Ajankohtaista

Tuomas Hirvonen, Sebastian Lindberg ja Hannes Pöllä jatkavat Kataja Basketissa

Viime lauantaina päättyneellä Korisliiga-kaudella neljänneksi sijoittunut joensuulainen Kataja Basket on sopinut jatkosta kolmen avainpelaajansa kanssa. Joukkuetta kaudesta 2022-23 edustaneet takamiehet Tuomas Hirvonen (28) ja Sebastian Lindberg (21) sekä Joensuuhun helmikuussa 2024 siirtynyt sisäpelaaja Hannes Pöllä (26) kuuluvat miehistöön myös tulevalla kaudella.

Seuralla oli entuudestaan sopimukset yleispelaaja Henri Permannon (23) sekä takamies Ville Karhun (20) kanssa. Myös he edustivat Kataja Basketia jo kaudella 2023-24.

Hirvosen ja Pöllän sopimukset ovat voimassa kauden 2024-25 loppuun. Lindbergin kanssa on sovittu myös optiokaudesta 2025-26, joka toteutuu mikäli sekä pelaaja että seura viimeistään 31.3.2025 niin päättävät.

Pelintekijä ”Tumppi” Hirvonen merkkautti Korisliiga-kaudella (42 ottelua) tilastorivilleen keskimäärin 9,4 pistettä, 3,2 levypalloa, 5,4 koriin johtanutta syöttöä (joukkueen paras ja koko sarjan 5. korkein noteeraus), 1,0 pallonriistoa sekä teholuvun 10,2 (kotimaisista pelaajista paras). Yksi kautensa kohokohdista oli lokakuussa pelattu FIBA Europe Cup -karsinnan ratkaisuottelu bulgarialaista Chernomoretsia vastaan, jossa hän merkkautti tilastoihinsa 21 pistettä ja 5 koriin johtanutta syöttöä.

”Sebu” Lindbergille kirjattiin Korisliiga-kaudella (43 ottelua) 5,8 pistettä, 2,0 levypalloa, 1,0 koriin johtanutta syöttöä, 0,8 pallonriistoa sekä teholuku 6,0. Pääsarjan yhden ottelun piste-ennätyksensä, 20, syntyi tammikuussa ensimmäistä Korisliiga-seuraansa Korihaita vastaan.

211-senttinen ”Hanski” Pöllä ehti rymistellä sinivalkopaidassa 9 ottelua tilastoin 6,2 pistettä, 4,4 levypalloa ja 0,8 heiton torjuntaa mitkä olivat muokkaamassa keskimääräiseksi teholuvukseen  arvon 8,4. Sentterin kausi päättyi välieräsarjassa BC Nokiaa vastaan käsivammaan, mutta merkit ison miehen paluusta vaikean, reilu vuosi sitten sattuneen jalan loukkaantumisen jälkeen olivat jo vahvasti esillä. Pöllän kauden paras pinnamäärä yhdessä ottelussa oli 11, levypalloja kouriin tarttui suurimmillaan kahdeksan.

Päävalmentajana jatkavan Petri Virtasen mukaan kolmikon jatko joukkueessa oli mieluinen ja toivottu asia.

– Ensisijainen tavoitteemme on pitää joukkueen runko niin hyvin kasassa kuin mahdollista ja sitä kautta ylläpitää jatkumoa, ”Pete” taustoittaa.

– Tumppi on toiminut moottorinamme ja omaa tästä sarjasta valtavan määrän kokemusta. Häneltä saamme pallollista osaamista takalinjoille.

– Sebu on ottanut kahden viime vuoden aikana valtavia harppauksia. Hän on profiloitunut erittäin hyväksi puolustajaksi ja heittäjäksi ja näiden ominaisuuksien päälle on hyvä jatkaa uusien taitojen kehittämistä.

– Hanneksen hankinnassa tähtäin on koko ajan ollut tulevassa kaudessa. Hän pääsi jo keväällä hienosti sisään joukkueen tekemisiin, sai kuntoutettua polveaan, kunnes ikävä käsivamma päätti kauden. Onneksi kyseessä ei ole pitkä takapakki vaan hän pystyy jo harjoittelemaan. Tyyppinä Pöllä on merkittävä vahvistus korien alle, puolustus- ja levypallopelaaminen ovat parasta osaamistaan.

Lisätietoa Kataja Basket -pelaajakorteista:
> Tuomas Hirvonen
> Ville Karhu
> Sebastian Lindberg
> Henri Permanto
> Hannes Pöllä

 

« Takaisin