Gamebox: Kataja Basket – Telekom Baskets Bonn (GER) 70-90


Mestarien liigaTelekom Baskets Bonn

BCL-karsinnan päätöskierroksen toinen osa maanantaina Bonnissa.

Otteluennakko

”Mestarien Liiga -karsinta huipentuu revanssiin saksalaisesta Telekom Baskets Bonnista” (KatajaBasket.fi 28.9.2017)


 

Ottelusta

Aika ja paikka:
29.9.2017 klo 18:30, LähiTapiola Areena, Joensuu

Pelijaksot:
9-33, 18-17, 16-22, 27-18

Ratkaisu:
Bonn suhtautuu Katajaan äärimmäisellä vakavuudella mikä näkyy kaikessa tekemisessään. Pelaajamme ja hyökkäyskuviomme on scoutattu viimeisen päälle ja kun kokoonpanonsa on edelliskauttakin laadukkaampi ja täynnä huikeita urheilijoita jotka pystyvät totetuttamaan kirjaimellisesti kaiken suunnitellun, on asetelma ensimmäisellä kympillä ”isät vastaan pojat”. Katajan pelinrakentelusta ei jää jäljelle oikein mitään ja ne harvat kerrat kun korirauta on ”ulottuvilla”, tulee pallo takaisin sellaisella torjuntavoimalla, että harvoin kokee.

Avainpelaaja, Kataja:
Alex Marzette: 18 pistettä (pelitilanneheitot 6/12, 3 pisteen heitot 1/4, vapaaheitot 5/7)/2 levypalloa/2 menetystä/4 riistoa/+- -luku -10/teholuku 14

Ainoa joensuulaispelaaja, joka ei missään vaiheessa puristu ”pieneksi” vieraiden luomassa helteessä. Saa luotua tilaa tekemisilleen, kiitos erinomaisten fyysisten ominaisuuksiensa, ja onnistuu usein.

Avainpelaaja, Telekom Baskets Bonn:
Yorman Polas Bartolo: 14 pistettä (pelitilanneheitot 6/11, 3 pisteen heitot 1/3, vapaaheitot 1/2)/12 levypalloa/3 syöttöä/4 menetystä/3 riistoa/1 torjunta/+- -luku kentän paras, +28/teholuku kentän paras, 23

Viime kauden mittelöistä tuttu saksankuubalainen on myös tällä kertaa hurjassa iskussa. Hillitön urheilija, joka olisi hieman paremman heittotaidon omatessaan kuluttanut NBA-parketteja aikapäiviä sitten. Todellinen musta vaate Kataja-pelureille: painajainen puolustajana, ylivoimainen pideltävä korin läheisyydessä.

Tilastopoimintoja:
Bonnin korin alle ei juuri ole asiaa, sillä siinä missä saksalaiset iskevät Katajan korin läheisyydestä 34 pistettä, Kataja onnistuu vastaavasti 18:n edestä. 2 pisteen heittojen onnistumisprosentitkin kertovat omaa kieltään: Bonn 67, Kataja 37. Heittojen torjunnat saksalaisille 6-1.

Damier Pitts (7/4/9 s./-16) jakelee vaikean alun jälkeen lopulta kaikkiaan 9 koriin johtanutta syöttöä mikä on tähän otteluun kerrassaan erinomainen lukema.

Muuta:
Alex Murphy puuttuu edelleen Kataja-kokoonpanosta.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus

Kuvasatoa:
> ChampionsLeague.Basketball

Muualla:
”Kataja takamatkalta Mestarien Liigan 3. karsintakierroksen ratkaisevaan otteluun” (Basket.fi)

Seuraava ottelu:
Mestarien Liiga -karsinta päättyy maanantai-iltana Saksassa, jolloin Tekekom Baskets Bonn isännöi 3. karsintakierroksen toista osaottelua.