Ajankohtaista

Earvin Morris palaa Joensuuhun

Pre-seasonin ajan Kataja Basketia edustanut 25-vuotias amerikkalaislaituri palaa Suomeen ja vahvistaa joensuulaisjoukkuetta loppukauden ajan. Sopimuksessa ei ole ns. buy out -pykälää. Parhaillaan loukkaantumisista kärsivä Kataja jatkaa kautta viidellä ulkomaalaisvahvistuksella.

Morrisin paluu on yllättävä mutta ymmärrettävä. Hän jätti Suomen reilu kuukausi sitten sarjakauden kynnyksellä sopimuksessa tuolloin olleen buy out -pykälän turvin saatuaan Libanonista varteenotettavan tarjouksen. Olot maassa kehittyivät kuitenkin jo lokakuun alkupuolella epävakaiksi mikä vaikutti myös pääsarjakoripalloiluun. Otteluja alettiin perua eikä liigaa ole pelattu sitten lokakuun puolivälin.

Morris esiintyi Sagesse Al Hekmeh Beirut -joukkueessa neljästi. Peliaikaa tuli keskimäärin 20 minuuttia missä ajassa tilastoihin jäivät merkinnät 10,8 pisteestä ja 3,0 levypallosta. 17 kolmen pisteen heitostaan 7 onnistui eli prosentiksi jäi hyvä 41.

Päävalmentaja Juha Sten kertoo, että Morris oli asiassa aloitteellinen ja että päätös paluustaan oli lopulta helppo tehdä.

– Kyseessä on erittäin hyvä pelaaja ja pidetty joukkuekaveri. Hän tuo meille kaivattua pallollista taitoa, kykyä luoda paikkoja itselleen ja muille. Kun vielä moni asia on pelaajalle jo valmiiksi tuttu, olisi jopa tyhmää olla katsomatta tätä korttia, Sten toteaa.

Earvin Morrisin on määrä saapua Joensuuhun torstain kuluessa. Hän on edustuskelpoinen heti, kun vapautus Libanonista saapuu.

Lisätietoa:
”Earvin Morris yleispelaajaksi Kataja Basketiin” (KatajaBasket.fi 15.8.2019)
”Earvin Morris jättaa Kataja Basketin” (KatajaBasket.fi 26.9.2019)
> Earvin Morrisin Kataja Basket -pelaajakortti

« Takaisin