Gamebox: Kataja Basket – Helsinki Seagulls 87-68


Seagulls

Ottelusta

Pelijaksot:
30-18, 22-21, 8-15, 27-14

Ratkaisu:
Kotijoukkueen kova asenne ja tahtotila ovat tänään liikaa kaukaa tuleville vieraille. Kataja rakentaa ensihetkiltä lähtien tukevaa johtoa näyttämällä tuolloin aika lailla juuri siltä ryhmältä, joka on napsinut upeita europelivoittoja.

Vaikka tasokas ja peliään koko ajan parantava sarjakärki Seagulls hivuttautuu isännille vaikean kolmannen jakson lopulla jo neljän pisteen päähän ei kotivoitto ole vakavasti uhattuna. Puolustuksessa työhaalarit pysyvät tiukasti päällä mikä takaa sen, että energiaa, iloa ja onnistumisia nähdään riittävästi myös hyökkäyspäässä.

Avainpelaaja, Kataja:
Daniel Mullings: 31 min: 18 pistettä (pelitilanneheitot 9/14, vapaaheitot 0/5)/9 levypalloa/2 syöttöä/2 menetystä/2 riistoa/2 torjuntaa/teholuku 20/plus-miinus -luku +21

Vapaaheittopeliä vaille kiitettävä suoritus. ”Mully” rymistelee varsinkin ratkaisevat alkuhetket tavalla, joka boostaa koko joukkueen liitoon. Kädet ja jalat käyvät puolustuspäässä ja kauden ennätysyleisö, 1840 henkilöä, kohisee ilmavuuttaan Seagulls-korilla.

Avainpelaaja, Seagulls:
Devonte Upson: 23 min: 14 pistettä (pelitilanneheitot 7/13, vapaaheitot 0/1)/9 levypalloa/2 syöttöä/2 menetystä/2 riistoa/teholuku 18/plus-miinus -luku -18

Erinomainen etenkin hyökkäyslevypalloissa, joita hakee peräti kahdeksan ja nostelee näistä tukun pisteitä.

Tilastopoimintoja:
Seagulls menettää pallon 15 kertaa, Kataja 12. Kotijoukkue hyödyntää ylimääräiset pallonhallinnat peräti 18 pisteen edestä, vieraat vain viiden.

Toinen merkittävä ero on tarkkuus kolmen pisteen heitoissa. Kataja osuu 38-prosenttisesti (9/24), Seagulls vain 18-prosenttisesti (5/28).

Muuta:
Tappio on Seagullsille vasta kauden toinen. Sen riveistä vain Upson yltää 10 pisteeseen, kun Kataja onnistuu erinomaisesti mm. liigan Lokakuun pelaajan Raymond Cowelsin (4/8) ja Marraskuun pelaajan Gerald ”Junnu” Leen (8/2) kanssa.

Ottelussa nähdään kaksi harvinaista suoritusta: pikkuvaivojen jäljiltä vielä osin puolikuntoinen mutta silti upean ottelun pelaava Teemu Rannikko (17/1/7 s./2 riis./teholuku 18/+23) iskee ensimmäisen neljänneksen päätteeksi kolmosen pussiin oman vapaaheittoviivan tuntumasta ja Jesse Niemi (2/2/4 riis.) saa kentällä olevana kapteenina tililleen kaksi pistettä Alex Vaenerbergin (3/0/2 riis.) tipatessa levypallokamppailussa pallon epäonnekkaasti ns. omaan maaliin.

> Ottelutilasto
> Sarjataulukko

Videot:
> Kataja Basket Highlights (Visio Video/Ari Tauslahti)
> Lehdistötilaisuus (Kataja Basket @ YouTube)

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka
> Karjalainen.fi

Seuraava ottelu:
Perjantaina Kouvolassa, jossa Kouvot isännöivät Korisliiga-iltaa.