Ajankohtaista

Yleispelaaja Nike Sibande aloittaa ammattilaisuransa Kataja Basketissa

Joensuulaisen Kataja Basketin rakenteilla ollut kokoonpano kaudeksi 2023-24 on viittä vaille valmis. Tuorein pelaajakiinnitys on 193-senttinen yhdysvaltalainen Nike Sibande. Miamin (Ohio) ja Pittsburghin yliopistoja vuosina 2017-23 edustanut 24-vuotias yleispelaaja aloittaa ammattilaisuransa Suomessa. Esimakua ammattilaisuudesta Sibande sai heinäkuussa, kun hän esiintyi NBA-joukkue Dallas Mavericksin kesäliigakokoonpanossa. Pelaajan sopimus kattaa tulevan kauden.

NBA-kesäliigassa vastuuta tuli kahdessa ottelussa yhteensä 10 minuuttia. Sibande käytti kapean näyteikkunansa kelvollisesti järjestellen tilastomerkintöjä niin pistesarakkeeseen (yht. 3) kuin myös levypalloihin (yht. 3), syöttöihin (yht. 1), riistoihin (yht. 1) ja torjuntoihin (yht. 1).

Yliopistoura alkoi Miami Universityssa Ohiossa (NCAA I) syksyllä 2017. Parhaalla RedHawks-kaudellaan (2018-19) hän kirjautti keskimäärin 16,1 pistettä ja 5,1 levypalloa.

Vaihto Pittsburghiin (NCAA I) kesällä 2020 ei sujunut ilman draamaa Miamin hylättyä pelaajan siirtopyynnön. Kun kattojärjestö NCAA asettui aluksi samalle kannalle, ehti kaudesta 2020-21 kulua käytännössä puolet ennen kuin Sibande pääsi edustamaan uutta yliopistoaan.

Lisää murhetta tuotti eturistisidevamma marraskuussa 2021. Se piti Sibanden sivussa lähes vuoden, mutta päätöskausi 2022-23 oli ehjä. Palkkio kovasta työstä tuli konferenssin (Atlantic Coast) Paras kuudes pelaaja -arvonimen muodossa. Valintaa tukivat tilastokeskiarvot 8,4 pistettä, 4,1 levypalloa, 1,2 syöttöä ja 0,5 riistoa. Pelitilanneheittotarkkuus oli 43 %, tarkkuus kolmosissa 35 % ja vapaaheitoissa 75 %.

Kataja Basket odottaa tulokkaalta sekä tehokkuutta että kypsää pelaamista. Taustatietoa persoonastaan antoi mm. edelliskauden joukkuetoverinsa, kalkkiviivoille paikasta Susijengin MM-kisaryhmään taistellut Federiko Federiko.

– Nuoresta iästään huolimatta hänellä on johtajan ominaisuuksia. Tyyppinä Nike on urheilullinen ja parhaimmillaan avoimella kentällä, jolla on hyvä työntämään palloa eteenpäin. Osaa pelata sekä pallollisena että pallottomana. Pittsburghissa hän esiintyi pääosin kakkospaikalla, me tulemme hyödyntämään osaamistaan myös kolmosena, päävalmentaja Petri Virtanen kertoo.

Amanzen (Egekeze) ja Devinin (Thomas) signausten jälkeen olimme tilanteessa, jossa rookie-pelaajan rekrytointi oli myös taloudelliset reaaliteetit huomioiden järkevä ratkaisu. Uskomme, että kaksi kokenutta ulkomaalaista tasapainottavat kahden nuoren kollegan (Sibande ja Grant Singleton) tietä ammattilaisuuteen.

Ulkomaalaispelaajista Devin Thomasin on määrä saapua Joensuuhun alkuviikosta. Amanze Egekeze ja Grant Singleton tulevat kahden viikon päästä, jolloin myös Sibande nähtäneen ensi kertaa katukuvassa.

Kataja Basketin sopimustilanne 21.8.2023

Joukkueella on tällä hetkellä 10 pelaajasopimusta. Takalinjoilla operoivat Grant Singleton (USA), Henri Permanto, Sebastian Lindberg ja Tuomas Hirvonen, laidoissa Nike Sibande (USA), Robin Danes (GER/FIN), Teemu Knihtinen ja Thomas Tumba sekä lähempänä koria Amanze Egekeze (USA/NGR) ja Devin Thomas (USA).

Virtasen apuvalmentajana jatkaa Teemu Turunen.

Valmennusjohto kartoittaa vielä mahdollisuutta vahvistaa kokoonpanoa yhdellä uudella pelaajalla. Yhteistyö reservijoukkue Kataja Basket Talentsin kanssa jatkuu tulevallakin kaudella.

Ensimmäisen preseason-ottelunsa Kataja Basket pelaa 9.9. JBA Jyväskylän vieraana.

Nike Sibande pähkinänkuoressa

Syntymäaika: 06.06.1999
Kansalaisuus: USA
Kotipaikka: Indianapolis, Indiana, USA
Pituus/cm: 193
Paino/kg: 84
Pelipaikka: 2-3
Yliopisto: University of Pittsburgh (Pittsburgh, Pennsylvania), USA
Seurat joita edustanut: Zoo Crew (Pittsburgh Alumni) (The Basketball Tournament, USA), Dallas Mavericks (NBA Summer League, Las Vegas, USA), University of Pittsburgh Panthers (NCAA I, USA), Miami University RedHawks (NCAA I, USA), C2K Elite (AAU, USA), Crispus Attucks High School Tigers (IHSAA, USA)
Kausi 2023-24 ammattilaisena: 1.
A-maaottelut: –

> Nike Sibanden Kataja Basket -pelaajakortti

« Takaisin