Gamebox: Helsinki Seagulls – Kataja Basket 64-100


Seagulls

Ottelusta

Ottelu: Helsinki Seagulls – Kataja Basket
Aika: 09.04.2019
Paikka: Kisahalli, Helsinki
Lopputulos: 64-100 (16-29, 14-18, 12-30, 22-23)

Asetelma:
Runkosarjakauden neljäs ja viimeinen kohtaaminen. Kataja on vienyt pisteet kaikista aiemmista otteluista.

Seagulls (runkosarjaa jäljellä 3 ottelua, sarjasijotus: 7.) on varmistanut pudotuspelipaikkansa ja mielenkiinto viimeisillä kierroksilla keskittyy siihen, mikä joukkue ”joutuu” kohtaamaan nousukuntoa viime viikkoina esittäneen nimivahvan yhdistelmän. Tänään helsinkiläiset operoivat ilman ykköspelintekijäänsä Juwan Statenia ja tämän adjutanttia Alex Vaenerbergia.

Kataja (runkosarjaa jäljellä 4 ottelua, sarjasijotus: 5.) pelaa vielä pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiedusta, jonka se toisaalta saavuttaa ainoastaan mikäli otteisiin saadaan tasoa ja tasaisuutta – asia, joka on ollut viime aikoina hakusessa. Loukkaantuneiden listalla jatkaa Tommi Huolila.

Ratkaisu:
Joensuulaiset onnistuvat puolustuspelissään ensimmäisten 15 minuutin aikana erinomaisesti. Levypalloista kamppaillaan menestyksekkäästi ja peli saadaan nopeasti käännettyä. Heitot osuvat ja korille leikkaajat löydetään. Seagulls-menetyksistä juostaan muutama helppo kori. Kotijoukkue heittää heikosti ja kun sen nimekkään ulkomaalaiskolmikon asennekaan ei oikein vakuuta, pääsee Kataja hyvissä ajoin varmistelemaan sarjapisteitä.

Avainpelaaja:
Ilari Seppälä (Kataja): (27 peliminuuttia) 21 pistettä (pelitilanneheitot 8/11 (3 pisteen heitot 5/8))/3 levypalloa/10 syöttöä/3 menetystä/2 riistoa/+- -luku +32/teholuku kentän paras, 30

Suvereeni esitys vieraiden takalinjoilla. Laittaa pallon töihin, käyttää heittopaikkansa tarkasti.

Tilastohaku:
Seagulls menettää pallon 18 kertaa ja näistä tilanteista Kataja juoksee hulppeat 27 pistettä.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus (Seagulls @ Facebook)

Seuraava ottelu:
Perjantaina aina niin kovin kaukaisessa Uudessakaupungissa.