Gamebox: Helsinki Seagulls – Kataja Basket 72-59

Seagulls

Katajan energia- ja tahtotaso eivät ole tänään riittävät, jotta Seagullsin aktiiviseen ja hyvin suunniteltuun puolustuspeliin pystyttäisiin vastaamaan.

Ottelusta

Pelijaksot:
16-12, 18-14, 22-25, 16-8

Ratkaisu:
Seagulls pitää Katajan pisteittä päätösjakson 4,5 ensimmäistä minuuttia minä aikana se kasvattaa johtoaan viiden pisteen taukojohtolukemista (56-51) 62-51:een. Gullsien hakemat hyökkäyspään irtopallot syövät vieraiden voimia ja pikku hiljaa tuska lisääntyy kun tappio alkaa vääjäämättä häämöttää. Ex-Kataja Jason Conley pysyy hyvin kurissa kolme jaksoa, mutta tämän päättäväisyys viimeisellä kympillä takaa kotivoiton. Kokonaisuutena Katajan energia- ja tahtotaso eivät ole tänään riittävät, jotta Seagullsin aktiiviseen ja hyvin suunniteltuun puolustuspeliin pystyttäisiin vastaamaan.

Avainpelaajat:
Conley (6/16/1 tor./teholuku 14/plus-miinus -luku +1) tekee ottelussa vain kuusi pistettä kehnolla heittopelillä (3/14), mutta kun peliä ratkaistaan, hän toimii joukkueensa moottorina. Puhukoon viimeisen 10-minuuttisen saldonsa 8 levypalloa (4 hyökkäyspäässä), riisto ja syöttö (lisäksi 2 pistettä) puolestaan. Vikkelä James Sinclairkaan (11/5/4 s./5 riis./1 tor./teholuku 17/kentän paras plus-miinus -luku hurja +19) ei varsinaisesti juhli pisteillä, mutta on muuten alituisena riesana Katajalle. Etenkin riistonsa paitsi pariin kertaan jopa nöyryyttävät joensuulaisia, nostavat oman joukkueensa henkeä. Muut Seagulls-tehomiehet ovat kova kotimainen viisikko Timo Heinonen (14/4/2 s./1 tor./teholuku 16/+13) – Antto Nikkarinen (10/1/+10) – Jarkko Kyllönen (10/2/+4) – Carl Lindbom (16/7/2 s./teholuku 16/+19 eli sama plus-miinus -luku kuin Sinclairilla) – Antti Niskanen (3/2/2 s./2 tor./+6). Kyllä, erittäin kovia nimiä suomalaisessa liigakoriksessa ja kun liikettä, urheilullisuutta ja taitoa löytyy kuten tänään, voi Seagulls olla keväällä 2016 vaikka miten korkealla.

Kataja-onnistujat ovat tällä kertaa vähissä. Oikeastaan vain Tommi Huolila (11/5/2 s./joukkueen paras teholuku, 10/-4) ansaitsee erityiskehut. Hänen screen-roll -pelinsä takamiesten kanssa toimii ja hyökkäämisessään on päättäväisyyttä. Lamayn Wilson (12/0/1 tor./-11) virittää kolmannella jaksolla Katajan kiriä, mutta pelinsä menee piloille virheiden vuoksi. Tommy Scrubb (6/10/-12) on edelleen loistava levypalloissa, mutta tänään hyökkäyspäässä näkyy aika lailla mustaa (heitot 2/8). Teemu Rannikko (7/2/6 s./-9) tuskailee kaukoheittojensa kanssa (kolmoset 0/4), pelinteossaan ei ole moitteita. Trevis Simpson (9/5/4 s./1 tor./-9) yrittää kovasti, mutta lopulta pakettinsa ei aivan kestä kasassa. Carson Desrosiers (6/4/-9) jää tänään selvästi back-up -sentterinsä Huolilan varjoon.

Muuta:
Kataja häviää levypallot 36-48 ja Seagulls repii hyökkäyspäässä itselleen peräti 19 palloa. Myöskään menetyslukema 15 ei ansaitse päänsilityksiä, sillä iso osa tuhrimisista on silkkaa huolimattomuutta. Kolmantena heikkona asiana kahden pisteen heitot osuvat ainoastaan 35-prosenttisesti (13/37).

Seuraava ottelu:
FIBA Europe Cup 2016 jatkuu tiistaina vierasottelulla slovakialaista MBK Komarnoa vastaan.