Ajankohtaista

Vauhtikone Daniel Mullings palaa Kataja Basketiin – ”Haluan olla parempi kuin viimeksi”

Daniel MullingsKataja Basket saa mieluisan paluumuuttajan, kun Daniel Mullings (27) allekirjoitti sopimuksen tulevasta kaudesta. 188-senttinen Kanadan A-maajoukkueessakin esiintynyt takamies voitti joensuulaisseuran riveissä Korisliigan mestaruuden keväällä 2017, ihastutti ajoittain jopa häikäisevillä otteillaan myös eurokentillä ja hakee nyt uutta nostetta uralleen oltuaan viime kauden sivussa alaraajaoperaation vuoksi. Mullings valmistui yhdysvaltalaisesta New Mexico State -yliopistosta v. 2015 ja on sen jälkeen pelannut ammattilaisena myös Saksassa ja Kiinassa.

Kanadalainen saapui Joensuuhun ensi kertaa syksyllä 2016 ja näytti jo lähtökiihdytyksessään minkälainen pelimies on kyseessä. Kataja marssi Mestarien Liigaan murjomalla karsinnassa ruotsalaisen Södertälje Kingsin tylyin lukemin ja etenkin ”Air Canada” otti parketit välittömästi haltuunsa: ensimmäisessä kohtaamisessa syntynyt vastustamaton tilastorivi 24 pistettä, 13 levypalloa, 4 syöttöä, 8 riistoa sekä 2 torjuntaa oli nimittäin vasta alkusoittoa.

Highlight-koosteiden tekijöillä alkoi pitää kiirettä, kun Mullings tarjoili katsojille herkkupaloja toinen toisensa perään. Yhteispeli etenkin Teemu Rannikon kanssa hiveli silmää.

Kataja saalisti kansainvälisen pelikauden aikana nipun historiallisia päänahkoja ja etenkin näissä kamppailuissa vikkelä sekä urheilullinen takamies oli ajoittain suorastaan ilmiliekeissä. Kun ranskalainen Le Mans kaatui Joensuussa marraskuussa 2016, äänestivät kannattajat suorituksensa Mestarien Liiga -viikon parhaaksi. Hieman myöhemmin Mullings valittiin kahdesti liigan Viikon joukkueeseen ja joulukuussa 2016, jolloin Le Mans oli toistamiseen joutunut murjottavakseen, jopa liigan Viikon pelaajaksi.

Huomattavat 3,4 pallonriistoaan per ottelu toivat hänelle keväällä Mestarien Liigan tilastokuninkuuden. Kaikkiaan Mullings pelasi kaudella 18 euro-ottelua (16 Mestarien Liigassa, 2 FIBA Europe Cupissa) tilastorivillä 15,6 pistettä, 7,2 levypalloa, 3,4 syöttöä ja 3,1 riistoa. Tarkkuus kahden pisteen heitoissa oli 51 %, kolmosissa 40 % ja vapaaheitoissa 57 %.

Mestaruuteen päättyneellä Korisliiga-kaudella hän merkkautti 36 ottelussa tilastot 13,8 pistettä, 7,2 levypalloa, 3,3 syöttöä ja 2,2 riistoa. Heittotarkkuudet olivat 55 % kakkosissa, 16 % kolmosissa ja 46 % vapareissa. Palloja takamies vei vastustajilta enemmän kuin kukaan toinen eli näin ollen CV:hensä napsahti saman kauden aikana kaksi riistokuninkuutta. Korisliigan Kuukauden pelaajaksi hänet valittiin helmikuussa 2017.

”Sopii täydellisesti suunnitelmaamme”

Mullings kärsi kauden 2016-17 aikana erinäisistä vammoista, jotka pakottivat hänet muutamaan otteeseen sivuun pelaavasta kokoonpanosta. Elokuussa 2017 nimensä löytyi Kanadan MM-karsintaan valmistavasta leiriryhmästä, mutta takamies oli pakotettu alaraajaoperaatioon, jolla varmistettiin uran mahdollisimman sujuva jatkuminen. Toipuminen otti aikansa ja viime kausi oli pakko jättää jäi väliin, mutta Torontosta tavoitetun pelaajan mukaan nyt mennään jo kovaa kohti seuraavaa.

– Mestaruusjuhlien jälkeen palasin Torontoon, jossa kävin hieman myöhemmin operaatiossa. Halusin että kun tulen takaisin, olen sataprosenttisessa kunnossa. Kaikki meni hyvin ja nyt tuntuu mahtavalta, Mullings iloitsee.

Lupa täysipainoiseen urheiluun tuli kuluvana vuonna alkukesästä. Kesä-heinäkuussa takamies oli mukana Kanadan maajoukkueleiritysvahvuudessa keskittyen lähinnä harjoitteluun. Heinäkuun lopulla hän pelasi kesäliigaa Torontossa.

Päävalmentaja Juha Sten on erittäin tyytyväinen saadessaan tutun pelaajan mukaan uusiutuvaan joukkueeseen.

– Kun pelaaja-agentti esitti meille Danielia, oli selvää että tämä kortti pitää katsoa.

– Hän tuo mukanaan paljon sellaista mihin harva pystyy – muutakin kuin pisteitä. Haluan, että pelaamme aktiivisesti ja rohkeasti ja tähän suunnitelmaan Daniel sopii täydellisesti.

– Persoonana hän on pidetty niin pelaajien, valmentajien kuin fanienkin keskuudessa mikä on sekin todella merkittävä asia, Sten toteaa.

Myös Mullingsilla on Suomesta ja Joensuusta miellyttäviä muistoja, ainoastaan kylmä talvi antoi hieman ajateltavaa.

– Tulen todella mielelläni takaisin Joensuuhun tuttuun porukkaan. Ensimmäinen kauteni Katajassa meni hyvin ja tykästyin sekä faneihimme että yleiseen meininkiin. Ainoastaan lumi ja kylmyys hieman rassasivat, mutta nyt pakkaan riittävästi lämmintä mukaan, joten antaa pyryttää vaan, Mullings nauraa.

Kuntoutuksen aikana takamies on panostanut etenkin muutamiin pelillisiin puutteisiinsa, joita sitten viime näkemän olivat kauko- ja vapaaheitot.

– Suunnitelmani ensi kaudelle ovat selkeät. Henkilökohtaisesti haluan pelata paremmin kuin viimeksi – molemmissa päissä kenttää. Pitkän pelitauon aikana olen mielestäni kehittynyt niin henkisesti kuin fyysisestikin. Olen treenannut paljon varsinkin niitä asioita, jotka ovat kaivanneet huomiota. Odotan kovasti kauden alkua ja sitä että pääsen jälleen pelaamaan sekä Korisliigaa että europelejä. Toivon, että energiani ja taistelutahtoni antavat boostia koko joukkueelle!

Mullings aloittaa syksyllä kolmannen ammattilaiskautensa. Ensimmäisen hän pelasi 2015-16 Saksan pääsarjassa Medi Bayreuth -joukkueessa yhdessä ex-Kataja-laituri Ken Hortonin kanssa. Ennen edellistä Kataja-pestiään (2016-17) hän piipahti kesällä 2016 Kiinassa, maan NBL-liigassa pelaavan Jianghuai Lightningin riveissä.

Yliopistoaikansa USA:ssa oli sangen menestyksekäs, sillä New Mexico Statea edustanut pelaaja sai osakseen suitsutusta mm. All-American -kunniamaininnan (v. 2014) sekä WAC-konferenssin Vuoden pelaaja -valinnan (2014) myötä. Näiden lisäksi Mullings valittiin kolmesti (2013, 2014, 2015) WAC-konferenssin puolustustähdistöön ja konferenssin riistokuninkuuskin irtosi kahdella kaudella (2013, 2015).

Kataja Basket -sopimustilanne 1.8.2018

Takamiehet: Ilari Seppälä, Joni Herrala, Johannes Lasaroff, Daniel Mullings (CAN)
Takamies-laiturit: Topias Palmi
Isot laiturit/sisäpelaajat: Matias Ojala, Atte Perttu, Tommi Huolila, Samuli Vanttaja
Valmentajat: Juha Sten, Petri Virtanen

Joukkueeseen haetaan vielä kolmea ulkomaalaista pelipaikoille 1 (pelintekijä), 3 (yleispelaaja) ja 5 (sisäpelaaja).

Daniel Mullings pähkinänkuoressa

Syntymäaika: 26.07.1991
Kansalaisuus: CAN
Kotipaikka: Scarborough, Ontario, Kanada
Pituus/cm: 188
Paino/kg: 77
Pelipaikka: 2
Yliopisto: New Mexico State University (Las Cruces, New Mexico), USA
Seurat, joita edustanut: Sir Wilfrid Laurier Collegiate Institute Blue Devils (OFSAA, CAN), New Mexico State Aggies (NCAA I, USA), medi bayreuth (Bundesliga/GER I), Jianghuai Lightning (Jian Huai Shan Dian) (NBL, CHN), Kataja Basket (Korisliiga/FIN I, FIBA Champions League, FIBA Europe Cup)
Kausi 2018-19 ammattilaisena: 3.
Kausi 2018-19 Katajassa: 2.
Kausi 2018-19 Korisliigassa: 2.
Korisliigan yhden ottelun piste-ennätys: 32 (Kataja Basket @ KTP-Basket 10.02.2017)
Kausi 2018-19 kansainvälisissä seurajoukkuekilpailuissa: 2.
Kansainvälisten seurajoukkuekilpailujen yhden ottelun piste-ennätys: 24 (Kataja Basket vs Södertälje Kings (SWE) 27.09.2016 – FIBA Champions League)
A-maaottelut: 5
A-maaottelujen yhden ottelun piste-ennätys: 8 (CAN vs ARG 22.07.2015)
Muuta:

Lisätietoa:
”Kanadalaistakamies Daniel Mullings Kataja Basketin ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus” (KatajaBasket.fi 9.8.2016)
> Daniel Mullingsin Kataja Basket -pelaajakortti

« Takaisin