Gamebox: 1. välierä: BC Nokia – Kataja Basket 86-67


BC Nokia

Nokia johtaa ottelusarjaa 1-0. Finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa. Seuraava kohtaaminen käydään maanantaina Joensuussa.

Otteluennakko

”Taistelu Korisliigan finaalipaikasta alkaa perjantaina – BC Nokia historiallisen epämiellyttävä vastus”


 

Ottelusta

Ottelu: BC Nokia – Kataja Basket / Korisliigan 1. välieräottelu
Aika: 19.4.2024
Paikka: Harjuniityn Liikuntahalli, Nokia

Lopputulos: 86-67 (12-9, 21-17, 18-24, 35-17)
Yleisöä: 711

Ratkaisu: Pärjätäkseen yksittäisessä ottelussa -puhumattakaan koko ottelusarjasta- pitää Katajan saada Nokialta joitakin sille tyypillisiä asioita pois tai ainakin vaikeuttaa niitä. Yksi tällainen on nopea siirtyminen omista hyökkäyspäähän; asia, joka on nyky-Nokian tavaramerkki. Lisäksi oman heittopelin on sujuttava vähintään kohtuullisesti ja levypallokamppailuissa tulee pärjätä. Tänään joensuulaiset onnistuvat vain viimeksi mainitussa. Kataja roikkuu ottelussa mukana miten, kuten aina kolmannen jakson loppuun, se käy johtoasemassakin, mutta vaaran merkit ovat jatkuvasti näkyvillä. Heittopeli ei toimi koko iltana riittävän hyvin, pelivälineen menetyksiä tulee harmittavina ryppäinä ja saapa Nokia jopa yllätettyä Katajaa muutamilla puolustuspäänsä tempuilla. Lopullisesti ero repeää isäntien röyhkeillä leikkauksilla ja korille ajoilla, joihin Katajalla ei tänään ole lääkkeitä.

Tehopelaajat:
Kataja: Richaud Pack, teholuku 16
17 pistettä
5 levypalloa
5 syöttöä
3 menetystä
pelitilanneheitot 6/14
vapaaheitot 3/3

BC Nokia: Patrick Tapé, teholuku 27
14 pistettä
9 levypalloa
1 syöttö
2 riistoa
3 torjuntaa
pelitilanneheitot 7/9

Muuta: Kataja voittaa levypallot 43-34 ja hakee peräti 14 irtopalloa Nokian korilta. Valitettavasti 19 menetystä käytännössä mitätöi nämä saavutetut edut.

> Ottelutilasto

Seuraava ottelu: Välieräavaus Joensuussa pelataan maanantaina 22. huhtikuuta, jolloin Kataja lähtee Motonet Areenalla laittamaan sarjaa tasoihin.