Gamebox: Kataja Basket – Helsinki Seagulls 71-85


Seagulls

Ottelusta

Ottelu: Kataja Basket – Helsinki Seagulls
Aika: 7.3.2020
Paikka: LähiTapiola Areena, Joensuu
Lopputulos: 71-85 (20-26, 14-13, 18-18, 19-28)

Asetelma:
Sarjataulukossa sijoilla 2 (Seagulls) ja 7 (Kataja) olevien joukkueiden neljäs ja samalla viimeinen runkosarjakohtaaminen kuluvalla kaudella. Helsinkiläiset hakivat marraskuussa Joensuusta seurahistoriansa ensimmäisen runkosarjavoiton ja ovat vieneet nimiinsä myös kaksi Kisahallissa käytyä kohtaamista.

Vieraiden kokoonpanosta puuttuu loistava heittäjä Elijah Stewart. Katajan miehistö ei juurikaan tunnu tervettä päivää kokevan, sillä tänään poissa ovat Jarred Ogungbemi-Jackson ja Samuli Vanttaja.

Ratkaisu:
Ottelu on sikäli toisinto keskiviikkoisesta Salon-vierailusta, että myös tällä kertaa sarjan kärjessä koko kauden pelannut vastustaja on koko ajan askeleen edellä. Seagullsin hyökkäyspeli on sujuvampaa, viimeistely vaivattomampaa. Katajan 19 pallonmenetystä kertovat omaa tarinaansa vaikeuksista helsinkiläispuolustuksen edessä. Yrityksen puutteesta isäntiä ei voi syyttää, mutta pärjätäkseen loppukauden väännöissä ei joukkueella ole varaa poissaoloihin, kaikkia tarvitaan.

MVP:
Richard Williams, Seagulls:
16 pistettä (pelitilanneheitot 7/12 (3 pisteen heitot 1/3), vapaaheitot 1/1)
4 levypalloa
6 koriin johtanutta syöttöä
3 menetystä
5 riistoa
3 kertaa rikottu
+- -luku +16
teholuku 23
(31 peliminuuttia)

Piskuinen pelintekijä pyörittää Seagulls-hyökkäystä vauhdikkaasti.

Tilastopoimintoja:
Koriin johtavat syötöt kirjataan vieraille 23-15.

Katajan 18 kolmen pisteen heitosta vain 3 osuu (17 %) ja se on yksi iso syy tappioon.

Muuta:
Brandon Walters (19/10/3 torjuntaa/-15/teholuku 25) pelaa hyvän ottelun. Sentteri raataa etenkin hyökkäyskorilla hurjasti, häntä rikotaan peräti kahdeksan kertaa ja mies jääkin liian usein vaille oikea-aikaista syöttöä.

> Ottelutilasto

Seuraava ottelu:
Keskiviikkona Tampereella Pyrinnön vieraana, jolloin joukkue koettaa tosissaan katkaista jo seitsemän ottelun mittaiseksi venyneen vierastappioputken.