaikuttaisivat millään lailla. 12 pelaajan voimin ollaan matkassa. Joukkueen ilopilleri Cam Reecekin halusi ehdottamasti lähteä mukaan tukemaan omiaan, hieno juttu! Yksi tavallisesta poikkeava juttu tällä pelireissulla on, nimittäin se, että meidän Masi, eli Thomas Tumba täyttää vuosia. Normaalioloissa synttärisankari tarjoaa kakkua muulle joukkueelle, mutta tällä kerralla kakunsyönti siirtyy eteenpäin. Jotain pitää kyllä keksiä Masille. Lounaspysähdyksen aikana saattaa olla sopiva hetki sille. Jos jotain kivaa keksitään, niin siitä sitten sosiaalisen median kanavilla sisältöä.

Kumpikin joukkue on toiselle hyvin tuttu tämän kauden peleistä. Korisliigassa on kohdattu niin runkosarjassa kuin myös ylemmässä jatkosarjassa. Suomen Cupin finaalissakin kohdattiin. Muistaako kukaan miten siinä kävi? Ensimmäinen ottelu välieräsarjassa saattaa kuitenkin olla, ainakin alussa, jonkin verran tunnusteleva, koska joukkueet ovat todennäköisesti tehneet omiin juttuihinsa pieniä muutoksia ja ne selviävät pelin aikana. Ei hätää, pelaajat pelaavat kuitenkin täysillä heti alusta alkaen ja antavat valmentajien tehdä omat hommansa.

Hieno juttu on taas se, että fanibussi liikkuu jälleen. Upeaa, että ihmiset tarttuvat tilaisuuteen lähteä kannustamaan omaa joukkuettaan ja vieläpä erittäin lyhyellä varoitusajalla. Keskiviikon pelin jälkeen välittömästi lähti ilmoitus fanireissusta ja perjantaina puoliltapäivin sain ilokseni tiedon, että reissu toteutuu. Todellista Kataja Community -henkeä ???????????? Reissun toteutumiseen auttoi kovasti myös se, että yrityksiltä ja yksityisiltä saatiin reissua varten rahoitusta. Iso kiitos siitä!!! Mielenkiinnolla odotan tietoa siitä, onko meidän fanibussin laulava bussiemäntä Henna-Riikka vetäissyt flunssan jälkimainingeissa tervetuliaislaulun. Todennäköisesti on.

Nyt sitten huomio te, jotka ette paikanpäälle pääse: Virallinen kisakatsomo on tänään Bar Play. Kuulin, että sinne on jo kovasti värvätty porukkaa katsomaan peliä yhdessä. Jos en olisi joukkueen kanssa Kisahallissa, olisin varmasti Bar Playssa. Sinistä päällä ja Kataja Community -hengessä ???? (sininen sydän) sykkien ja omia kannustaen. Nyt teen saman penkin takana. Lucky me!

Luotan taas siihen, että huudatte ja kannustatte. Me kuullaan kyllä!

-Tapsa


 

Ottelusta

Ottelu: Helsinki Seagulls – Kataja Basket / Korisliigan 1. välieräottelu
Aika ja paikka: 15.4.2023, Kisahalli, Helsinki
Lopputulos: 84-68 (17-19, 21-23, 22-12, 24-14)

Ratkaisu: Voittaakseen Seagullsin tasoisen joukkueen edes kerran olisi Katajan saatava pidettyä ottelu matalapisteisenä sekä onnistuttava heittopelissään todella hyvin. Näistä vain ensimmäinen prinsiippi toteutuu riittävällä tasolla. Seagulls pyörittää läpi ottelun tehokasta palloscreen-peliään eikä Katajalla ole sen lukemisessa sekä siihen reagoimisessa tänään oikein onneakaan etenkin, kun Okko Järvi (22/8) pääsee kolmannella neljänneksellä vauhtiin. Lopusta huolehtii yksi Korisliigan kautta aikain parhaista puolustajista, Rene Rougeau (12/7/5 syöttöä/4 riistoa), jonka käsiin Kataja hukkaa viimeiset voittomahdollisuutensa.

Tehomiehet:
Kataja: Galin Smith, teholuku 17 (11/10/2 syöttöä/3 menetystä/2 torjuntaa/ pelitilanneheitot 5/10, vapaaheitot 1/1)
Seagulls: Zena Edosomwan ja Lassi Nikkarinen, molemmilla teholuku 19 (Edosomwan: 10/9/2 syöttöä/2 menetystä/1 riisto/3 torjuntaa / pelitilanneheitot 5/7, vapaaheitot 0/2; Nikkarinen: 13/2/9 syöttöä/1 menetys/1 riisto/ pelitilanneheitot 4/8, vapaaheitot 4/5)

Muuta: Kataja upottaa peräti 37 kolmen pisteen heitostaan vain kahdeksan (22 %).

> Ottelutilasto

Seuraava ottelu: Välieräsarjan ensimmäinen kotiottelu pelataan Motonet Areenalla tiistaina 18.4.