Gamebox: Helsinki Seagulls – Kataja Basket 52-88


Seagulls

Seagulls puolustaa ensi jaksolla hyvin, mutta siihen joukkueen ilonaiheet sitten jäävät. Kun Teemu Rannikko (10/3/9 s./2 riis.) saa ohjattua joensuulaisten hyökkäämisen oikeille urille, kääntyy vaakakuppi todella nopeasti.

Ottelusta

Pelijaksot:
13-19, 7-21, 14-31, 18-17

Ratkaisu:
Jo runkosarjan voiton varmistanut Kataja testaa viimeisillä kierroksilla valikoidusti pudotuspelivalmiuttaan, lepuuttaa avainmiehiä tarpeen mukaan sekä kokeilee joitakin uusia variaatioita. Tänään teemana on mitata vire koko kauden vaikeuksia aiheuttanutta Seagullsia vastaan.
Vieraat ovat matkassa parhaalla miehistöllään ja heti alussa käy selväksi, että keskittyminen on ns. tapissaan. Seagulls puolustaa ensi jaksolla hyvin, mutta siihen joukkueen ilonaiheet sitten jäävät. Kun Teemu Rannikko (10/3/9 s./2 riis.) saa ohjattua joensuulaisten hyökkäämisen oikeille urille, kääntyy vaakakuppi todella nopeasti. Vaikka Katajan puolustuspeli on alusta loppuun erinomaista, saa Seagulls katsella pitkään peiliinkin 20 pallonmenetyksensä kanssa: niistä hyvin moni johtuu silkasta omasta huolimattomuuudesta.
Rannikon takalinjojen dominoinnin ohella Lamayn Wilson (20/10/4 riis./1 tor.) ja Tommy Scrubb (17/5/2 s.) esittävät tehokkainta Kataja-pelaamista. Wilson on suoranainen kauhu kotijoukkueelle tulikuuman heittokätensä kanssa ja Scrubb taituroi joka puolella kenttää eikä heittele paljoa ohi hänkään. Tony Easley (10/6/1 tor.) puolestaan pelottelee helsinkiläisiä omassa päässä: torjuntauhkansa näkyy Seagulls-heittoprosenteissa.
Tänään 22 vuotta täyttävä Marius Van Andringa (10/3) pelaa vanhassa kotisalissaan edelleen lupauksia antavasti.
Seagullsista kaikki avainmiehet ovat enemmän tai vähemmän poissa tolaltaan. Pirteimmin esiintyvät penkiltä tulevat Teemu Sulonen (5/0), Antti Niskanen (2/1) ja Nanayaw Awuah Addae (6/0).

Muuta:
Vastustajan pitäminen vieraskentällä 52 pisteessä on lähellä Katajan parasta Korisliiga-noteerausta. Ennätys on edelleen kaudella 2011-12 pelattu LrNMKY-ottelu, jossa kotijoukkue jäi 50 pisteeseen (lopputulos 50-77).

> Ottelutilasto (Korisliiga.fi)
> Sarjataulukko (Korisliiga.fi)

Videot:
> Highlights (Seagulls @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus (Seagulls @ YouTube)

Muualla:
”Kataja oli tyrmäävä vastustaja Kisahallissa” (HS.fi)

Seuraava ottelu:
Runkosarjan toiseksi viimeinen koitos käydään tiistaina Loimaalla Bisonsia vastaan.