Ajankohtaista

Mestarien Liiga -karsinta huipentuu revanssiin saksalaisesta Telekom Baskets Bonnista

Viimeiset paikat tämän kauden Mestarien Liigaan ratkeavat seuraavien neljän päivän aikana. Kataja Basket, joka teki keskiviikkona koko eurooppalaisenkin koripalloilun mittakaavassa kovan tempun pudottamalla jatkosta Espanjan pääsarjajoukkue Divina Seguros Joventutin kohtaa jo perjantaina lohkopaikan edessä olevan viimeisen esteen. Saksalainen Telekom Baskets Bonn on seuralle tuttu viime vuoden FIBA Europe Cupista.

Divina Seguros Joventut putosi Katajalle kahden ottelun yhteistuloksella 146-150. Joensuulaisten sankariosastolle oli ilahduttavasti tunkua: korien alustoilla kaikkensa antaneet Vesa Mäkäläinen ja Tommi Huolila, pallollisia vastustajia tauotta painostaneet ja hyökkäyspeliä organisoineet Ilari Seppälä sekä Damier Pitts, erinomaisiksi yleispelaajiksi osoittautuneet laiturit Alex Marzette ja Wesley Saunders

– Olen äärimmäisen ylpeä joukkueestamme. Asenne on kaikilla ollut aivan uskomaton. Sanon suoraan, että tapa jolla juuri nämä pelaajat tsemppaavat ja kannustavat toisiaan on jotain mitä en ole monesti valmentajaurallani kokenut. Se merkitsee minulle valtavasti, päävalmentaja Greg Gibson puhalteli jatkopaikan varmistuttua.

– Työ on pahasti kesken, mutta alku näyttää lupaavalta. Emme ole hätääntyneet vaikeillakaan hetkillä ja se kyllä kertoo joukkueesta. Toisaalta emme mielestäni ole pelanneet vielä kovinkaan hyvin, mutta olemme paikanneet sitä onnistuneesti kovuudella. Tämä on hyvä huomioida ja laittaa positiivisena asiana merkille. Jatkopaikan ansaitsimme nimenomaan itseämme säästämättä likoon laittaen.

Telekom Baskets Bonn, joka kohdataan karsinnan jälkimmäisessä osaottelussa maanantai-iltana Saksassa, on materiaaliltaan kenties jopa leveämpi kuin viime kaudella, jolloin sillä riitti yllin kyllin voimaa ja taitoa kaikille pelipaikoille. Joukkue ei jättänyt BCL-starttiin valmistaumisessaan mitään sattuman varaan: se saapui keskiviikkona Helsinkiin, josta varautui siirtymään joko Badalonaan tai Joensuuhun.

Joensuuhun torstaina saapuneet saksalaiset käynnistävät tämän ottelun myötä kautensa virallisesti. Heillä on alla peräti 11 harjoitusottelua, joiden perusteella vastuu jakautuu tasaisesti, kuten odottaa sopiikin.

Takakentällä pyörii kolmikko Joshua Mayo, Konstantin Klein, Ron Curry. Heistä Mayo ja Klein olivat mukana myös viime kaudella, jolloin Curry pelasi hyvillä tilastoilla sekä Slovenian että Adrianmeren liigaa.

Pienissä laitureissa huomio kiinnittyy ensisijaisesti jo viime kaudelta tuttuun Yorman Polas Bartoloon. Saksankuubalainen on monitoimimies erikoisalueenaan puolustaminen. Kataja-pelureista hurjan jalkatyönsä kokivat alkuvuodesta varsinkin Daniel Mullings sekä Teemu Rannikko, jonka tokaisu kesken Joensuussa pelatun ottelun kertoo paljon:

– Eihän tuo kaveri ei väsy ollenkaan.

Isossa päässä Bonnilla on heittää kehiin mm. joukkueessa jatkava Julian Gamble sekä uudet tuttavuudet Jordan Parks ja Nemanja Djurisic. Heistä montenegron paidassa päättyneet EM-kisat pelannut Djurisic lienee Katajalle erityisen paha pideltävä. Balkanilainen pelikovuus yhdistettynä taitoon on valttikortti missä tahansa päin Eurooppaa. Viimeksi kuluneen kahden kauden aikana Djurisic on voittanut mm. kaksi Puolan mestaruutta ja pelannut samaan aikaan neljällä korkeimmalla eurooppalaisella seurajoukkuetasolla: Euroliigassa, EuroCupissa, FIBA Mestarien Liigassa sekä FIBA Europe Cupissa.

Perjantaina käytävä kohtaaminen on suomalaisen ja saksalaisen joukkueen välillä kautta aikain 12. eurokentillä. Suomalaisvoittajina koppiin ovat poistuneet ainoastaan HNMKY (v. 1991) ja Äänekosken Huima (v. 1999).

Kataja Basket pelaa historiansa kuudetta europelikautta. Vuosi sitten joukkue selvitti tiensä karsinnasta ensimmäisen nykymuotoisen FIBA Mestarien Liigan lohkovaiheeseen ja yllätti monet hakemalla vierasvoitot Israelista, Turkista sekä Ranskasta. Heikko kotipelisaldo (2 voittoa, 5 tappiota) pyyhki kuitenkin haaveet pudotuspelipaikasta eikä FIBA Europe Cupistakaan saatu lohtua Telekom Baskets Bonnin oltua kaksiosaisessa playoff-väännössä selvästi parempi.

Saksalaiset etenivät FIBA Europe Cupissa Katajan tieltään raivattuaan aina välieriin saakka ja tämä on joukkueen kautta aikain paras saavutus kansainvälisillä kentillä.

Telekom Baskets Bonn 2017-18


Kuva: Championsleague.Basketball

 #                Pit  Pa Synt Pelip. A-mo Kasvattajaseura/yliopisto 
 4 Ron Curry (USA)        193  86 1993 1-2   - James Madison, USA
 5 Jordan Parks (USA)       201  92 1994  4   - North Carolina Central, USA 
 7 Konstantin Klein        187  86 1991  1   3 Alba Berlin
 8 Nemanja Djurisic (MNE)     203 104 1992  4  12+ Georgia, USA
 9 Julian Gamble (USA)      208 114 1989  5   - Miami, USA
10 Julian Jasinski        201  95 1996 3-4   - Vfl Bochum
11 Anthony "TJ" Dileo (USA/GER)  190  92 1990  2   - Temple, USA
12 Martin Breunig         203  92 1992 4-5   - Montana, USA
13 Yorman Polas Bartolo (CUB/GER) 191  88 1985  3  15+ Tigres De Camagüey, CUB
14 Joshua Mayo (USA)       181  76 1987  1   - Illinois-Chicago, USA
15 Malcolm Hill (USA)       198 100 1995  3   - Illinois, USA
16 Viktor Frankl-Maus       186  82 1993  1   - Köln 99ers
17 Alexander Möller        208 104 1998  5   - Bonn/Rhöndorf
19 Yannick Kneesch        204 105 1996  4   - Sg Tvd-Bis Speyer
  Anton Geretzki         193  78 1998  3   - Bonn/Rhöndorf

Päävalmentaja: Predrag Krunic (BIH)	
Apuvalmentaja: Chris O´Shea (USA/IRL)

Lisätietoa

Otteluisäntä

Uuden pääyhteistyökumppanuuden kunniaksi:


> Pääsyliput

FIBA Mestarien Liiga 2018 -karsinnan 3. kierros, 1. osaottelu:
Kataja Basket – Telekom Baskets Bonn (GER)
LähiTapiola Areena, Joensuu, perjantai 29.9. klo 18:30

 

« Takaisin