Gamebox: 5. välierä: Kataja Basket – Helsinki Seagulls 91-71


SeagullsPlayoffs

Kataja etenee Korisliigan finaalisarjaan voitoin 4-1.

Ottelusta

Aika ja paikka:
Mehtimäen jäähalli, Joensuu, 25.04.2017

Pelijaksot:
19-18, 23-19, 32-15, 17-19

Ratkaisu:
Katajan työmoraali puolustuspäässä on jatkuvasti hyvä ja Seagulls joutuu todella ahertamaan heittojensa eteen. Jokainen Kataja-pelaaja noudattaa pelisuunnitelmaa eikä ns. löysiä anneta tuumaakaan. Seagullsin avainpelaajat eivät saa kovassa prässissä irti parastaan ja lopullisesti välieräsarja ratkeaa isäntien löytäessä komannella jaksolla täydellisen hurmostilan myös hyökkäykseen. Heitto toisensa perään, paikasta kuin paikasta, osuu eivätkä helsinkiläiset voi muuta kuin todeta finaalijunan karkaavan.

Avainpelaaja, Kataja:
Teemu Rannikko: 23 min: 18 pistettä (pelitilanneheitot 7/11)/3 levypalloa/10 syöttöä/ei menetyksiä/1 riisto/teholuku kentän paras, 28/plus-miinus -luku +30

Näyttää tärkeässä paikassa sitä osaamistaan minkä ansiosta nimensä tunnetaan: johtaa peliä mestarillisesti, käyttää heittopaikat tehokkaasti. Äärimmäisen kova suoritus, jälleen kerran.

Avainpelaaja, Seagulls:
Antto Nikkarinen: 28 min: 10 pistettä (pelitilanneheitot 4/9, vapaaheitot 1/2)/4 levypalloa/7 syöttöä/2 menetystä/1 riisto/teholuku 14/plus-miinus -luku -22

Illasta toiseen joukkueensa tärkein pelaaja. Yrittää kaikkensa mutta vähän jää lopulta vajaaksi. Joka tapauksessa yksi koko Korisliiga-kauden suurimpia asioita on ollut Nikkarisen lopullinen murtautuminen huipputakamiesten joukkoon. Etenkin pelinäkemyksensä ja syöttötaitonsa ovat tällä hetkellä huomattavan korkealla tasolla.

Tilastopoimintoja:
Kataja osuu peräti 14 kolmosyrityksessään 28:sta (50 %). Seagullsin vastaava lukema jää 30 prosenttiin (8/27).

Jarekious Bradley (26/8/+25) sovittelee ottelu toisensa perään suurempaa ja suurempaa sankarin viittaa. Kukapa olisi syksyllä uskonut, että saatuaan aimo annoksen itseluottamusta hän esittää tällaista peliä playoffeissa… Tänään tatsi on kohdillaan ensimmäisestä hyökkäyksestä lähtien ja kun heitto putoaa lähetä ja kaukaa on laituria todella vaikea puolustaa.

Daniel Mullings (10/4/3 s./2 riis./+2) pelaa toisen ottelunsa loukkaantumisesta johtuneen pakollisen vajaan kuukauden tauon jälkeen. Meno on silmiähivelevän energistä mikä tietää hyvää finaaleja ajatellen.

Ulkomaalaispelaajista huilaa päähänsä tulleesta iskusta vielä toipuva Kervin Bristol.

Muuta:
Ottelua seuraa peräti 2394 katsojaa.

> Ottelutilasto

Videot:
> Kataja Basket Highlights (Visio Video/Ari Tauslahti)
> Lehdistötilaisuus

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka

Muualla:
”Kataja murskasi Seagullsin” (Karjalainen.fi)
”Seagullsin finaalipaikka jäi vain haaveeksi Katajan käsittelyssä” (HS.fi)

Seuraava ottelu:
Korisliigan finaalisarja käynnistyy tiistaina 2. toukokuuta. Vastustaja ratkeaa viimeistään ensi lauantaina ja on joko Vilpas Vikings (tällöin pelit aloitettaisiin Salossa) tai Karhu Basket (pelit aloitettaisiin Joensuussa).


Jarekious Bradleylle ei tällä hetkellä löydy pysäyttäjää.
Kuva: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka.